Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

blood-presure

Φυσικοί τρόποι για να μειώσετε την αρτηριακή πίεση

22 Αυγούστου 2016 • Άρθρα

Η υψηλή αρτηριακή πίεση που αναφέρεται επίσης ως υπέρταση, είναι μία από τις πιο τρομακτικές συνθήκες υγείας παγκοσμίως, καθώς ευθύνεται για σοβαρές ασθένειες, όπως η καρδιακή προσβολή και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Επειδή οι ασθένειες που σχετίζονται με την υψηλή αρτηριακή πίεση προκαλούν πολλούς θανάτους, είναι αναγκαίο για όλους να αναλάβουν δράση και να ξεκινήσουν τη θεραπεία των αιτίων τους.
Είναι γεγονός ότι έχει αφιερωθεί πολύς χρόνος και πόροι στην έρευνα που θα βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες από τις θεραπείες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης έχουν αποτύχει τρομερά.
Μια φυσική θεραπεία για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης φαντάζει περισσότερο ελκυστική, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους γιατρούς.
Κίνδυνοι από τις θεραπείες υψηλής πίεσης του αίματος
Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από αυτή την κατάσταση, αναγκάζονται να παίρνουν φάρμακα συνεχώς σε καθημερινή βάση. Συχνά αυτά τα φάρμακα έχουν σοβαρές παρενέργειες που μπορούν να «ακρωτηριάσουν» τη λειτουργία του ανοσοποιητικού  συστήματος ή τη λειτουργία της καρδιάς. Αυτό έχει αναγκάσει τους ανθρώπους να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους για να θέσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση υπό έλεγχο, δηλαδή φυσικές θεραπείες.
Οι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν το γεγονός ότι μπορούν να επηρεάσουν την υγεία τους  με μερικούς απλούς τρόπους. Δηλαδή να ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και να είναι σωματικά δραστήριοι. Αυτά τα σχετικά απλά πράγματα μπορούν να βοηθήσουν να καταλάβει ο καθένας ότι μπορεί να κρατήσει την τύχη της υγείας του στα χέρια του και να μειώσει δραματικά τις πιθανότητες της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των συναφών όρων για την υγεία.
Μόλις χτυπήσει η υπέρταση ο άνθρωπος αρχίζει να μην αισθάνεται καλά. Αυτό συμβαίνει όταν το αίμα που κυκλοφορεί στο σώμα προκαλεί μεγάλη πίεση στις αρτηρίες, κάτι που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα τοιχώματα των αρτηριών. Επιπλέον, υπάρχει μια πλάκα που δημιουργείται μέσα στα τοιχώματα των αρτηριών, με αποτέλεσμα οι αρτηρίες να γίνονται τραχιές και παχιές. Η ροή του αίματος παρεμποδίζεται από τα παχιά τοιχώματα, κάτι που σημαίνει πως η καρδιά πρέπει να παράγει περισσότερη ενέργεια για να αντλήσει από μέσα το αίμα που πρέπει να φτάσει στα άλλα μέρη του σώματος. Σε μια τέτοια κατάσταση, το συκώτι, τα νεφρά και ο εγκέφαλος είναι μερικά μόνο από τα εσωτερικά όργανα που μπορούν να υποστούν βλάβη.
Φυσικά διορθωτικά μέτρα
Οι μελέτες έχουν εντοπίσει την απογοήτευση, το άγχος, το φόβο, την ευερεθιστότητα και τον θυμό ως κύριες αιτίες της  υπέρτασης. Γι’ αυτό παίζουν σημαντικό ρόλο οι φυσικές θεραπείες, επειδή τα συμβατικά φάρμακα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα αποτελεσματικά.
Μερικές απ’ αυτές μπορεί να ακούγονται αστείες, αλλά έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά για πολλούς ανθρώπους. Περιλαμβάνουν ασκήσεις αναπνοής, θεραπεία με γέλιο, διαλογισμό, γιόγκα, σωστή διατροφή, τροποποίηση της συμπεριφοράς. Ειδικά η θεραπεία του γέλιου μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ανισορροπιών με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Αυτό συμβαίνει επειδή βοηθά το σώμα να χαλαρώσει και να διώξει μακριά το όποιο άγχος.
Εκτός από τις προαναφερθείσες, υπάρχουν μια σειρά από άλλες φυσικές θεραπείες για την υψηλή πίεση του αίματος που αφορούν τις τροφές.
Ας δούμε κάποιες απ’ αυτές:
garlic
Σκόρδο
Οι ειδικοί υγείας συμβουλεύουν ότι θα πρέπει να μασάτε σκόρδο μέρα παρά μέρα και να πίνετε πολύ νερό. Αν το βρίσκετε δύσκολο ή άβολο να μασάτε σκόρδο μπορείτε εναλλακτικά να το συνθλίψετε και να το ανακατέψετε με νερό και στη συνέχεια να το καταπιείτε. Μελέτες έχουν αποδείξει πως το σκόρδο μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης κατά σχεδόν 10%. Επίσης, βοηθά στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης.
***
honey
Μέλι
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι το μέλι έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ενα ακόμα είναι ότι βοηθά στον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Μπορείτε να το αναμίξετε με κύμινο σε σκόνη και τζίντζερ. Πίνετε το μείγμα δύο φορές την ημέρα και θα δείτε αποτέλεσμα.
***
loads of bright red hawthorn berries
Λευκάγκαθα
Τα λευκάγκαθα (hawthorn) είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται κατά κόρον για τη μείωση των επιπέδων της πίεσης του αίματος και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι επαγγελματίες συστήνουν 100-300 mg του λευκάγκαθου σε καθημερινή βάση.
Συνεργαστείτε με τον γιατρό σας
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πιο δημοφιλείς φυσικές θεραπείες για την υψηλή αρτηριακή πίεση. Εάν η συμβατική ιατρική δεν είναι για εσάς, δώστε μια ευκαιρία στις φυσικές εναλλακτικές λύσεις. Ομως, πάντα σε συνεργασία με τον γιατρό σας. Είναι πολύ σημαντικό να τον συμβουλεύεστε και να έχετε την έγκρισή του πριν χρησιμοποιήσετε κάτι από τα παραπάνω.
http://www.medinova.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου