Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Επικοινωνία Απριλίου
"Δίνοντας Μορφή: Στόχος, Επιθυμία, Πόθος"


Επικοινωνία 7 Απριλίου 2016

Καλώς ήλθατε αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες, καλώς ήλθατε αγαπημένες ενσαρκωμένες ψυχές σε μία νέα συνάντηση, σε μια νέα επικοινωνία. Με πολλή χαρά και με πολλή τιμή ερχόμαστε σήμερα να δημιουργήσουμε ένα γλυκό, φωτεινό κουκούλι ενέργειας παντού γύρω σας, έναν θόλο αγάπης, καθοδήγησης, θεραπείας και ασφάλειας παντού γύρω από σας και μέσα από σας να μεταφέρουμε κάποιες συχνότητες συνειδητότητας μέσα στον πλανήτη. Καλώς ήλθατε αγαπημένα πνεύματα στη βιολογία, αφυπνισμένοι νόες, αφυπνισμένα όντα.
Αυτή η επικοινωνία δεν απευθύνεται μόνο σ’ εσάς που τώρα αναγνωρίζετε τον εαυτό σας ως ένα πνεύμα αφυπνισμένο μέσα στη βιολογία, αλλά κάθε επικοινωνία -όπως και αυτή- απευθύνεται σε όλους όσους θα ‘ρθουν σε επαφή με αυτή την επικοινωνία οποτεδήποτε στον χρόνο: είτε αυτή τη στιγμή είναι συνειδητοί ότι αποτελούν μέρος του Πνεύματος, του Ενός Μεγάλου Πνεύματος, του Ενός Όντος, είτε όχι, αυτή η επικοινωνία απευθύνεται σε όλους.
Γιατί, αγαπητοί φίλοι, κάθε επικοινωνία που ξεπερνά την αντίληψη και τη λογική των τριών διαστάσεων, κάθε επικοινωνία η οποία μεταφέρεται μέσα από τους αιθέρες και έρχεται στο συνειδητό σας να κάνει επαφή με τον νου σας τώρα, σε μία κατάσταση σχετικής υλικότητας, κάθε τέτοια επικοινωνία ποτέ δεν αφορά μόνο τα αυτιά ή τα μάτια τα οποία είναι παρόντα, πάντα είναι μία επικοινωνία που συμβαίνει μέσα στον ιστό της συνειδητότητας της ανθρωπότητας και φαίνεται να αφορά μία ομάδα, αρκετούς ανθρώπους, ακουστικά ή οπτικά.
Όμως, κάθε τέτοια επικοινωνία, όπου κι αν συμβαίνει στη γη, στην πραγματικότητα, είναι μια επικοινωνία μέσα στον συλλογικό ιστό της συνειδητότητας της ανθρωπότητας και της Γαίας. Έτσι, κάθε τέτοια επικοινωνία, δεν υπηρετεί μόνο το ύψιστο όφελος και το ύψιστο καλό των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή μ’ αυτήν αλλά, εξυπηρετεί το ύψιστο καλό και αγαθό όλων των όντων και μάλιστα, όχι μόνο των ανθρώπων αλλά όλων των όντων τα οποία φιλοξενούνται σε μία εμπειρία πνευματικής ανάπτυξης και ενθύμησης πάνω στη Γαία.
Καθώς σας ακούγαμε, καταλαβαίναμε την ενέργειά σας -δε σας ακούμε όπως εσείς ακούτε τους εαυτούς σας αλλά σας αφουγκραζόμαστε με έναν άλλο τρόπο- μέσα από την ενέργεια και τον παλμό σας και έχουμε ήδη αναγνωρίσει ότι, πολλοί από σας -που μας ακούτε αυτή τη στιγμή ή θα μας ακούσετε κάποια στιγμή αργότερα ή θα το διαβάσετε αυτό- ανιχνεύσατε μια περίεργη ενέργεια μέσα στον σημερινό ιστό της Γαίας. Είναι περίεργη ενέργεια, όντως υπάρχουν ενδιαφέρουσες συχνότητες που εγχύονται μέσα στο συλλογικό της ανθρωπότητας γιατί -θα ξαναπούμε για άλλη μια φορά ότι- σε κάθε νέα σελήνη συμβαίνει μία σπορά νέων συχνοτήτων, ποιοτήτων, μια ενεργοποίηση ποιοτήτων μέσα στην ανθρωπότητα.
Κάποιες φορές, η νέα σελήνη, αυτή η «απουσία» του φεγγαριού σας, κάποιες τέτοιες νέες σελήνες αποτελούν μεγάλα γαλαξιακά σημάδια για την Γαία και την ανθρωπότητα αλλά και για το σύνολο της νοήμονος ζωής παντού. Μία τέτοια σελήνη είναι η σημερινή.
Η σημερινή νέα σελήνη, μέσα στη σιωπή της, επιτρέπει: επιτρέπει μεγάλους στόχους να γίνουν ορατοί, να γίνουν αναγνωρίσιμοι, επιτρέπει μεγάλους πόθους να έρθουν στο συνειδητό της καρδιάς σας, επιτρέπει βαθιές επιθυμίες να αναγνωριστούν χωρίς ντροπές ή ενοχές. 
Είναι μια νέα σελήνη όπου το μεγάλο εμφανίζεται μέσα σας, αναδύεται μέσα σας, αρχίζει και πάλλεται μέσα σας.
Οι ποιότητες αυτής της νέας σελήνης είναι βαθιά ψυχικές με την έννοια ότι, ενώ λειτουργούν και θα λειτουργήσουν και στο συνειδητό σας -και θα εξηγήσουμε τη διαδικασία αυτή- εντούτοις, ταυτόχρονα και παράλληλα, πάλλονται και κινητοποιούν βαθύτατους πόθους που μεταφέρετε μέσα στον εαυτό σας και στην ουσία σας, ας πούμε ότι τους μεταφέρετε στο βάθος του κέντρου της καρδιάς σας.
Δεν είναι εύκολο να περιγράψουμε πεδία και λειτουργίες μέσα στη συνειδητότητά σας εντούτοις, σήμερα χρειάζεται οπωσδήποτε η γεωμέτρηση που κάνουν οι Σείριοι αλλά και ο παλμός του πάθους που έχουν οι Πλειάδιοι. Έτσι, σήμερα, είναι μια ομήγυρης που αποτελείται από πολλά διαφορετικά πεδία και αυτό είναι που δημιουργεί και στη Γαία μια περίεργη συχνότητα -όχι μόνο στη χώρα σας.
Έτσι θα ονομάσουμε αυτή τη νέα σελήνη, παρότι θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε «ο ύψιστος στόχος». Εντούτοις, θα προτιμήσουμε να δώσουμε έναν τίτλο ο οποίος σας ταρακουνάει και σας ενεργοποιεί και δε σας αφήνει να κάτσετε φρόνιμα στη ζωή σας, στην καρέκλα σας, στο γραφείο σας, στο σπίτι σας. Θα το ονομάσουμε «η καλή ανατροπή» γιατί είναι αλήθεια ότι μέσα σ’ αυτή τη νέα σελήνη και στις ενέργειες που σπέρνονται συμβαίνει μία ανατροπή, αλλά είναι μια καλή ανατροπή: τα πράγματα θα αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες, θα γίνουν μεγάλες αλλαγές, μέσα στο επόμενο τρίμηνο πάρα πολλά θέματα που σέρνονται θα λυθούν και θα τελειώσουν, θα ανοίξουν νέες διαδρομές και νέες ροές -οπότε υπάρχει μια καλή ανατροπή.
Παρόλα αυτά, είναι και η σελήνη του ύψιστου στόχου σας. Και, πέραν του ότι, ένα πάρα πολύ σημαντικό και θετικό διάστημα έρχεται για σας -και όταν λέω για σας εννοώ όχι μόνο εσάς που είσαστε σήμερα εδώ αλλά για εσάς ειδικά για όσους κατοικείτε στην Ελλαΐδα-ένα πάρα πολύ καλό και δυναμικό διάστημα έρχεται όπου όσοι έχετε όνειρα και σχέδια είναι σημαντικό να τα ξεκινήσετε και να τα βάλετε μπρος, όσοι έχετε ονειρευτεί κάτι είναι σημαντικό να το σπείρετε, όσοι θέλετε να φέρετε τη ζωή σας σε μία μεγαλύτερη ισορροπία είναι η ώρα να το κάνετε, όσοι θέλετε να βελτιώσετε καταστάσεις στη ζωή σας είναι η ώρα να κάνετε τις κινήσεις που θα φέρουν τις αλλαγές γιατί αυτό το τρίμηνο είναι το τρίμηνο που θα ριζώσουν νέα, μεγάλα μοτίβα μέσα στην πραγματικότητα. Είναι το τρίμηνο το οποίο θα σηματοδοτήσει πάρα πολλά από αυτά που θα εξελιχθούν και θα γίνουν από εκεί και μετά. Είναι ένα τρίμηνο πολύ δημιουργικό, είναι ένα τρίμηνο για να δημιουργήσετε έναν νέο κύκλο, να δημιουργήσετε μια νέα δυναμική.
Η ενέργεια έρχεται με δύναμη και έρχεται με πολυδιαστασιακές συχνότητες και αυτό σημαίνει: η ψυχή σας, το μυαλό σας, ο νους σας, το θυμικό σας, όλα μπαίνουν σε ενεργοποίηση. Αυτό δεν είναι κάτι δύσκολο, έτσι πως το ακούτε, γιατί μπορεί να σκεφτείτε: «πω πω, πώς θα διαχειριστώ εγώ όλα αυτά;». Η απάντηση είναι ότι θα τα διαχειριστείτε όπως τα διαχειριζόσασταν όλα αυτά τα χρόνια. Ευτυχώς δε χρειάζεται να κατακερματίσετε τον εαυτό σας για να πείτε πότε διαχειρίζεστε το ένστικτό σας ή πότε διαχειρίζεστε το θυμικό σας -απλά το κάνετε. Θα διαπιστώσετε στην πράξη ότι εύκολα μπορείτε να βρείτε την άκρη.
Σήμερα ερχόμαστε γιατί θέλουμε να σας δώσουμε μια φόρμουλα, έναν τρόπο με τον οποίο μπορείτε να οδηγήσετε τον εαυτό σας, με τις ενέργειες αυτής της νέας σελήνης, σε μια βαθύτερη επίγνωση, σε μία υψηλότερη συνειδητότητα, μπαίνοντας -και όντας συμμέτοχοι- στο έργο του Ονειρευτή μέσα σας, σαν να παντρεύετε τον ονειρευόμενο με τον Ονειρευτή.
Ξέρουμε ότι σας αρέσει να βάζετε στόχους. Από την άλλη αναγνωρίζουμε ότι πολλές φορές δεν ξέρετε τι στόχους να βάλετε: θα θέλατε να βάλετε στόχους, κάποιοι έχετε στόχους, κάποιοι ψάχνετε για στόχους, κάποιοι δυσκολεύεστε να βρείτε στόχους. Αυτή τη νέα σελήνη, θέλουμε να ζητήσουμε σε καθέναν από εσάς -που έρχεστε σε επαφή μ’ αυτή την επικοινωνία- να ορίσετε οπωσδήποτε κάποιο στόχο ή στόχους.
Θέλουμε να δείτε αυτή τη διαδικασία συγκεκριμενοποίησης σαν μία διαδικασία που δεν ντρέπεστε να δηλώσετε στον εαυτό σας ότι έχετε κάποιον συγκεκριμένο υλικό στόχο τον οποίο θέλετε να επιτύχετε. Θέλουμε να άρετε και να καθαρίσετε από μέσα σας περίεργου είδους πνευματικές ενοχές στο να συγκεκριμενοποιήσετε την πνευματική ενέργεια σε κάτι το οποίο θέλετε να επιτύχετε. Δεν υπάρχει, στ’ αλήθεια, κάποια ντροπή στο να θέλετε να επιτύχετε έναν δικό σας στόχο. Γιατί, η αλήθεια είναι -όπως θα ανακαλύψετε στη συνέχεια αυτής της επικοινωνίας- ότι και αυτό είναι άκρως πνευματικό.
Έτσι, λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, θα ζητήσουμε από όλους να σκεφτείτε έναν στόχο που θέλετε όντως να τον υλοποιήσετε μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Μην νοιαστείτε να πείτε πότε ακριβώς θα υλοποιηθεί, αφήστε και κάτι σε μας να βοηθήσουμε! Εσείς, όμως, αποφασίστε τον στόχο σας. Αποφασίστε τι, στ’ αλήθεια, θέλετε να επιτύχετε. Και να είστε τολμηροί, αγαπητοί φίλοι: θέλετε περισσότερους οικονομικούς πόρους; Θέλετε μεγαλύτερη υλική ευημερία; Θέλετε μια καλύτερη θέση στην εργασία σας; Θέλετε μια καλύτερη εργασία; Θέλετε μια καλύτερη ποιότητα στις προσωπικές σας σχέσεις; Ό,τι κι αν είναι αυτό που θέλετε, αναγνωρίστε το συνειδητά σαν τον στόχο σας. Και αποφασίστε ότι, τους επόμενους μήνες της ζωής σας, ό,τι κι αν γίνεται στην ευρύτερη πραγματικότητα, εσείς, τον δικό σας στόχο, δεν θα τον χάσετε από τα μάτια σας.
Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι, αυτή είναι η χρονιά που έχετε ένα Ουράνιο Στερέωμα -το οποίο ελπίζουμε ότι το καλλιεργείτε σε έναν επαρκή βαθμό για να το αξιοποιήσετε αυτή τη φορά.Μαζί με το Στερέωμά σας, μαζί με Εκείνον ή Εκείνη την παρουσία στην οποία στηρίζεστε και εμπιστεύεστε, βάλτε τον στόχο σας, πετάξτε τα ενδύματα μιας ψευδοπνευματικότητας, αναγνωρίστε ότι είναι πνευματικό το να έχετε έναν στόχο γιατί επιθυμείτε να συγκεκριμενοποιήσετε και να γειώσετε ολικά τη δική σας ενέργεια. Ζητήστε τη βοήθεια όλου του σύμπαντος γι’ αυτόν τον στόχο. Δηλώστε ότι αυτός ο στόχος έχει την εύνοια όλου του σύμπαντος, όλου του Πνεύματος, γιατί το Πνεύμαθέλει να υλοποιείτε τους συγκεκριμένους σας στόχους, γιατί το Πνεύμα επιθυμεί πραγματικά να ευημερείτε. Με οποιονδήποτε τρόπο εσείς επιλέγετε να έχετε σαν στόχο, το Πνεύμα δεν έχει ποτέ καμία ένσταση ποτέ. Εσείς, όμως, πάρα πολλές φορές θεωρείτε ότι είναι δείγμα πνευματικότητας το να ζείτε χωρίς στόχο. Και αυτό μπορεί να ισχύει μεν αλλά ισχύει από ένα σημείο και πέρα της πνευματικής αφομοίωσης των πεδίων.
Σ’ αυτή την περίοδο στη Γαία, για την μεγάλη πλειοψηφία των αφυπνισμένων ψυχών, χρειάζεται η συγκεκριμενοποίηση. Χρειάζεται το να βλέπετε κάτι συγκεκριμένο μακριά στον ορίζοντα προς το οποίο πηγαίνετε. Γιατί χρειάζεται να ενοποιήσετε το πεδίο σας, να ενοποιήσετε τον νου σας, να ενοποιήσετε τις ενέργειές σας κινούμενοι προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Όχι, δεν πρεσβεύουμε το να κάνετε τα πάντα για να φτάσετε σ’ εκείνη την κατεύθυνση -όπως θα διαπιστώσετε αμέσως τώρα.
Υπάρχει μέσα σε καθέναν από εσάς το μέρος του εαυτού σας το οποίο θέλει να εκπληρώσει μεγάλους στόχους. Και είναι ένα μέρος ιερό γιατί μέσα του κρύβει θεϊκές επιθυμίες. Και αυτό το μέρος σήμερα θέλουμε να αναγνωριστεί και να πάρει χώρο μέσα στη συνειδητότητά σας. Εκτός από τον εαυτό σας που θέλει να έχει στόχους, υπάρχει και ο εαυτός σας που έχει επιθυμίες. Αλλά υπάρχει και ο εαυτός σας που έχει πόθους.
Και, αγαπητοί φίλοι, αυτά τα τρία δεν ταυτίζονται. Παράλληλα όμως, ενώ δεν ταυτίζονται, συνλειτουργούν. Εσείς πιστεύετε ότι ο ανθρώπινος στόχος είναι πιθανόν χώρια από τον πνευματικό πόθο. Εσείς μπορεί να σκέφτεστε ότι η ανθρώπινη επιθυμία είναι κάτι έξω από την αγάπη του Πνεύματος. Όμως, σήμερα είναι η ώρα και η μέρα όπου η αγάπη έρχεται, όντως, μέσα στη συνειδητότητά σας με έναν τρόπο που σπάει στεγανά και διαχωριστικά, που έρχεται μέσα στον νου σας και ενοποιεί αυτό που εσείς αντιλαμβάνεστε ως εξωτερικό σας εαυτό, την επιφάνειά σας. Λέτε: «είναι πολύ επιφανειακό να έχω στόχους». Και όμως, οι στόχοι είναι πολύ θεάρεστοι. «Είναι πολύ επιφανειακό να έχω επιθυμίες»: αλήθεια, ποια είναι η επιθυμία σας; Ο στόχος είναι κάτι άλλο, είναι κάτι που θέλετε να πετύχετε. Μπορεί κάποιος να θέλει να πετύχει υλικά και ο στόχος του να είναι μεγαλύτερη οικονομική αφθονία ή μεγαλύτερη αρμονία στις σχέσεις του.
Θα χρησιμοποιήσουμε κυρίως το παράδειγμα των οικονομικών γιατί αυτό είναι και το πιο ζωτικό παράδειγμα γι’ αυτή την περίοδο. Αν, λοιπόν, ο στόχος είναι μια μεγαλύτερη οικονομική ευημερία τότε ποια είναι η επιθυμία; Για να βρείτε τι επιθυμείτε στ’ αλήθεια πρέπει να κοιτάξετε με λίγο διαφορετικά μάτια από τα προηγούμενα. Θα χρειαστεί να πάρετε μια αναπνοή και να πάτε λίγο πιο μέσα, πολύ λίγο πιο μέσα στον εαυτό σας και να δείτε: αν επιτύχετε τον στόχο σας και έχετε πολύ μεγαλύτερη οικονομική ευημερία, φανταστείτε ή σκεφτείτε τις ώρες που θα δουλεύετε, το πόσο έργο μπορεί να παράγετε, το πόση ευχαρίστηση θα αντλείτε μέσα από τη δημιουργικότητά σας. Αλλά, πέρα από αυτά, σίγουρα επιθυμείτε και άλλα πράγματα.
Άρα, οι επιθυμίες σας δεν ταυτίζονται με τον στόχο σας, είναι ευρύτερες. Σκαλίζοντας το τι επιθυμείτε μπορεί να διαπιστώσετε ότι επιθυμείτε να έχετε και μεγαλύτερη οικονομική ευημερία και να κάνετε λιγότερο κόπο. Ότι επιθυμείτε να έχετε περισσότερο χρόνο για να ασχοληθείτε με το χόμπι σας, ότι επιθυμείτε να έχετε καλύτερες ώρες για σας όπου να μπορείτε να κάνετε δημιουργικές ασχολίες που τρέφουν την ψυχή και την καρδιά σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο στόχος σας είναι να έχετε μεγαλύτερη οικονομική ευημερία και να πάει καλύτερα η εργασία σας και η επιθυμία σας να είναι καιαυτό να συμβεί και, ταυτόχρονα και παράλληλα, να έχετε ωραιότερες σχέσεις μέσα στην οικογένειά σας και, ταυτόχρονα και παράλληλα, να βρεθείτε σε μια ακόμα πιο όμορφη σχέση με τον σύντροφό σας και, ταυτόχρονα και παράλληλα, να έχετε ελεύθερο χρόνο που να μπορείτε να κάνετε αυτά που είναι στ’ αλήθεια σημαντικά και να νιώθετε καλά με τη ζωή σας.
Αν, λοιπόν, οι επιθυμίες σας είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τους στόχους σας τότε θα πρέπει να αναρωτηθείτε  πού κολλάνε οι πόθοι που αναφέραμε. Ποιος είναι, στ’ αλήθεια, ο πόθος σας;
Κάθε στιγμή μέσα σας υπάρχει μία επικοινωνία, μια συλλειτουργία: ένα μέρος σας θέλει τον στόχο γιατί θέλει να ενεργοποιήσει ζωτικές δυνάμεις σας, ένα άλλο μέρος σας έχει επιθυμίες που εμπεριέχουν αυτόν τον στόχο -αλλά με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο, που μπορούν να ικανοποιούνται κι άλλα μέρη του εαυτού σας- και, παράλληλα, ένα άλλο μέρος της ίδιας σας της ύπαρξης έχει έναν πόθο, έναν βαθύτερο, πιο ουσιαστικό πόθο και γι’ αυτό, αυτό τον μήνα θα χρειαστεί να σας αφουγκραστείτε ή θα χρειαστεί να θυμηθείτε τις στιγμές που στ’ αλήθεια, μέσα σε μια ακαριαία σιωπή, ίσως ακούγοντας κάτι ή κάποιον ή διαβάζοντας κάτι, η καρδιά σας φτερούγισε. Και ξέρατε εκείνη τη στιγμή ότι θέλατε να φέρετε τον εαυτό σας να νιώθειέτσι.
Αυτό το έτσι είναι κάτι ιδιαίτερο για σας. Και για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό. Αυτό το έτσι, που είναι πόθοςείναι κάτι που υπερβαίνει τα δύο προηγούμενα και είναι κάτι ακόμα βαθύτερο: γιατί είναι ο πιο άμεσος συσχετισμός με τη δική σας ψυχή. Μπορεί ο πόθος σας να είναι να βρίσκεστε συνεχώς σε μια εσωτερική γαλήνη, να ζείτε την καθημερινότητα αλλά, μ’ έναν μαγικό τρόπο, μέσα σας να κυβερνάει η γαλήνη. Μπορεί ο πόθος της ψυχής σας να είναι μέσα σας να υπάρχει μια σιωπή. Μπορεί ο πόθος σας να είναι μια συνεχής ποιότητα χαράς, ανάτασης. Ο πόθος είναι μια συγκεκριμένη ποιότητα που μιλά στη δική σου ατομική ψυχή.
Σκεφτείτε αυτά τα τρία: φαίνονται τόσο διαφορετικά κι όμως είναι η τριάδα της ύπαρξής σας. Είναι η τριάδα που φέρνει σε γάμο τον ονειρευόμενο με τον Ονειρευτή. Είναι η τριάδα που φέρνει σε παντρειά την εξωτερική πραγματικότητα με την εσωτερική πραγματικότητα της ύπαρξής σας. Είναι μια μαγική, αλχημική, τριπλή λειτουργία μέσα στο μεγαλείο της ύπαρξής σας.
Αν αναγνωρίσετε και αποφασίσετε ποιος είναι ο στόχος σας, θα αναγνωρίσετε παράλληλα ότι θα χρειαστεί να κάνετε πράγματα γι’ αυτόν τον πολύ υλικό σας στόχο: είτε είναι σχέσεις, είτε είναι χρήματα, είτε είναι εργασία, είτε είναι επιχείρηση, είτε είναι οτιδήποτε άλλο. Αυτά που θα χρειαστεί να κάνετε δε θα είναι μόνο δράση: θα χρειαστεί να έχετε διαύγεια, θα χρειαστεί να έχετε ορθή κρίση, θα χρειαστεί να έχετε καλά ένστικτα.
Άρα, για να προχωρήσετε προς τον στόχο σας ξέρετε ότι θα χρειαστεί μια καλύτερη κατάσταση στις ροές της ενέργειάς σας. Αυτό σας λέει ότι, για να πάτε προς τον στόχο σας πρέπει να είσαστε σε μία, καλή -συνολικά- πνευματική, ψυχική και νοητική ενέργειαΠηγαίνοντας προς τον στόχο σας, αν θυμόσαστε ποιες είναι οι επιθυμίες σας, αυτό θα σας δημιουργήσει την ισορροπία που χρειάζεται: πώς μέσα στην καθημερινότητα, εκπληρώνοντας αυτά που χρειάζεται να κάνετε για τον στόχο σας, θα διαθέσετε τους χρόνους εκείνους που θα εκπληρώνουν παράλληλα και τις επιθυμίες σας. Και, αν κάνετε και την οπτική και τη ματιά σας από τον πόθο σας, τότε θα βρείτε ακριβώς ποιος είναι ο συσχετισμός μέσα στη δική σας καθημερινότητα.
Παράδειγμα: θέλετε, υλικά, να είσαστε σε μεγαλύτερη οικονομική ευημερία. Ταυτόχρονα, είναι επιθυμία σας να έχετε χρόνο με την οικογένειά σας και τους αγαπημένους σας και να έχετε χρόνο και για τα χόμπι σας. Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι ο πόθος ενός από εσάς είναι η γαλήνη. Πώς μπορούν αυτά τα τρία να συνδυαστούν; Ο συνδυασμός αυτών των τριών είναι πολύ απλός: για να υπάρξει γαλήνη χρειάζεσαι χρόνο με τον εαυτό σου, σε ησυχία, νωρίς πριν ξεκινήσει η μέρα σου. Χρειάζεσαι λίγο χρόνο σιωπής. Χρειάζεσαι να διαθέσεις λίγο χρόνο για να βρεθείς στη σιωπή και την ησυχία.
Ο καθένας σας -αυτός ο εαυτός σας- ξέρει τι μπορεί να κάνει για να βρει αυτή τη σιωπή και την ησυχία, για να αρχίσει να ζει τον πόθο του. Κοιτώντας τώρα την καθημερινότητα, από αυτόν τον πόθο και μέσα από αυτή τη σιωπή, ξέρεις τι μπορείς να κάνεις μέσα στη μέρα σου πιο αποδοτικά ούτως ώστε η μέρα σου, και στη δράση και στην ενέργειά της, να είναι αποδοτική έτσι ώστε, το χάσιμο του χρόνου σου και το χάσιμο της ενέργειας να μειωθεί για να υπάρχει ο χρόνος να ικανοποιηθεί η επιθυμία.
Εδώ είναι μια αλχημεία είναι ένας τρόπος λειτουργικός να μπορέσεις να καταλάβεις εσένα, είναι ένας τρόπος να δεις πώς κανένα μέρος του εαυτού σου δεν περισσεύει, κανένα μέρος του εαυτού σου δεν είναι περιττό. Μπορεί να νομίζεις ότι οι στόχοι σου είναι πολύ επιφανειακοί αλλά δεν είναι γιατί, για να επιτύχεις τους στόχους, θα βρεις μια άλλη ροή μέσα στην καθημερινότητα για να έχεις και τις επιθυμίες σου ικανοποιημένες και για να μπορείς να τρέφεις και τον πόθο σου. Ωστόσο, το καλύτερο από όλα είναι ότι, αυτό που φαίνεται σαν τελικός στόχος γεννιέται από αυτόν τον πόθο. Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι στην πραγματικότητα η ενέργεια δεν έχει κινηθεί από τον εξωτερικό σου στόχο αλλά η ενέργεια έχει πηγάσει από τον βασικό σου πόθο.
Εσείς πιστεύετε ότι ο στόχος γεννιέται από ένα μυαλό που είναι τελείως μακριά από το Πνεύμα. Αν καταλάβετε, όμως, αλήθεια, πώς λειτουργεί αυτός ο εαυτός μέσα σας θα ανακαλύψετε ότι οι στόχοι σας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο τρόπος του πόθου σας να οδηγήσει εσάς σε μια απίστευτη εξέλιξη, σε μια απίστευτη ενεργοποίηση και σε μια απίστευτη ζωτικότητα επί της ουσίας. Κυνηγώντας τον στόχο σας θα αλλάξετε πολλά, θα συνειδητοποιήσετε πολλά, θα αφομοιώσετε πολλά και θα χρειαστεί να αλλάξετε πολλά, να φορμάρετε πολλά, για να πειθαρχήσουν πολλά. Για να διατηρήσετε τις επιθυμίες σας και να τις έχετε σε ισορροπία, θα αναδιαμορφώσετε την καθημερινότητά σας. Και όλα αυτά θα έχουν γίνει γιατί ο πόθος μέσα στο βάθος της καρδιάς σας βρήκε τον τρόπο να αρχίσει να σας κινητοποιεί.
Όταν λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, δεν βάζετε κανέναν στόχο, στην πραγματικότητα αδρανοποιείτε τον πόθο. Φαίνεται πολύ περίεργο αυτό αλλά αν καθίσετε στον δικό σας χρόνο να σκεφτείτε αυτό που προσπαθούμε να περιγράψουμε θα ανακαλύψετε ότι κάθε ανθρώπινος στόχος, τον οποίο επιτρέπετε να έχετε, δεν πυροδοτεί απλώς τον νου σας. Αν τον ισορροπείτε με την επιθυμία σας η ζωή σας να είναι πλήρης και το συναισθηματικό και ψυχικό σας πεδίο να είναι υγιές, τότε αυτός ο στόχος έχει γεννηθεί από τον πόθο σας. Φαίνεται τελείως αντίστροφο αλλά στην πραγματικότητα έχετε επιτρέψει το βάθος της ψυχής σας να κινήσει τη ζωή σας προς ένα ανώτερο δυναμικό.
Υπάρχουν πολλές αντιστάσεις και αντιδράσεις στον στόχο: όχι γιατί ο στόχος δεν ανήκει στην πνευματική πραγματικότητα αλλά γιατί ο στόχος καθιστά πολύ γρήγορη και μεγάλη την εξέλιξη που συμβαίνει. Αν βάλετε ένα στόχο τότε θα δείτε όλη σας τη ζωή να αναδιατάσσεται και να αλλάζετε συνήθειες και να αλλάζετε νοοτροπίες προκειμένου αυτός ο στόχος να υπηρετηθεί και να ισορροπήσει με τις επιθυμίες σας. Και αυτό θα είναι μια μεγάλη πνευματική εξέλιξη γιατί θα έχει γεννηθεί από τον πόθο σας που θέλει να σας φέρει πιο κοντά σε σας.
 Πώς λειτουργεί ο πόθος σας
Ο πόθος σας είναι σαν ο ύψιστος σκοπός του καθενός σ’ αυτή τη ζωή. Είναι το πιο εξωτερικό μέρος του εσώτερου εαυτού σας. Ο πόθος για μια εσωτερική κατάσταση συνεχούς γαλήνης, ο πόθος για μια σιωπή μέσα στον νου, ο πόθος για μια συνεχή θετική ροή ψυχικού ρευστού, όλοι αυτοί οι πόθοι δεν είναι τίποτε άλλο παρά η λίγο πιο εξωτερικευμένη αντίληψη του ουσιαστικού σκοπού της ζωής σας, της αφομοίωσης μέσα στο Πνεύμα της ανθρώπινης υπόστασης.
Έχετε, λοιπόν, στόχο, έχετε την επιθυμία η ζωή σας να έχει ισορροπίες στα πολλαπλά επίπεδα της δράσης σας και έχετε και έναν πόθο ο οποίος πυροδοτεί τα άλλα δύο. Αυτή τη νέα σελήνη σας ζητάμε να διαθέσετε τον χρόνο να βρείτε τον πόθο πίσω απ’ όλα τα πεδία της ύπαρξής σας. Να αναγνωρίσετε τη στιγμή που ποθήσατε κάτι σαν ποιότητα του εαυτού σας, που ονειρευτήκατε να είσαστε έτσι. Να ζείτε μέσα στην καθημερινότητα όπως ζείτε μέχρι τώρα αλλά εσείς να είστε έτσι. Θα σας ζητήσουμε σ’ αυτή τη νέα σελήνη να ορίσετε στόχο, έστω έναν συγκεκριμένο στόχο που θέλετε να πετύχετε. Και να κάνετε την εργασία που χρειάζεται για να αφαιρέσετε και να υπερβείτε τις αντιστάσεις σας και τις αντιδράσεις σας για τον στόχο.
Ο στόχος σας χρειάζεται να είναι υλικός γιατί χρειάζεται να γειώσετε επιτέλους την ουσία της πνευματικής σας ζωής.
 Χρειάζεται να ξεντραπείτε την ύλη, χρειάζεται να ξεντραπείτε τον Θεό και χρειάζεται να ξεντραπείτε το ίδιο το Πνεύμα. Και θα σας καλέσουμε να βρείτε, στ΄αλήθεια, τις επιθυμίες σας. Γιατί δεν υπάρχει κανένας από σας -που είσαστε εδώ ή μας ακούτε ή το διαβάσετε αυτό αυτή τη στιγμή- δεν υπάρχει ούτε ένας από εσάς που δεν επιθυμεί και να δουλεύει μ’ έναν τρόπο που να είναι αποδοτικός, ουσιώδης, αποτελεσματικός και να φέρνει ευημερία και να έχει χρόνο να μοιράζεται ωραίες στιγμές, χαρά, αγάπη, στοργή και γέλιο με τους αγαπημένους του και να έχει χρόνο να έχει δημιουργικές, άλλες ασχολίες αλλά και να φέρνει τον εαυτό του να γίνεται σιγά-σιγά αυτό που κάποιες -σπάνιες- στιγμές μέσα στον ρου της ζωής σας, για μια στιγμή, ονειρευτήκατε. Δεν υπάρχει ούτε ένας από εσάς που δεν είσαστε ταυτόχρονα σε τρία πεδία τα οποία σας κατακερματίζουν και σας ζητάμε σ’ αυτή τη νέα σελήνη να σας ενοποιήσετε.
Σας ζητάμε να πάψετε να κρύβεστε πίσω απ’ το δάχτυλό σας και να πάψετε να θεωρείτε ότι η ύλη είναι κάτι άλλο από το Πνεύμα. Σας ζητάμε να πάψετε να προσποιείστε ότι ο υλικός κόσμος ανήκει σε ένα άλλο βασίλειο αλλά όχι στο βασίλειο του Θεού. Σας ζητάμε να βγάλετε μέσα από τη συνειδητότητά σας αυτά τα οποία είναι εμπόδια στο να μπορέσετε να νιώσετε τη χαρά. Αυτές οι επιθυμίες και αυτοί οι στόχοι και τελικά αυτοί οι πόθοι να γίνουν πλήρως πραγματοποιούμενοι. Σας ζητάμε να πετάξετε τις ψευδοταπεινοφροσύνες σας, σας ζητάμε να πετάξετε τις δήθεν μετριοπάθειές σας και σας ζητάμε, το μεγαλύτερο απ’ όλα, να αναγνωρίσετε ότι ο Θεός, ο ανώτερός σας εαυτός και η ψυχή σας βρίσκεται πίσω από καθετί που σας παρακινεί να υλοποιήσετε την φαινομενικά ανθρώπινη ανάγκη σας για επιτυχία.
Κάθε ανάγκη σας για επιτυχία που ισορροπείται από ένα πεδίο συναισθηματικών επιθυμιών δεν είναι ποτέ μια ανθρώπινη επιθυμία. Κάθε τέτοιος στόχος δεν είναι ποτέ ένας ανθρώπινος στόχος. Είναι το κλείσιμο του ματιού του Πνεύματος που, με έναν πολύ μυστικό τρόπο, σας ωθεί να βγάλετε και να ξεσκαρτάρετε πέπλα και αντιστάσεις που σας εμποδίζουν να ζείτε άφοβα και με πληρότητα την καθημερινότητά σας. Βρείτε τον στόχο σας, αναγνωρίστε όλο το φάσμα των επιθυμιών σας, δείτε πώς τα δύο μεταξύ τους ισορροπούν και αναγνωρίστε ποιος είναι ο ένας πόθος που είναι μέσα στην καρδιά σας και τον ονειρεύεστε. Ο δικός σου εαυτός πώς θέλεις να είναι; Πώς σε φαντάζεσαι; Σε ποια ποιότητα φαντάζεσαι να είσαι συνεχώς τέτοια ώστε να μπορείς να ζεις με μία μυστηριώδη εσωτερική ευτυχία;
Βρες, κάνε την πράξη της άσκησης για να καταλάβεις πώς τα άλλα δύο τελικά θα υπηρετήσουν αυτόν τον πόθο, αυτή την ποιότητα.  Και δες την μαγεία του Πνεύματος που ενσωματώνει την ύλη και την αξιοποιεί, προκειμένου να καταρρεύσουν τα ψέματα -μέσα στη συνειδητότητα- ότι τάχα οι ανθρώπινοι στόχοι δεν ανήκουν μέσα στο πεδίο της αγάπης που τρέφει ο Δημιουργός για όλα τα μέρη Του, της αγάπης που τρέφει ο Δημιουργός αυτή τη στιγμή για σένα.
Ποιος σου είπε πως το Πνεύμα ονειρεύεται εσένα χωρίς στόχους, χωρίς επιθυμίες και χωρίς χαρά και πραγμάτωση; Πώς γίνεται να λες στον εαυτό σου ότι είναι κακό και αμαρτία και πρέπει να ντρέπεσαι όταν θέλεις να πραγματώσεις τις επιθυμίες, να δεις τον εαυτό σου να σημειώνει επιτυχία πάνω στην ύλη; Τι είναι η επιτυχία πάνω στην ύλη  -ισορροπημένη με το συναίσθημα και την ψυχή σου- αν όχι η ολική εκδήλωση του αληθινού σου δυναμικού; Πώς γίνεται να λες στον εαυτό σου ότι το να έχεις υλικούς στόχους είναι κάτι πολύ κατώτερο από σένα;
Είναι κατώτερο από σένα το να μην έχεις στόχους. Είναι κατώτερο από σένα το να πιστεύεις ότι δε μπορείς να ισορροπήσεις τους στόχους με το σύνολο των επιθυμιών σου. Είναι κατώτερο από σένα να πιστεύεις ότι η ύλη είναι κάτι άλλο και δε σου ανήκει να την πλάσεις με βάση το όνειρό σου και τον πόθο σου. Αυτά είναι, στ’ αλήθεια, κατώτερα, μα πολύ κατώτερα από σένα.
Και γιατί όλα αυτά σ’ αυτή τη νέα σελήνη; Γιατί, σ’ αυτή τη νέα σελήνη, και στους χρόνους που έρχονται, όλες οι ροές που έχουν δημιουργηθεί, όλες οι νέες ποιότητες που θάλπονται μέσα στους εαυτούς σας ζητάνε να βρουν την υλική τους εκδήλωση, ζητάνε να μορφοποιήσουν την ύλη, ζητάνε να εμφανιστούν μέσα στην πραγματικότητα -γιατί υπάρχει μεγάλη αντίσταση σ’ αυτή τη μορφοποίηση.
Και υπάρχει αντίσταση γιατί πιστεύετε όλοι -όχι μόνο εσείς που ακούτε αυτό αλλά σε όλη την ανθρωπότητα- οι περισσότεροι αφυπνισμένοι πιστεύουν ότι η μορφοποίηση δεν είναι ορθή, πιστεύουν ότι η ύπαρξη στόχου δεν είναι ορθή. Και εδώ έχει δημιουργηθεί μια τεράστια ροή η οποία δεν παίρνει μορφή γιατί εσείς δεν επιτρέπετε να υπάρχει στόχος. Καθώς καθένας σας επιτρέπει στην ατομική του πραγματικότητα να υπάρχει ένας στόχος προς τον οποίο πορεύεται, ένας στόχος για τον οποίο θα κάνει αυτό που χρειάζεται για να υλοποιηθεί -και ξέρετε πολύ καλά αυτό που χρειάζεται να κάνετε για να υλοποιήσετε τον στόχο- καθώς φέρνετε την ισορροπία των επιθυμιών σας να ικανοποιούνται μέσα στην καθημερινότητα, η στοχοποίηση της ενέργειας, η κατεύθυνση της ενέργειας, θα δώσει διέξοδο στις συλλογικές ροές να αρχίσουν να μορφοποιούν.
Βλέπετε ότι συνεχώς μετακινούμαστε προς την εξωτερική πραγματικότητα. Βλέπετε συνεχώς τον αναβρασμό, βλέπετε συνεχώς την αναταραχή, βλέπετε συνεχώς τα πάντα να θέλουν να καταρρεύσουν και να μην καταρρέουν ολικά.
Πρέπει να αναρωτηθείτε: γιατί δεν καταρρέουν ολικά; Δεν καταρρέουν ολικά γιατί κάποιοι αρνούνται να δουν στόχους, να δουν συγκεκριμένες μορφές στο μέλλον, αρνούνται να μορφοποιήσουν το όνειρο. Δεν καταρρέουν ολικά γιατί υπάρχει μια άρνηση: γιατί κάπου βαθύτερα μέσα σας πιστεύετε ότι ο Δημιουργός δεν καταδέχεται να δημιουργεί τη μορφή μιας νέας πραγματικότητας. Δεν καταρρέουν ολικά -δηλαδή, δε γίνεται αυτή η καινούργια αρχή, την οποία, όλες οι ενέργειες πιέζουν για να γίνει- γιατί το συλλογικό λέει: «μα, τώρα εδώ που έχουμε φτάσει και είμαστε τόσο εξελιγμένοι» -έτσι το λέτε, σας μεταφράζουμε ακριβώς αυτό που λέτε- «εδώ που έχουμε φτάσει, δεν είναι για μας να έχουμε στόχο, δεν είναι για μας ορθό να επιδιώξουμε έναν συγκεκριμένο στόχο».
Το αποτέλεσμα είναι απίστευτες πιέσεις μέσα στις ενέργειες, απίστευτοι κλυδωνισμοί μέσα στις ενέργειες, όλα να φαίνεται ότι πάνε να αλλάξουν και όλα να κολλάνε. Και όλη η Ευρώπη να φαίνεται ότι πάει να κάνει τη στροφή και να μην την κάνει. Και όλη η Ελλαΐδα να φαίνεται ότι πάει να αλλάξει σελίδα και να μην την αλλάζει. Μα, πώς θα αλλάξει σελίδα όταν το συλλογικό πιστεύει ότι η επιδίωξη της μορφής είναι λάθος; Και αν η επιδίωξη της μορφής είναι λάθος τότε γιατί η δική σου μορφή αυτή τη στιγμή δεν είναι; Τότε, πώς εσύ είσαι μέρος του Πνεύματος, αν η επιδίωξη της μορφής είναι λάθος; Ένας στόχος είναι επιδίωξη μορφής. Ένας στόχος θα αλλάξει το σκεπτικό σου, θα σε βάλει να αλλάξεις νοοτροπίες, θα σε βάλει να πειθαρχήσεις σε μια υψηλότερη ικανότητα του εαυτού σου προκειμένου να τον επιτύχεις.
Όχι, αγαπητοί φίλοι, το Πνεύμα δε βλέπει κανένα εμπόδιο - το Πνεύμα δεν είναι ενάντιο στην επιτυχία. Αν ήταν έτσι τότε, το Πνεύμα θα ήταν ενάντιο στην ίδια Του την ύπαρξη. Γιατί, αν το Πνεύμα δεν είναι η ολική τύχη που συμβαίνει μέσα από τη συνειδητή γνώση, τότε τι είναι;
Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες, ενώνοντας λειτουργικά τον πόθο σας, τον στόχο σας και τις επιθυμίες σας, ο σκοπός της ζωής σας -επιτέλους!- θα βρει μορφή να γειωθεί. Το δυναμικό της ύπαρξής σας θα βρει τον τρόπο να ρεύσει. Κι εσείς θα ανακαλύψετε ότι οι δυνατότητες που είχατε -και έχετε- ήταν ασύλληπτες σε σχέση με αυτό το οποίο αυτή τη στιγμή έχει εκδηλωθεί. Αυτό που έχει εκδηλωθεί είναι αστείο σε σχέση με το πραγματικό σας δυναμικό. Είναι μία νέα σελήνη που σας ζητήσαμε να εμπιστευθείτε αυτή την παλάμη που σας έχει σπρώξει μπροστά και σας κινεί συνέχεια στη ζωή σας.
Είναι η νέα σελήνη για να φύγετε μπροστά με υψηλούς στόχους. Είναι η νέα σελήνη για να κοιτάξετε πολύ ψηλά και να βάλετε πολύ ψηλά τον στόχο σας και να φέρετε τη ζωή σας, τον εαυτό σας, να τον υπηρετήσει σε ισορροπία με τις επιθυμίες σας -ενώ, παράλληλα, ακούτε τον πόθο σας και κάνετε ό,τι χρειάζεται �

Χαριτίνη Χριστάκου
Σμαραγδένιος Κύκλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου