Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

skin-facial

8 αιθέρια έλαια στην υπηρεσία της ομορφιάς


Τα αιθέρια έλαια μπορούν να ωφελήσουν όλους τους τύπους δέρματος και να λειτουργήσουν στα βαθύτερα επίπεδα της επιδερμίδας, ώστε να τροφοδοτήσουν τα νέα αναπτυσσόμενα κύτταρα του δέρματος.

Και σίγουρα σε όλους αρέσει η αίσθηση και η μυρωδιά τους. Ας δούμε, όμως, τι μπορούν να κάνουν για το δέρμα και την ομορφιά μας, οκτώ από τα πιο γνωστά αιθέρια έλαια:
1. Περγαμόντο
Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία αιθέρια έλαια για το δέρμα και έχει αντι-ιικές ιδιότητες, ενώ μπορεί να καταπολεμήσει τον έρπητα και να μειώσει την παραγωγή λιπαρότητας, ακμής και βακτηρίων στο δέρμα.
2. Τριαντάφυλλο
Το έλαιο τριαντάφυλλου είναι ιδανικό για ευαίσθητα δέρματα, ενώ αποτρέπει τη γήρανση. Το αγνό έλαιο τριαντάφυλλου είναι ακριβό αλλά έχει στυπτικές ιδιότητες που βοηθούν την επισκευή των σπασμένων τριχοειδών αγγείων και βελτιώνει την συνολική κατάσταση του δέρματός σας. Το έλαιο του τριαντάφυλλου μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην επούλωση των ουλών, των σημαδιών ακμής και ραγάδων, ενώ εξασθενεί τα κοινά συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.
3. Φασκόμηλο
Το λάδι φασκόμηλου, μειώνει τη φλεγμονή και αναζωογονεί το δέρμα, ενώ παράλληλα εξισορροπεί την παραγωγή ελαίων στο δέρμα σας.
4. Γεράνι
Δεν χρειάζεται να έχετε «χέρι» στην κηπουρική για να καρπωθείτε τα οφέλη από το γεράνι. Το πολλαπλών χρήσεων αιθέριο έλαιο του συγκεκριμένου φυτού κάνει πραγματικά θαύματα, καθώς συμβάλλει στη μείωση της οσμής του σώματος, θεραπεύει τις πληγές, προωθεί την ανάπτυξη των κυττάρων και ξεθωριάζει τις αντιαισθητικές ουλές και τα σημάδια του δέρματος. Παράλληλα, έχει ένα ηρεμιστικό λουλουδένιο άρωμα που σας βοηθά να χαλαρώσετε.
5. Γιασεμί
Εκτός από το ότι αποτελεί ένα θαυμάσιο αιθέριο έλαιο, που μαλακώνει το δέρμα, το έλαιο του γιασεμιού έχει ειπωθεί πως δημιουργεί μια διάθεση για ρομαντισμό. Οχι μόνο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην κρεβατοκάμαρα, αλλά μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσει με τις ουλές και τα σημάδια, ώστε το δέρμα να παραμένει διάφανο και να μυρίζει φρεσκάδα σαν λουλούδι.
6. Αγριοτριανταφυλλιά
Αυτό το αιθέριο έλαιο περιέχει ωμέγα-3, ωμέγα-6 και ωμέγα-9 λιπαρά οξέα, βιταμίνη C, λυκοπένιο και λινελαϊκό οξύ. Ολα αυτά τα στοιχεία βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος, ελαχιστοποιούν τα σημάδια της γήρανσης, μειώνουν τις λεπτές γραμμές, ενισχύουν το κολλαγόνο και ενυδατώνουν το δέρμα αφήνοντάς το απαλό.
7. Σανταλόξυλο
Το σανταλόξυλο έχει θεραπευτικές ιδιότητες, μειώνει τις γραμμές και ηρεμεί. Βοηθά, επίσης, να μειωθούν τα σημάδια και αναζωογονεί το κουρασμένο, θαμπό δέρμα. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το λάδι για τα μαλλιά σας για την αποκατάσταση της λάμψης και της υγρασίας.
8. Ευκάλυπτος
Μπορεί να μην έχετε σκεφτεί ποτέ τον ευκάλυπτο ως λάδι για τη φροντίδα του δέρματος, αλλά όμως είναι ιδανικό και λειτουργεί όπως το έλαιο του τσαγιού. Βοηθά στην ακμή, ανακουφίζει τον πονοκέφαλο, ενώ οι αντιβακτηριακές του ιδιότητες μπορούν να ανακουφίσουν από την ερυθρότητα, τον ερεθισμό και το οίδημα που σχετίζεται με την ακμή των ενηλίκων.
Το εκπληκτικό με τα αιθέρια αυτά έλαια είναι ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για τόσα πολλά άλλα πράγματα εκτός από τη φροντίδα του δέρματος. Θυμηθείτε να ελέγξετε πάντα τα αιθέρια έλαια πριν τα απλώσετε στο πρόσωπό σας και αν έχετε ευαίσθητο δέρμα συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας πριν τα δοκιμάσετε. Ανάλογα με τον τύπο ελαίου μπορεί να χρειαστεί να το αναμείξετε με κάποιο άλλο έλαιο ή να το χρησιμοποιήσετε μόνο του.
http://www.medinova.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου