Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

relation

5 ενδείξεις ότι η σχέση σας έχει τελειώσει


O γάμος δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση κι όταν αναπόφευκτα χτυπήσει την πόρτα της σχέσης η κρίση, πολλά ζευγάρια αναρωτιούνται αν το διαζύγιο είναι η μόνη επιλογή που τους έχει απομείνει.

Σε πολλές περιπτώσεις η επικοινωνία, η συζήτηση αυτών που ενοχλούν ή που έφεραν μια ψυχρότητα, η ανανέωση της δέσμευσης, είναι τα μόνα πράγματα που χρειάζονται για να ξαναζεσταθεί η σχέση. Αλλες φορές, όμως, ο γάμος έχει εκτροχιαστεί για τα καλά.
Οσο σκληρό και αν φαίνεται για δύο ανθρώπους που έδωσαν όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης, το διαζύγιο μερικές φορές μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσουν το ηθικό τους και να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.
Αν αναρωτιέστε μήπως αυτή είναι η δική σας περίπτωση (ή αν απλά θέλετε να προσέξετε τυχόν προειδοποιητικά σημάδια ότι η σχέση δεν πάει παρακάτω), εξετάστε τα εξής:
1. Eνας από τους δυο (ή και οι δύο) έχει αποχωρήσει ήδη από τη σχέση
Οι συναισθηματικές «παύσεις» συχνά δεν διορθώνονται όταν ο ένας από τους δύο συντρόφους αρνείται να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο, για να αναθερμανθεί η σχέση. Για να γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα, αυτός που έχει ήδη αποχωρήσει από τη σχέση συχνά προσποιείται ότι το αγνοεί, αρνείται ότι έχει απομακρυνθεί ή ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να διορθώσετε έναν γάμο με κάποιον που υποκρίνεται πως δεν υπάρχει πρόβλημα.
2. Η σχέση ενέχει κακοποίηση
Είτε η κακοποίηση είναι σωματική είτε λεκτική, δεν πρέπει ποτέ να μείνετε με έναν σύντροφο που σας κακομεταχειρίζεται, ειδικά αν έχετε παιδιά που βιώνουν ή είναι μάρτυρες αυτής της κακοποίησης. Οσο τρομακτικό κι αν μοιάζει, ο μόνος τρόπος για να δοθεί ένα τέλος στην κακοποίηση είναι να βγείτε από αυτή την κατάσταση το συντομότερο δυνατόν.
3. Υπάρχει συνεχόμενη απιστία
Ενώ πολλά ζευγάρια θεωρούν ακόμα και τη μία φορά απιστίας κάτι ασυγχώρητο, είναι άλλοι που καταφέρνουν και την αφήνουν πίσω τους, συνεχίζοντας κανονικά τη ζωή τους. Ωστόσο, αν η απιστία συνεχίζεται, ίσως έχει έρθει η ώρα να πείτε αντίο. Η μονογαμία είναι μια επιλογή και δυστυχώς δεν μπορούν όλοι να την κάνουν.
4. Ο εθισμός σε ουσίες ή συνήθειες παραμένει αθεράπευτος
Υπάρχουν πολλά ζευγάρια που δουλεύουν μαζί για να βοηθήσουν το ένα μέλος της σχέσης να ξεφύγει από τον εθισμό και μετά από την επιτυχία της προσπάθειας η σχέση τους είναι καλύτερη από ποτέ. Αν, όμως, ο εξαρτημένος αρνείται να παραδεχθεί ότι υπάρχει πρόβλημα εθισμού του και αυτός ο εθισμός δεν γίνεται καμία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί (είτε πρόκειται για τυχερά παιχνίδια, για σεξ, για τοξικομανία, αλκοόλ κ.λπ.) τότε είναι πιθανό η μόνη λύση που απομένει να είναι το διαζύγιο. Ο εθισμός είναι μια φοβερή, καταστροφική συνήθεια, αλλά μερικές φορές το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε στα πόδια για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τα παιδιά σας (αν έχετε).
5. Η σεξουαλική έλξη έχει πεθάνει
Πολλά ζευγάρια περνούν μήνες ή ακόμα και χρόνια χωρίς να επιθυμούν πια σεξουαλικά ο ένας τον άλλο. Αυτή η έλλειψη της λίμπιντο είναι μια επίπονη διαδικασία στη σχέση και ενδέχεται να είναι ένα καμπανάκι που σημαίνει το θάνατο του γάμου σας. Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει κανείς σε μια σχέση στην οποία ο ένας επιθυμεί τη σεξουαλική ικανοποίηση και ο άλλος δεν μπορεί ή δεν είναι διατεθειμένος να την προσφέρει.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε βοήθεια όταν χρειάζεται
Εφόσον είστε πρόθυμοι να παλέψετε για τη σχέση σας, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αντιμετωπίσετε τα προβλήματα ως ζευγάρι. Αλλά μην περιμένετε πολύ. Συζητήστε τα μεταξύ σας ή με κάποιον σύμβουλο γιατί όσο περιμένετε τόσο πιο περίπλοκα μπορούν να γίνουν. Αν ούτε με τη συζήτηση ή τις συμβουλές βρεθεί κάποια άκρη, τότε αυτό θα είναι η απόδειξη ότι η σχέση σας οριστικά και αμετάκλητα έχει τελειώσει.
http://www.medinova.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου