Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Οι 10 χρυσοί κανόνες που ΔΕΝ ακολουθούν τα ευτυχισμένα ζευγάρια



Δύο διάσημες ψυχολόγοι η ψυχοθεραπεύτρια Barbara Bartlein, και συγγραφέας του βιβλίου Why Did I Marry You και η ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου A Happy You: Your Ultimate Prescription for Happiness, Elizabeth Lombardo, καταρρίπτουν κάποια από τα κλισέ που είχαμε στο μυαλό μας για ένα ευτυχισμένο γάμο.

1. Μην πηγαίνετε ποτέ στο κρεβάτι μετά από καβγά
Γιατί;;;;;Οι ψυχολόγοι μας λένε πως πρέπει να λύνουμε τις διαφωνίες άμεσα και δεν πρέπει να υπάρχουν ερωτηματικά και όλα αυτά τα γνωστά κλισέ. Κι όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος όταν είσαι ήδη κουρασμένος και στρεσαρισμένος από όλη την ημέρα να πρέπει να λύσεις τη διαφωνία άμεσα, μας λέει η δόκτωρ Lombardo. Συμφώνησε ή διαφώνησε τώρα και όταν ξεκουραστείτε και οι δύο τότε το λύνετε!
2. Να είστε πάντα ειλικρινείς 100% με το σύντροφό σας
Σε ένα γάμο η ειλικρίνεια δεν είναι πάντα η καλύτερη πολιτική. Για παράδειγμα δε χρησιμεύει σε τίποτα να μοιράζεσαι μια πληροφορία όπως: «είδα σήμερα στο δρόμο τον μεγάλο έρωτα της ζωής μου και ήταν κούκλος…». Αυτό θα προκαλούσε ανταγωνιστική διάθεση στο σύντροφό σας και όταν συγκρίνεσαι με κάποιον συνήθως νιώθεις κατώτερος. Και νιώθεις σαφώς χειρότερα.
a-happy-you3. Μην πηγαίνετε ποτέ χωριστές διακοπές
Η αλήθεια είναι πως όταν έχουμε λίγες μέρες για διακοπές πάντα προτιμάμε να τις περνάμε με το σύντροφό μας. Από την άλλη όταν έχουμε αρκετό χρόνο μπορούμε να τον διαθέσουμε και σε κάτι που μας ευχαριστεί. Αν για παράδειγμα ο σύντροφός μας θέλει να κάνει εξερευνήσεις κι εσείς να κάθεστε με ένα long drink σε μια πισίνα μπορείτε να πάτε διακοπές και με μια φίλη σας. Το motto κάποιων ζευγαριών «κάνουμε τα πάντα μαζί», λέει η Δόκτωρ Lombardo, δεν είναι πάντα ρεαλιστικό. Δε χρειάζεται να είστε μόνο μαζί. Απλώς χρειάζεται να είστε «και μαζί».
4. Αν τσακώνεστε πρέπει να πάρετε διαζύγιο
Στην πραγματικότητα μας λέει η Δόκτωρ Bartlein, «τα ζευγάρια που δεν τσακώνονται ποτέ έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο από αυτά που δεν τσακώνονται ποτέ». Το θέμα είναι να καταφέρνεις να βρίσκεις τους υγιείς τρόπους για να λύνεις τις όποιες διαφορές σου.
5. Όταν κάνεις παιδιά αυτά προηγούνται
Βλέπω συχνά ζευγάρια λέει η δόκτωρ Lombardo που από τη στιγμή που αποκτούν παιδιά βάζουν τη σχέση τους στο περιθώριο. Κι όμως από τη στιγμή που κάνεις παιδιά πρέπει να κάνεις ακριβώς το αντίθετο. Το να δώσεις τη σχέση σου προτεραιότητα είναι καλό και για σένα και για τα παιδιά σου. Όταν δυο γονείς τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους τα παιδιά νιώθουν σαφώς πιο ασφαλή. Κανονίστε ένα σαββατοκύριακο για τους δυο σας, μια έξοδο, ένα ραντεβού και τα παιδιά να είστε σίγουρες πως θα περάσουν μια χαρά.
6. Δεν πρέπει ποτέ να κοιμάστε χωριστά
Κι αν ο άλλος σας ξαγρυπνάει με το ροχαλητό του; Το να κοιμόμαστε πάντα μαζί και αγκαλιά αποτελεί έναν ακόμη αστικό μύθο. Ένας από τους δύο μπορεί να στριφογυρίζει, ο άλλος να θέλέι να τον πάρει ο ύπνος με το φως ανοιχτό. Ένας καλός ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία, την ψυχική, πνευματική και σωματική, οπότε και για το γάμο, επισημαίνει η Δόκτωρ Lombardo. Όμως προσοχή. Χωριστά κρεβάτια δε σημαίνει αποχή από το σεξ!
bicycle7. Οι σύντροφοι πρέπει να έχουν κοινά χόμπι
Λάθος, λάθος και λάθος. Αν στον έναν αρέσει ο μαραθώνιος και στον άλλον να μαστορεύει που είναι το πρόβλημα; Το σημαντικότερο σε ένα γάμο (και μια σχέση γενικότερα) είναι να νιώθεις ελεύθερος μας λέει ο δόκτωρ Bartlein. Το να έχετε χωριστά ενδιαφέροντα αλλά και κοινές δραστηριότητες είναι ότι καλύτερο μπορεί να σας συμβεί.
8. Αν δεν υπάρχει σπίθα ο γάμος σβήνει
Πολλά ζευγάρια παραπονιούνται ότι στο γάμο τους δεν υπάρχει αυτό το ανεξάντλητο πάθος της αρχής. Και κάποιοι από αυτούς αρχίζοντας να αγωνιούν για το πάθος απευθύνονται αλλού για να το βρουν, λέει η δόκτωρ Bartlein. Ωστόσο το πάθος πάντα αντικαθίσταται από κάτι καινούριο. Την εμπιστοσύνη την οικειότητα, την επαφή την επικοινωνία…Το λάθος εδώ βρίσκεται στο ότι πιστεύουμε ότι το πάθος διαρκεί για πάντα…Και στο τέλος καταλήγουμε να το ψάχνουμε…μόνοι.
9. Το να βαριέσαι είναι κακό
Το πρόβλημα με αυτόν τον κανόνα λέει ο δόκτωρ Bartlein, αρχίζει όταν τα ζευγάρια πιστεύουν ότι η ηρεμία και η γαλήνη σε μια σχέση είναι πρόβλημα. Αν ψάχνετε τον ενθουσιασμό αναζητήστε τον στα σπορ και τις δραστηριότητες. Η σχέση δεν είναι σπορ!
tonia-sotiropoulou10. Πρέπει να κάνεις σεξ με το σύντροφό σου για να είναι ευτυχισμένος
Αυτό είναι κυρίως πρόβλημα των γυναικών και κυρίως των νέων μαμάδων λέει η Δόκτωρ Lombardo. Όταν το σεξ γίνεται ακόμη ένα από τα «καθήκοντα» που πρέπει να εκτελέσουν. Το σεξ δεν είναι καθήκον κανενός. Γίνεται και από τους δύο και κυρίως και για τους δύο.

http://www.imommy.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου