Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Επιτυχία : Απαραίτητα βήματα για την επίτευξη των στόχων σου

Αποτέλεσμα εικόνας για επιτυχια
Να είσαι συγκεκριμένη:
Όσον αφορά τους στόχους, το να είσαι συγκεκριμένη, βοηθά στην επίτευξη τους. Ένα ασαφές, ευέλικτο πλάνο, μπορεί να είναι εύκολο, αλλά δεν είναι ικανό να σε οδηγήσει στην ευτυχία. Ενώ ένα πειθαρχημένο πλάνο, με αυστηρή σειρά, φαίνεται μεν δύσκολο στην αρχή, αλλά στην πορεία δίνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Άσε το μυαλό σου και το ένστικτο σου, να σε οδηγήσει:
Σε έρευνες του πεδίου νευροεπιστήμης, υποστηρίζεται ότι ο εγκέφαλος μας, μέσω του νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη, καθοδηγείται για την επίτευξη στόχου. Αυτό είναι ένα εσωτερικό σύστημα καθοδήγησης.
Μην εγκαταλείπεις, ακόμα και εάν τα πράγματα φαντάζουν δύσκολα:
Η εγκατάλειψη ενός στόχου, έχει ψυχικές αλλά και σωματικές επιπτώσεις. Όταν βρίσκεις εμπόδια και αρχίζεις να αμφισβητείς τον στόχο σου, φτάνεις στο σημείο αυτό, το οποίο οι επιστήμονες ονομάζουν : «κρίση δράσης», το οποίο σου δίνει το βίωμα μιας εσωτερικής σύγκρουσης, για το εάν πρέπει να συνεχίσεις ή να τα παρατήσεις. Η κρίση δράσης, αυξάνει έτσι την παραγωγή κορτιζόλης, η οποία μειώνει την απόδοση και ενδέχεται να σε οδηγήσει πιο γρήγορα στο να εγκαταλείψεις την προσπάθεια. Αυξάνει, επίσης την αρτηριακή πίεση, με συνέπεια να επιβαρύνονται τα αιμοφόρα αγγεία.
Ενθάρρυνε τον εαυτό σου:
Σε πολλές μελέτες υποστηρίζεται, πως το να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου με θετικές φράσεις, όπως: «συνέχισε, θα τα καταφέρεις», σε βοηθά ακόμα περισσότερο να συνεχίσεις την προσπάθεια και παρακάμπτει την παρόρμηση, η οποία σε σπρώχνει να τα παρατήσεις.
Στηρίξου στους φίλους σου:
Σε σχετική έρευνα έχει αποδειχτεί ότι οι άνθρωποι που απλώς σκέφτονται τους στόχους τους, πέτυχαν σε ποσοστό λιγότερο του 50%, ενώ αυτοί που κατέγραφαν τους στόχους και που είχαν συζητήσεις ως προς αυτούς με τους φίλους τους, στέλνοντας τακτικές αναφορές προόδου, είχαν επιτυχία στο 75% των περιπτώσεων.
Μην αναπτύσσεις υπερβολική αισιοδοξία:
Το να υπάρχει κίνητρο, είναι απαραίτητο κομμάτι για την επίτευξη των στόχων σου, αλλά η υπερβολή, μπορεί να προκαλέσει το αντίθετο αποτέλεσμα. Όταν ο εγκέφαλος είναι σε κατάσταση υπερδιέγερσης, η ντοπαμίνη «πλημμυρίζει», τα κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου και αυξάνει τις πιθανότητες αποτυχίας, όσο μεγάλη προσπάθεια και αν καταβάλλεις. Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και όταν φαντασιώνεσαι υπερβολικά τον στόχο σου, για το λόγο του ότι οι προσδοκίες αυξάνονται δυσανάλογα, ή όταν το σκέφτεσαι υπερβολικά, καθώς αυτό επηρεάζει τελικά την απόδοση και σου προσφέρει έντονο στρες. Εξάλλου, να μην ξεχνάς ότι το μυστικό είναι η ισορροπία.
Μη θεωρείς τίποτα δεδομένο:
Το να μη θεωρείς πως κάποια πράγματα- παροχές είναι εύκολα και σίγουρα, θα σε κάνει ακόμα πιο διεκδικητική και δυναμική και κατά συνέπεια θα νιώθεις πιο εύκολα ευγνωμοσύνη για μικρά πράγματα, δίνοντας σου ώθηση για μεγαλύτερη προσπάθεια.
Κάνε ένα διάλειμμα:
Η διακοπή μιας ευχάριστης δραστηριότητας, έστω και για 1 λεπτό, την καθιστά ακόμα πιο απολαυστική. Το να υπερφορτώνειςτον εαυτό σου με σκέψεις και δράση, χωρίς διαλείμματα, σου απορροφάει ενέργεια. Έτσι τα μικρά διαλείμματα, χρειάζονται πάντα, για να μας γεμίζουν τις μπαταρίες μας και να συνεχίσουμε με περισσότερο ζήλο.
Κατέγραφε θετικά πράγματα που σου έχουν συμβεί μέσα στην μέρα:
Εάν καταγράφεις στο ημερολόγιο σου, καθημερινά, μικρά θετικά πράγματα, σε βοηθά να μαθαίνεις και να εστιάζεις στους λόγους που σε κάνουν να νιώθεις ευτυχής και ευγνώμων. Αυτό με τη σειρά του θα σου δώσει ψυχική δύναμη, γιατί θα σε τροφοδοτήσει με θετική ενέργεια. Αυτή η θετική ενέργεια, θα σου δώσει ώθηση για σωστή διαχείριση των εργασιών σου και του χρόνου σου, ώστε να μην αφήνεις το άγχος να σε μπλοκάρει.
Απόκτησε την νοοτροπία του ερασιτέχνη:
Το να θεωρείς τον εαυτό σου ειδικό στα πάντα, δεν σε βοηθάει να εξελιχτείς και να πετύχεις τους στόχους σου. Μικρά πράγματα που θα αγνοούσες έτσι, μπορεί να έχουν κάτι να σου προσφέρουν. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεις με σοβαρότητα την εργασία σου και τις ευθύνες σου. Μπορεί αυτή η αίσθηση να σε γεμίσει περισσότερη θετική ενέργεια και να σου δώσει την εντύπωση πως η συνεχής αναζήτηση και εξερεύνηση, μπορεί να σε γεμίσει νέες, φρέσκιες ιδέες, οι οποίες θα σε κάνουν να φτάσεις πιο εύκολα στον στόχο σου και ακόμα να σε κάνουν να νιώσεις ότι το έχεις πετύχει, μέσω από τον δικό σου ξεχωριστό δρόμο και όχι από την πεπατημένη οδό.
http://farou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου