Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

fertility

Oι καλύτερες βιταμίνες για τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών


Πολλά ζευγάρια που έχουν πρόβλημα να αποκτήσουν παιδί, χρειάζονται βοήθεια από έναν γιατρό για να αυξήσουν τη γονιμότητά τους, αλλά υπάρχουν κι άλλες μέθοδοι προτού φτάσει κανείς σ’ αυτή την οδό.

Για όσους προτιμούν τις φυσικές θεραπείες, μια πρόταση για πρόσληψη βιταμινών που θα αυξήσουν τη γονιμότητα, φαντάζει ελκυστική. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορες βιταμίνες στην αγορά που ισχυρίζονται πως μπορούν να βελτιώσουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη Β12.
Η βιταμίνη C θεωρείται χρήσιμη για τους άνδρες, που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί με τη σύντροφό τους. Οχι μόνο δεν μειώνει την συχνότητα συσσώρευσης των σπερματοζωαρίων, αλλά εξουδετερώνει επίσης το ποσό του σπέρματος που αποκτά ασυνήθιστο σχήμα εξαιτίας του καπνού του τσιγάρου. Ως εκ τούτου, η βιταμίνη C μπορεί να ενισχύσει την κινητικότητα του σπέρματος και να μειώσει τον αριθμό των κατεστραμμένων σπερματοζωαρίων. Συνιστάται οι άνδρες να παίρνουν έως και 1000 mg αυτής της βιταμίνης καθημερινά για να μπορέσουν να δουν αποτελέσματα.
Σημειώστε ότι οι γυναίκες θα πρέπει να λαμβάνουν μόνο το ποσό της βιταμίνης C που βρίσκεται σε μια προγεννητική βιταμίνη, δεδομένου ότι πάρα πολλή βιταμίνη C μπορεί να στεγνώσει την τραχηλική βλέννα και να μειώσει τη γονιμότητα.
Μεταξύ των καλύτερων βιταμινών για τη γονιμότητα είναι η βιταμίνη Ε που βελτιώνει την ποιότητα των ωαρίων στις γυναίκες. Συνιστάται οι γυναίκες να λαμβάνουν τουλάχιστον 400 IU από αυτή τη βιταμίνη. Οι άνδρες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη βιταμίνη Ε. Οι άνδρες θα πρέπει να λαμβάνουν την ίδια ποσότητα με τις γυναίκες από τη συγκεκριμένη βιταμίνη καθημερινά, προκειμένου να βελτιώσουν την ικανότητα του σπέρματος. Μάλιστα, είναι χρήσιμο να πάρουν αυτή τη βιταμίνη μαζί με τη βιταμίνη C που αυξάνει την απορρόφηση.
Η ανδρική γονιμότητα μπορεί επίσης να υποβοηθηθεί με τον ψευδάργυρο, δεδομένου ότι η έλλειψη αυτής της ουσίας μπορεί να προκαλέσει χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης και μη υγιές σπέρμα. Για να βελτιωθεί η καταμέτρηση και η ποιότητα του σπέρματος, οι άνδρες θα πρέπει να λαμβάνουν τουλάχιστον 15 mg την ημέρα με ένα γεμάτο ποτήρι νερό. Παρόλο που ο ψευδάργυρος δεν είναι γνωστός ως ένα από τα κορυφαία συστατικά για τη γονιμότητα των γυναικών, βρίσκεται συχνά στις προγεννητικές βιταμίνες, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να μην χρειάζονται πρόσθετο ψευδάργυρο, προκειμένου να αυξήσουν τη γονιμότητά τους.
Αλλη μία από τις ελάχιστα γνωστές βιταμίνες για τη γονιμότητα είναι η Β12 που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους άνδρες. Οι άνδρες που καπνίζουν ή καταναλώνουν πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν συνήθως ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 και έτσι προσθέτοντας τουλάχιστον 100 mcg στη διατροφή τους καθημερινά μπορούν να βελτιώσουν τη γονιμότητά τους. Οι γυναίκες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την αύξηση της βιταμίνης Β12, που είναι επίσης γνωστό ότι βοηθά στη μείωση του ποσοστού των βλαβών του νευρικού σωλήνα στα αγέννητα μωρά.
http://www.medinova.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου