Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014


He Shou Wu (Fo Ti): Το βότανο της αναγέννησης

Για μερικούς, τα γκρίζα μαλλιά μπορεί να είναι ένα σημάδι του χαρακτήρα ή να ταιριάζει με την εξωτερική τους εικόνα. Για άλλους, όμως, τα γκρίζα μαλλιά μπορεί να είναι μια ανεπιθύμητη, καθημερινή υπενθύμιση της προχωρημένης ηλικίας. Συμβατικά, οι κύριες προσεγγίσεις για την αποκατάσταση του φυσικού χρώματος των μαλλιών είναι συχνά μόνο βαφές ή άλλες συνθετικές μέθοδοι που καλύπτουν μέχρι το γκρι.

Η κινεζική ιατρική προσφέρει μια εναλλακτική λύση που δεν καλύπτει μόνο σημάδια της γήρανσης, αλλά χτυπάει στη «ρίζα» του θέματος και μπορεί να "γυρίσει πίσω το ρολόι".

To He Shou Wu (προφέρεται huh show woo ) είναι ένα φυτό που οι φαρμακευτικές του ιδιότητες βρίσκονται στη ρίζα του. Είναι ενδημικό στην Κίνα και επίσης στην Ιαπωνία και την Ταϊβάν. Αυτό το χορτάρι, που μερικές φορές αναφέρεται ως Fo-Ti ή με τη λατινική του ονομασία Polygonum multiflorum , έχει υιοθετηθεί στην κινεζική ιατρική για τις αντιγηραντικές και μακροζωικές ιδιότητες του.

To He Shou Wu σημαίνει "μαύρα μαλλιά του κ. Wu" και το όνομά του προέρχεται από ένα ηλικιωμένο Κινέζο που φέρεται να πήρε το βότανο για να ανακτήσει τη νεότητα και τη ζωντάνια του και είδε να μαυρίζουν τα μαλλιά του.
Αυτή η ικανότητα να επαναφέρει το φυσικό χρώμα των μαλλιών ενός ατόμου είναι ένα από τα πιο διάσημα χαρακτηριστικά της. Το χρώμα των μαλλιών παράγεται από μικροσκοπικά κύτταρα (χρωστική ουσία για τα μαλλιά) που βρίσκονται μέσα στους θύλακες των τριχών και ονομάζονται μελανοκύτταρα.
Τα μελανοκύτταρα κατασκευάζουν μια χρωστική ουσία που ονομάζεται μελανίνη που δίνει χρώμα στα μαλλιά. Όσο περισσότερη μελανίνη υπάρχει, τόσο πιο σκούρο είναι το χρώμα των μαλλιών. Όταν η δραστικότητα αυτών των μελανοκυττάρων μειώνεται ,το αποτέλεσμα είναι τα γκρίζα μαλλιά. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου παράγεται φυσικά στο σώμα, αλλά όταν υπάρχει υπερβολική συσσώρευση εμποδίζει την παραγωγή μελανίνης. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με υπεροξείδιο του υδρογόνου που χρησιμοποιείται εξωτερικά για τα μαλλιά για να φωτίσει την εμφάνισή του. Το σώμα στερείται την ικανότητα να καθαρίσει την περίσσεια την υπεροξειδίου του υδρογόνου που παράγεται ως υποπροϊόν των μεταβολικών διεργασιών του σώματος. Το ένζυμο που παράγεται από το σώμα γιά να καθαρίσει περίσσεια υπεροξειδίου του υδρογόνου είναι η καταλάση.

Δεδομένου ότι η παραγωγή της καταλάσης μειώνεται και έτσι λιγότερο υπεροξείδιο του υδρογόνου αποβάλλεται από το σώμα, η παραγωγή μελανίνης είναι μειωμένη, και τα μαλλιά γίνεται γκρι. Η δισμουτάση (SOD) είναι ένα άλλο ένζυμο εξαιρετικό γιά την προστασία των κυττάρων από την υπεροξείδωση των λιπιδίων και για τις βλάβες στο DNA. Τα επίπεδα SOD στο σώμα μπορεί ενδεχομένως να αυξηθεί με τη λήψη He Shou Wu , ίσως εμμέσως μέσω της επίδρασης των αρωματικών φυτών στο συκώτι και τα νεφρά.

Η παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (TCM) αναφέρει ότι τα μαλλιά ενός ανθρώπου είναι μια αντανάκλαση της δύναμης των νεφρών. Πιστεύεται ότι τα αδύναμα νεφρά και ήπαρ είναι τα βαθύτερα αίτια για τα γκρίζα μαλλιά και άλλα σημάδια της πρόωρης γήρανσης. To He Shou Wu εργάζεται στο ήπαρ και τα νεφρά για τη βελτίωση της ποιότητας των ερυθρών κυττάρων του αίματος και για την μείωση της συσσώρευσης λίπους στο συκώτι.
Αυτό με τη σειρά της διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, όπου η παροχή θρεπτικών συστατικών είναι βελτιωμένη, τρέφονταςτους θύλακες των τριχών και προωθώντας την παραγωγή της μελανίνης, ισχύς και η ποιότητα είναι τα κλειδιά, όταν καταναλώνουν He Shou Wu.

Το φυτό θα πρέπει να είναι ηλικίας τουλάχιστον 4 χρόνων. Ακολούθως τεμαχίζεται η ρίζα λίγο μετά τη συγκομιδή και στη συνέχεια βράζει σε μια σούπα από μαύρα φασόλια. Στη συνέχεια, γίνεται σκόνη κατάλληλη για ανάμιξη σε smoothies, ή μπορεί επίσης να ληφθεί σε κάψουλες ή βάμμα.

Πηγή: naturalnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου