Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Η φόρμουλα για την τέλεια ευτυχία



Ξεχάστε τα γρήγορα αυτοκίνητα, τον τρόπο ζωής των εκατομμυριούχων ή το σώμα ενός μοντέλου. Η συνταγή για την τέλεια ευτυχία, όπως φαίνεται, είναι: P + (5xE) + (3xH). Αυτή είναι σύμφωνα με την κορυφαία ψυχολόγο Carol Rothwell, που λέει ότι έχει δοκιμάσει τον τύπο αυτό σε 1.000 άτομα – και λειτουργεί.
the-search-for-meaning-continues-1-638
Όπου:
Το P είναι τα προσωπικά χαρακτηριστικά, η προοπτική για τη ζωή, η προσαρμοστικότητα και η ανθεκτικότητα
Το Ε σχετίζεται με την ανθρώπινη υπόσταση : την υγεία, τα οικονομικά και τις φιλίες
Το H είναι οι ανώτερες ανάγκες σας (εσωτερικές δυνατότητες), όπως η αυτοεκτίμηση, οι προσδοκίες, οι φιλοδοξίες και η αίσθηση του χιούμορ σας.
Ανάμεσα στις ερωτήσεις, στις οποίες κλήθηκαν οι εθελοντές να απαντήσουν, ήταν και κάποιες που αφορούσαν την ενεργητικότητα τους, το κατά πόσον ήταν ανοικτοί στις αλλαγές, αν ήταν αισιόδοξοι, αν ένιωθαν ικανοποιημένοι σε θέματα υγείας, ασφάλειας, επιλογών και κοινωνικότητας κι αν μπορούν να στηριχτούν σε φίλους όταν νιώθουν μόνοι.
Η έρευνα αποκάλυψε πως οι περισσότερες γυναίκες συνδέουν την ευτυχία με την οικογένεια και την απώλεια βάρους, ενώ οι άνδρες με τον έρωτα και την αύξηση του μισθού τους
formula-hapinessΒαθμολογία
Για να έχει νόημα ο τύπος, θα πρέπει να βαθμολογήσετε τον εαυτό σας σε 4 ερωτήματα (0 = καθόλου, 10 = σε μεγάλο βαθμό)
  • Για την βαθμολογία του P
    1) Σε ποιο βαθμό είστε εξωστρεφής, ενεργητικός, ευέλικτος και ανοικτός στις αλλαγές;
    2) Έχετε μια θετική προοπτική για τη ζωή, προχωράτε μπροστά αφήνοντας το παρελθόν  και αισθάνεστε ότι έχετε τον έλεγχο της μοίρας σας ;
  • Για την βαθμολογία του Ε
    3) Σε ποιο βαθμό αισθάνεστε τις βασικές ανάγκες σας να ικανοποιούνται (όπως οι προσωπικές, η υγεία, οι οικονομικές, και η αίσθηση της κοινότητας);
  • Για την βαθμολογία του H
    4) Σε ποιο βαθμό μπορείτε  να καλέσετε άλλους να σας υποστηρίξουν, να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες σας και να αισθανθείτε καθαρά την πορεία σας στον κόσμο;
    Χρησιμοποιείστε λοιπόν τον τύπο για να βαθμολογήσετε την ευτυχία σας σαν ποσοστό της τελειότητας.
    Χρησιμοποιώντας τον τύπο, η Carol και ο life coach  Pete Cohen ανακάλυψαν ότι ο έρωτας  έρχεται υψηλότερα στη λίστα των προτεραιοτήτων των ανδρών  παρά στις γυναίκες (20% έως 14%).
  • Ενώ οι γυναίκες βαθμολόγησαν περισσότερο τον ηλιόλουστο καιρό, τον ελεύθερο χρόνο με τα παιδιά και να κάνουν μια επιτυχημένη δίαιτα, πιο πάνω από τον ρομαντισμό τους.
  • Οι προτεραιότητες των ανδρών περιλάμβαναν τις διακοπές, έχοντας εκεί μια καλή σεξουαλική ζωή και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.
  • https://sciencearchives.wordpress.com
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου