Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΛΕΩ  ΝΑΙ  για Ελλάδα Νέων Αρχών


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στη ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ 18 &19 Οκτώβρη 2014
«ΛΕΩ ΝΑΙ στις ΑΞΙΕΣ, ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ με τις ΑΡΕΤΕΣ»

Για όσους έχουν το όραμα της Ενάρετης, Αρμονικής κοινωνίας και της Ηθικής Παιδείας.

Σάββατο 18/10/2014: Συνάντηση στην αίθουσα Αντώνη Τρίτση του  Πνευματικό κέντρου  του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας 50, ώρες 9πμ έως 21μμ  με ενδιάμεσα διαλλείματα για εδέσματα με διάφορες ομιλίες και παρουσιάσεις που σχετίζονται με την πρακτική εφαρμογή των αξιών στην καθημερινή ζωή.

Κυριακή 19/10/2014: Συνάντηση στην Πλατεία Μητροπόλεως ώρα 10:00 για να «βαδίσουμε με τις Αρετές» μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα μας υποδεχθεί η Φιλαρμονική του Δήμου παίζοντας Ελληνικές μελωδίες από 11:30 έως 12:15μμ. Στη συνέχεια θα συναντηθούμε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης από 12:30 έως 19:00 με θέμα «Οι Αρετές στην Παιδεία»

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με την απλή συμπλήρωση της δήλωσης στο www.leonai.gr, όπου θα αναρτηθεί σύντομα και το αναλυτικό πρόγραμμα.


«Ας αγκαλιάσει την Ελλάδα ένα κύμα ανιδιοτελούς υπηρεσίας, για να μετατρέψει κάθε τι σε συμπαντική αγάπη και να λάμψει  το μεγαλείο της Ελληνικής σκέψης».

 

Ομιλητές και διοργανωτές, που προέρχονται από διαφορετικά μονοπάτια της διανόησης, ομονοούντες νοσταλγικά κάτω από την ομπρέλα των Ηθικών Αρχών και Αξιών Ζωής, θα καταθέσουν το απόσταγμα της έρευνας και της εμπειρίας τους από την αναζήτηση της προσωπικής Ευτυχίας και την επιδίωξη της κοινωνικής συνοχής και Αρμονίας.
Το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα αναπτυχθεί ο διάλογος και θα αναδειχθούν τα κύρια μηνύματα είναι: οι Ηθικές Αρχές ως Υπόβαθρο για την Αρμονική Συμβίωση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής- η Αγάπη σε Δράση, το έργο ανιδιοτελών ομάδων και εθελοντικών φορέων - οι Αξίες στην Παιδεία και το χτίσιμο των συνειδητοποιημένων πολιτών. Παράλληλα θα συμβάλλουν στην κατανόηση της ενότητας, και την σύνδεση των Αρετών με την κοινωνική Ευημερία και την προσωπική Ευτυχία 
Μέσα από παρουσιάσεις, ομιλίες, βιωματικά, συζητήσεις, βίντεο και δράσεις όπως, κυριακάτικος πρωινός περίπατος με τη φιλαρμονική του Δήμου, θα   απολαύσουμε ένα εορταστικό διήμερο τις 18 και 19 Οκτώβρη 2014, παρέα με τις Αρετές και θα διαδώσουμε το αισιόδοξο μήνυμα ότι  τίποτα δεν χάθηκε και όλα είναι στο χέρι μας. Επίσης, η συνάντηση αυτή, θα αποτελέσει συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους ανθρώπους καλής θέλησης.


Η συντονίστρια του ΚΥΚΛΟΥ ΦΩΤΟΣ, Ελενα Αθανασογιαννοπούλου θα πραγματοποιήσει ομιλία για τις "Ποιότητες καρδιάς"  (Συγχώρεση, Αλτρουισμός, Συμπόνια) με βιωματικό χαρακτήρα το Σαββάτο στις 18/10/2014 και ώρα  15:30-15:50μ.μ

Σας περιμένουμε να κοσμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση αυτή για μια υπενθύμιση των βασικών αξιών της ζωής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου