Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015


Ψυχοσωματικές Νόσοι και Αυτοΐαση

Κάθε σωματική ασθένεια έχει τις ρίζες της στην ψυχή,δηλαδή εκφράζεται ως παράπονο της ψυχής και αυτό συμβαίνει όταν αισθάνεται ότι την παραμελούν, δεν την προσέχουν και δεν εισπράττει όση αγάπη θα επιθυμούσε .

Όταν λοιπόν για οποιονδήποτε λόγο η ψυχή δεν νιώθει συναισθηματική ασφάλεια και απογοητεύεται ή υφίσταται ψυχικό κλονισμό,τότε ο άνθρωπος αρρωσταίνει.

Βεβαίως μια ψυχή μπορεί να υπόκειται σε ταλαιπωρία, χωρίς όμως να εκδηλώνει στον άνθρωπο καμία νόσο.

Πρέπει να ξεχωρίσουμε εάν ο τραυματισμός περιορίζεται στο πνεύμα ή φθάνει μέχρι την ψυχή. Όταν πχ. δεν αναγνωρίζεται η αξία σου,προσβάλλεται περισσότερο ο εγωισμός κι όχι η ψυχή. Σε αυτή την περίπτωση ή αντιδράς ή δεν αντιδράς καθόλου.

Όταν όμως επιτρέπεις στις καταστάσεις να αγγίζουν τη ψυχή σου,ακόμη και κατά την παιδική σου ηλικία,χωρίς να το έχεις συνειδητοποιήσει,τότε ακόμη και μετά από χρόνια μπορεί να εκδηλωθεί αυτός ο τραυματισμός της ψυχής ,ανοίγοντας την πόρτα στην νόσο για να μπει.

Ο λόγος, που εκδηλώνεται η σκλήρυνση κατά πλάκα (Σ.Κ.Π.) ή (M.S.), είναι η απώλεια της εμπιστοσύνης προς τον εαυτό σου και την αξία σου, κι αυτό μπορεί να συμβεί στην παιδική ηλικία ή και ως ενήλικος.

Μια κρίση Σ.Κ.Π., η ονομαζόμενη ΩΣΗ, μπορεί να προκληθεί από ένα βαρύ ψυχικό τραυματισμό και αυτό έρχεται κατά κύματα ανάλογα την ψυχική κατάσταση.

Ως επί των πλείστων λοιπόν, η Σ.Κ.Π. έχει να κάνει με τον τραυματισμό της ψυχής.

Ακόμη και η νόσος του καρκίνου προκαλείται από τις ίδιες συνθήκες.

Ο καρκίνος εμφανίζεται πάντα μετά από κάποιο συναισθηματικό – βιολογικό σοκ.

Άρα ο καρκίνος είναι και αυτός μια ασθένεια της ψυχής.

Ο κάθε καρκίνος προέρχεται από ένα ψυχικό σοκ το οποίο βιώνεται από τον άνθρωπο δραματικά, συγκρουσιακά και μοναχικά. Τη στιγμή εκείνη εμφανίζεται στον εγκέφαλο μια αλλοίωση,η οποία είναι ορατή στον αξονικό τομογράφο ως εστία ομόκεντρων κύκλων. Ανάλογα με το συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου που εμφανίζεται αυτή η εστία αρχίζει να σχηματίζεται καρκινικός όγκος στο αντίστοιχο όργανο του σώματος. Κατ΄αυτό τον τρόπο η ασθένεια εμφανίζεται ταυτόχρονα σε τρία επίπεδα: Ψυχής – Εγκεφάλου – Οργάνου που πρέπει να θεωρούνται σαν ενιαίο σύνολο. Ο καρκίνος λοιπόν εμφανίζεται σαν αποτέλεσμα μιας δραματικής ψυχικής ρήξης και ο ίδιος ο οργανισμός έχει την ικανότητα , αν κατανοήσουμε το περιεχόμενο της ρήξης και την επιλύσουμε, να αυτοθεραπευτεί.

Όταν λοιπόν ο άνθρωπος που διαπιστώνει ότι έχει καρκίνο, θα πρέπει να εξοικειώνεται βήμα βήμα με την αρρώστια του και να το συνειδητοποιεί.

Μετά αφού εξοικειωθεί κι αποδεχθεί ότι πάσχει ψάχνει να βρει την αιτία που το προκάλεσε. Τότε μόνο μπορεί να τον νικήσει και να τον αποβάλει. Αυτό όμως χρειάζεται δύναμη και πίστη για να το καταφέρει.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων, που αυτοϊάνθηκαν με την πίστη και τη δύναμή τους. Μεγάλη βοήθεια προσφέρει επίσης το Reiki, (στα 7 τσάκρα ). Επίσης ενεργειακή βοήθεια μπορεί να λαμβάνει κανείς κι από την πέτρα της ψυχής του. Αυτά και άλλα (βλέπε στο site fotinomonopati) βοηθούν στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση ασθενειών ,όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου είναι ενισχυμένο .

Πολλές φορές σε αγγίζει μια αρρώστια και σε προσπερνά. Αυτό είναι μια προειδοποίηση της ψυχής σου για να την προσέξεις. Κι αυτό πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψιν όταν ξέρεις ότι σ' αυτό έχει λάβει μέρος η ψυχή.

Όλα λοιπόν, είναι θέματα ψυχής και σε όλες τις καταστάσεις που βιώνουμε, συμμετέχει η ψυχή. Πρώτοι οι αρχαίοι Έλληνες πρόγονοι μας ασχολήθηκαν με τον ψυχισμό. Π.Χ. Ο Ιπποκράτης έλεγε “να ψάχνετε τις αιτίες,αλλά και τις αιτίες των αιτιών” και ο Πλάτων πίστευε πως θα ήταν ανοησία να προσπαθείς να θεραπεύσεις το σώμα χωρίς μαζί και το πνεύμα.

Η ψυχή είναι ένα κοσμικό ενεργειακό κύτταρο και είναι η αρχή και η αιτία του ζώντος σώματος. Άρα είναι αναγκαία για τη ζωή μας και γιαυτό πρέπει πάντα να την προστατεύουμε (βλέπε πάλι “προστασίες της ψυχής”στο site fotinomonopati).

Ο Εγκέφαλος είναι αυτός που διοικεί το σώμα . Είναι το κέντρο εντολών που κατευθύνει την λειτουργία των οργάνων του σώματος. Αυτός είναι ο εντολέας για όλα, ακόμη για την εμφάνιση ασθενειών, αλλά και για την ακύρωση αυτών των εντολών, επιτυγχάνοντας κάτω από ορισμένες προ υποθέσεις την αυτοΐαση.

Ο εγκέφαλος λοιπόν δια των μηχανισμών του ελέγχει τα πάντα, αλλά οι άνθρωποι αγνοώντας αυτό, πολλές φορές το εμποδίζουν.

Η πνευματιστική ομάδα της Γερμανίας στην οποία ανήκω γνωρίζει την προσπάθεια και το έργο του Γερμανού Ιατρού Dr. Hammer για τον οποίο ο πνευματικός κόσμος πάντα ήταν κοντά του στηρίζοντας και βοηθώντας με εμπνεύσεις τόσο αυτόν όσο και τους μαθητές του στην ερευνά τους ,αλλά και για τα εμπόδια που είχαν να αντιμετωπίσουν από το φάρμακο - ιατρικό κατεστημένο.

Ο Δόκτωρ Χάμερ ο πατέρας της Γερμανικής Νέας Ιατρικής ,νικητής του καρκίνου όπως τον αποκαλούσαν συχνά αναρωτιόταν .Είναι παράξενο, ενώ ζούμε την εποχή των ηλεκτρονικών υπολογιστών, πως δεν έχει μέχρι τώρα κανείς σκεφτεί, ότι ο εγκέφαλος, σαν υπολογιστής του οργανισμού μας, μπορεί να είναι υπεύθυνος για όλες τις αρρώστιες;

Τέλος σας προτείνω για περισσότερες πληροφορίες να ανατρέξετε στην αναζήτηση του Google για τον Δρ. Χάμερ και σίγουρα θα γίνεται σοφότεροι.

Θα ήμουν ασυγχώρητος αν δεν αναφερόμουν και στον συμπατριώτη μας.

Δρ. Ιωάννη Αναστασίου, ο οποίος μελέτησε επί σειράς ετών το έργο της έρευνας του Δρ.Χάμερ και πολλών ερευνητών που συνεχίζουν σε διάφορες κατευθύνσεις και συμπληρώνουν την προσέγγιση του Δρ. Χάμερ. Ο ίδιος διεύρυνε την έρευνα αυτήν, κάνοντας την σύνθεση καινοτόμων επιστημονικών ανακαλύψεων σε άλλους τομείς (Φυσική, Βιολογία, Αστροφυσική, κτλ.) καθιστώντας έτσι αυτήν την άρρηκτη ενότητα Σώμα-Ψυχολογία του Δρ. Χάμερ γέφυρα μεταξύ Φυσικής και Μετα-Φυσικής – Πνευματικότητας. Έχει ήδη δημοσιεύσει στο περιοδικό Τρίτο Μάτι No. 190, (Μάϊος 2011) ένθετο με τίτλο '' Σώμα - Ψυχολογία - Πνεύμα. Η ενότητά τους αποδεικνύεται επιστημονικά και μας θεραπεύει''. Επίσης τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους στο ίδιο περιοδικό στο τεύχος 193 ως ένθετο πάλι δημοσίευσε " Σύμβολα - Πρότυπα " κλειδιά για την ελευθερία και αυτό-ίαση μας.

Ο Δρ. Αναστασίου (Φυσική, Πυρηνική Μηχανική, Στρατηγική Έρευνας), σπούδασε και εργάστηκε σε ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία και Βέλγιο. Είναι ένας ανήσυχος επιστήμονας, αναζητητής της αλήθειας για την Φύση και τον Άνθρωπο. Τον απασχολεί σοβαρά τι μπορεί να είναι αληθινό στο Σύμπαν που να μπορεί να εφαρμοστεί στη ζωή μας ώστε να βοηθηθούμε στην επανάκτηση της ισορροπίας μας.

Εδώ και 4 χρόνια επέστρεψε στην Πατρίδα μας για να αφιερωθεί σε αυτόν τον σκοπό.


Είχα την τύχη να τον γνωρίσω προσωπικά και να διαπιστώσω και τις πνευματικές του ανησυχίες. Τα δημοσιευμένα του άρθρα μπορείτε να τα βρείτε στο Google με το όνομά του "Ιoannis ANASTASIOU, Ph.D.". Επίσης από τον ίδιο στο Email του ioannis. anastasiou1@gmail.com όπου ο κ. Αναστασίου είναι πάντα πρόθυμος να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις.
source:sites.google.com/site/fotinomonopati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου