Παρασκευή 26 Απριλίου 2013



ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΛΕΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ CHAKRA BALANCING ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

DIVANI CARAVEL 9.00π.μ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Το chakra balancing είναι ένα δυναμικό σύστημα εξερεύνησης καταγεγραμμένων ασυνείδητων πεποιθήσεων, τραυμάτων, εντυπώσεων, μοτίβων λειτουργίας, εσωτερικών συγκρούσεων και σεναρίων ιδωμένα μέσα από τα ενεργειακά μας κέντρα.
Συνδυάζει τις αρχαίες γνώσεις των υποσυστημάτων των ενεργειακών φορέων μας με τις τωρινές αυτογνωσιακές προσεγγίσεις.
To Chakra Reading λειτουργεί σαν ένα θεραπευτικό εργαλείο στα χέρια του διορατικού θεραπευτή που φέρνει με πολύ ιδιαίτερο τρόπο στον θεραπευόμενο, επίγνωση των καταγραφών που έχουν κάνει τα Ενεργειακά του Κέντρα (Chakras) απέναντι σε όλη την διαδρομή των σημαντικών γεγονότων – καταστάσεων της ζωής του. Απωθημένα ένστικτα, ενορμήσεις, τάσεις, ασυνείδητες επιλογές μας επηρεάζουν σε όλη μας την πορεία έως ότου μπορέσουν να ειδωθούν. 
Ο ειδικευμένος θεραπευτής μας βοηθά να αντιληφθούμε τι υπάρχει αποτυπωμένο – παγιωμένο σε ασυνείδητο επίπεδο στα Chakra μας σύμφωνα με τα βιώματα μας και τις παρελθοντικές μας εμπειρίες. 
Αφού τα αναγνωρίσουμε είμαστε σε θέση να τροποποιήσουμε, και να μεταμορφώσουμε τα δυσλειτουργικά κομμάτια της προσωπικότητας μας. Κατά αυτόν τον τρόπο διευρύνουμε την συνειδητότητα μας και ερχόμαστε πιο κοντά στον εσώτερο εαυτό. 
Πολλές φορές κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας ανακαλύπτουμε δια μέσου των ακασικών αρχείων, ότι τα σενάρια που ακολουθούμε σε αυτήν την ενσάρκωση προέρχονται από προηγούμενες! 
Παρακάτω παραθέτουμε κάποια αποτελέσματα:
• Αποσύνδεση από αρνητικά μοτίβα παλαιότερων ενσαρκώσεων
• Επίγνωση της συνειδητότητας των Chakra
• Αντίληψη λειτουργίας του Φορέα μας και αλληλεπίδραση με τα Chakra 
• Εναρμόνιση των Chakra
• Απελευθέρωση από αρνητικά συναισθήματα – εμπλοκές
• Αναγνώριση των διαθέσιμων επιλογών
• Απενοχοποίηση από το παρελθόν
• Αποδοχή του εαυτού μας
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
του
 
THERAPY PLANET FESTIVAL 2013
Η Πρακτική, η Γνώση και οι Εξελίξεις στον Κόσμο της Θεραπείας
                                                                    
 
Κυριακή 28 Απριλίου 2013, 09:00 – 22:00
                                                                            
Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL
 
(Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, μετρό Ευαγγελισμός)
                                                           
 
 
 
                                    
 
 
                                  
 
 
 
Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 9:00... και σας περιμένουμε και φέτος όλους εκεί
 
Περιλαμβάνει 19 Βιωματικά Εργαστήρια & 61 Ομιλίες
που απαρτίζουν 23 θεματικές ενότητες
 
 
          Πρωϊνά Ανοιχτά Μαθήματα Ήπιας Άσκησης & Ενεργοποίησης
 
         Θεματικές ενότητες σε Ειδικά θέματα Ψυχολογίας
 
  1. Επιλογή Συντρόφων και βελτίωση Σχέσεων
  2. Οικονομική Κρίση: Επιπτώσεις & Δυνατότητες δράσης
  3. Εκφραστική Θεραπεία μέσα από το Σώμα & τον Λόγο
  4. Μαθησιακές Δυσκολίες & Άτομα με Ειδικές Ανάγκες – 2
  5. Life Coaching
 
Θεματικές ενότητες σε Ψυχοθεραπεία – Προσωπική Ανάπτυξη
 
  1. Θετική Ψυχολογία
  2. Ψυχικό Τραύμα & Μετατραυματική Διαταραχή (PTSD)
  3. Ραϊχική & Σωματική Ψυχοθεραπεία
  4. Θεραπεία Gestalt & Redecision Therapy
  5. Ύπνωση: Θεωρία & Πρακτική
 
Θεματικές ενότητες σε Ολιστική Εναλλακτική Ιατρική
 
  1. Αρχαία Ελληνική Ιατρική και το Εύψυχον
  2. Κινέζικη Ιατρική, Βελονισμός & Shiatsu
  3. Διατροφή & Φυσικοπαθητική Θεραπευτική
  4. Φυτοίαματική & Βοτανοθεραπεία
  5. Θεραπευτικές Συνέργειες στην Σύγχρονη Εναλλακτική Ιατρική
  6. Βιοσυντονισμός & Κβαντική Βίο-ανάδραση
  7. Έρευνες στην Εναλλακτική Ιατρική & τις Φυσικές Θεραπείες
  8. Ειδικές Σωματικές Θεραπείες
 
Θεματικές ενότητες σε Φυσικές & Ενεργειακές Θεραπείες
 
  1. Ρεφλεξολογία
  2. Σύνχρονες Ενεργειακές Θεραπείες
 
Θεματικές ενότητες σε Διάφορα Θέματα
 
  1. Για Επαγγελματίες Θεραπευτές
  2. Άλλα θέματα
 
 
Στο επίσημο site του TherapyPlanet (www.therapyplanet.gr) μπορείτε να αντλείτε κάθε πληροφορία που χρειάζεστε.
 
Παράλληλα έχει δημιουργηθεί και είναι διαθέσιμη στο κοινό μία φόρμα Εγγραφής για Παρακολούθηση στις ομιλίες και τα βιωματικά εργαστήρια που θα θέλατε να συμμετάσχετε.
 
 

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013


Η Σημασία του Βεσάκ – Η Ημέρα του Βούδα

 

Η σημασία του Βεσάκ βρίσκεται στον Βούδα και στο παγκόσμιο μήνυμά του για αγάπη και ειρήνη στην ανθρωπότητα.

Αναλογιζόμενοι τον Βούδα και την Φώτισή του, ανακαλούμε ευθύς την εξαιρετική και πλέον εμβριθή γνώση και ενόραση που αναδύθηκε εντός του σε ύπαρξη τη νύχτα της Φώτισής του.  Αυτό συνέπεσε με τρία καθοριστικά γεγονότα που συνέβησαν, αντίστοιχα στις τρεις φάσεις ή ώρες της νύχτας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας, και καθώς ο νους του βρισκόταν σε κατάσταση γαλήνης, διαύγειας και, το φως αναπήδησε μέσα του φέρνοντας τη γνώση και την ενόραση. Είδε τις προηγούμενες ζωές του, πρώτα μία, ύστερα δύο, μετά τρεις,  έως την πέμπτη, και κατόπιν μια σειρά από αυτές… δέκα, είκοσι, τριάντα μέχρι πενήντα. Στη συνέχεια 100, 1000 κοκ… Συνεχίζοντας με αυτή την πρακτική και μέθοδο, κατά την δεύτερη ώρα ή φάση της νύχτας, είδε πως πεθαίνουν και ξαναγεννιούνται τα όντα, προσδεμένα στο κάρμα τους, πως εξαφανίζονται για να επανεμφανιστούν από μια μορφή σε μια άλλη κι από το ένα πεδίο ύπαρξης στο άλλο. Ύστερα κατά την τελευταία φάση της νύχτας είδε την ανάδυση και την κατάπαυση όλων των φαινομένων, νοητικών και φυσικών.  Είδε πως τα πράγματα εξαρτώνται από αιτίες και καθορίζονται από καταστάσεις. Αυτό τον οδήγησε στην αντίληψη πως η αρχή και το τέλος του πόνου και κάθε μορφής ανικανοποίητου έγκειται στην εξάλειψη κάθε πτυχής και απόχρωσης επιθυμίας. Με την πλήρη κατάπαυση της επιθυμίας, ο νους του απελευθερώθηκε ολοκληρωτικά. Απόκτησε την Πλήρη Φώτιση. Καθώς η συνειδητοποίηση αυτή ανέτειλε μέσα ανέλκυσε και όλες τις ψυχικές δυνάμεις.

Η σοφία αυτή και το φως που άστραψε και ακτινοβόλησε  κάτω από το ιστορικό Δέντρο Bodhi στο Buddha Gaya στην περιοχή Μπιχάρ της Βόρειας Ινδίας,  πριν από 2500 χρόνια, είναι μείζονος σημασίας για το ανθρώπινο πεπρωμένο.  Φώτισε τον δρόμο προκειμένου η ανθρωπότητα να μπορέσει να περάσει από τον κόσμο της πρόληψης, ή του μίσους και του φόβου, σε ένα νέο κόσμο φωτός, αληθινής αγάπης και ευτυχίας.

Η καρδιά της Διδασκαλίας του Βούδα περιλαμβάνεται στις τέσσερις Ευγενείς Αλήθειες, οι οποίες είναι

Η Ευγενής Αλήθεια της Dukkha ή του πόνου
Η Προέλευση ή Αιτία του πόνου
Το Τέλος και η Κατάπαυση του πόνου
Η Ατραπός που οδηγεί στον Τερματισμό κάθε είδους πόνου

Η πρώτη Ευγενής Αλήθεια είναι η αλήθεια της Dukkha, που έχει μεταφραστεί γενικά ως ‘πόνος’ ή ‘δυστυχία’.  Όμως η έννοια της Dukkha, που αντιπροσωπεύει την οπτική του Βούδα για την ζωή και τον κόσμο, έχει ένα βαθύτερο φιλοσοφικό νόημα. Η γέννηση, το γήρας, η αρρώστια και ο θάνατος είναι παγκόσμια. Όλα τα όντα υπόκεινται σε αυτή την κατάσταση του ανικανοποίητου. Ο αποχωρισμός τόσο από αγαπημένους όσο και από ευχάριστες καταστάσεις, η συναναστροφή με δυσάρεστους ανθρώπους και καταστάσεις, και η μη απόκτηση αυτού που είναι επιθυμητό  –  όλα αυτά συνιστούν επίσης πηγές πόνου και δυσαρέσκειας. Ο Βούδας συνοψίζει την Dukkha σε ότι είναι γνωστό ως τα Πέντε Είδη Περίσπασης.

Εδώ βρίσκεται το βαθύτερο φιλοσοφικό νόημα της Dukkha, στην οποία εμπεριέχεται η όλη κατάσταση του είναι ή της ύπαρξης.

Η ζωή μας και όλη η διαδικασία της ζωής γίνεται ορατή σαν μια ροή ενέργειας που περιέχει τις Πέντε Περισπάσεις και συγκεκριμένα, την Μορφική ή Φυσική διαδικασία, τα Αισθήματα, την Αντίληψη, τις Μορφές Σκέψης και τη Συνείδηση. Αυτά συνήθως ταξινομούνται σαν νοητικές και φυσικές διαδικασίες σε μια κατάσταση μεταβαλλόμενης ροής ή αλλαγής.

Εξασκώντας το νου μας να παρατηρεί τη λειτουργία των νοητικών και φυσικών διαδικασιών, αποκτούμε αντίληψη της αληθινής φύσης της ζωής μας. Μπορούμε να δούμε  πως υπόκειται στην μεταβλητότητα και στο ανικανοποίητο. Και με αυτή την έννοια δεν μπορεί να υπάρξει αληθινή υπόσταση ή Εαυτός στον οποίο να μπορούμε να προσκολληθούμε σαν ‘εγώ’ ή ‘δικό μου’.

Όταν συνειδητοποιούμε την ανικανοποίητη φύση της ζωής, φυσικό είναι να επιδιώκουμε να βγούμε από μια τέτοια κατάσταση. Σε αυτό το σημείο είναι που αρχίζουμε να αναρωτούμαστε πραγματικά για το νόημα και το σκοπό της ζωής. Αυτό μας οδηγεί να αναζητήσουμε την Αλήθεια σε σχέση με την αληθινή φύση της ύπαρξης και τη γνώση για την υπέρβαση του ανικανοποίητου.

Από την Βουδιστική άποψη λοιπόν, το νόημα της ζωής είναι να τεθεί τέλος στον πόνο και όλες τις άλλες μορφές ανικανοποίητου και να επιτευχθεί ειρήνη και αληθινή ευτυχία. Εδώ βρίσκεται το νόημα για την κατανόηση και την πραγματοποίηση της πρώτης Ευγενούς Αλήθειας.

Η Δεύτερη Ευγενής Αλήθεια εξηγεί την Αιτία ή Προέλευση του πόνου. Η Tanha ή επιθυμία είναι η παγκόσμια αιτία του πόνου. Εκτός της επιθυμίας για αισθησιακές απολαύσεις, πλούτο και δύναμη περιλαμβάνει επίσης την προσκόλληση σε ιδέες, απόψεις, γνώμες, έννοιες και πεποιθήσεις. Είναι η επιθυμία της σάρκας, ο πόθος της συνεχούς παραμονής (αιωνιοποίησης) στα πεδία της αισθησιακής ύπαρξης, καθώς και στα πεδία της μορφής και των άμορφων πεδίων. Υπάρχει εξίσου ο πόθος και η επιθυμία για την μη-ύπαρξη (ή μηδενισμός). Όλα τα παραπάνω συνιστούν  διάφορες Μορφές ιδιοτέλειας, όπου κανείς επιθυμεί πράγματα για τον εαυτό του, ακόμη και σε βάρος άλλων.

Μην αντιλαμβανόμενοι την αληθινή φύση του πραγματικού μας εαυτού, προσκολλούμαστε σε πράγματα παροδικά, μεταβαλλόμενα και φθαρτά. Η αποτυχία της ικανοποίησης των επιθυμιών μέσω αυτών των πραγμάτων προκαλεί απογοήτευση και πόνο.
Η επιθυμία είναι μια ισχυρή νοητική δύναμη που υπάρχει μέσα σε όλους μας και η βασική αιτία της δυστυχίας μας. Είναι αυτή η επιθυμία που μας δένει στη Σαμσάρα, τον επαναλαμβανόμενο τροχό της γέννησης και του θανάτου.

Η Τρίτη Ευγενής Αλήθεια δείχνει τον δρόμο για την κατάπαυση του πόνου. Όπου δεν υπάρχει επιθυμία, δεν υπάρχει γίγνεσθαι ούτε γέννηση. Όπου δεν υπάρχει επαναγέννηση, δεν υπάρχει εκφυλισμός, γήρας, θάνατος ούτε πόνος. Κατ’ αυτό τον τρόπο τερματίζεται ο πόνος άπαξ και δια παντός.

Η Τέταρτη Ευγενής αλήθεια εξηγεί την Ατραπό ή την Μέθοδο για την κατάπαυση του πόνου. Ονομάζεται η Ευγενής Οκταπλή Ατραπός.

Η Ευγενής Οκταπλή Ατραπός – ή Μέση Οδός - αποφεύγει τα άκρα ανάμεσα στην αυτό-ικανοποίηση από τη μια και  τον αυτό-βασανισμό από την άλλη. Συνίσταται από Ορθή Κατανόηση, Ορθή Αντίληψη, Ορθή Ομιλία, Ορθή Συμπεριφορά, Ορθό Τρόπο Ζωής, Ορθή Προσπάθεια, Ορθή Περίσκεψη και Ορθή Συγκέντρωση.

Οι τρεις αυτοί παράγοντες της ατραπού μπορούν να συνοψιστούν σε τρία στάδια άσκησης που περιλαμβάνουν την ηθική, την στάση του νου και την σοφία.

Η ηθική ή καλή συμπεριφορά έγκειται στην αποφυγή του κακού ή των επιβλαβών πράξεων, που χαρακτηρίζονται από πλεονεξία, μίσος και γοητεία και στην εκπλήρωση καλών και ωφέλιμων πράξεων, που είναι απαλλαγμένες από πλεονεξία, μίσος και γοητεία, ενώ εμφορούνται από φιλελευθερία, στοργική ευγένεια και σοφία.

Η λειτουργία της καλής συμπεριφοράς ή του ηθικού περιορισμού σημαίνει να απελευθερώσει κανείς το νου του από τις τύψεις (ή την ενοχική συνείδηση). Ο νους που είναι απελευθερωμένος από τις τύψεις (ή τις ενοχές) παραμένει φυσικά ήρεμος και γαλήνιος, έτοιμος για συγκέντρωση με επίγνωση.

Ο συγκεντρωμένος και καλλιεργημένος νους είναι ένας νους στοχαστικός και αναλυτικός. Είναι ικανός να βλέπει τόσο την αιτία και το αποτέλεσμα όσο και την αληθινή φύση της ύπαρξης, προετοιμάζοντας τον δρόμο της σοφίας και της ενόρασης.

Σοφία, στα πλαίσια του Βουδισμού, είναι η πραγματοποίηση των θεμελιωδών αληθειών της ζωής, κυρίως των Τεσσάρων Ευγενών Αληθειών. Η κατανόηση των Τεσσάρων Ευγενών Αληθειών μας παρέχει ορθή αίσθηση σκοπού και κατεύθυνσης στη ζωή. Αποτελούν το θεμέλιο για την επίλυση κάθε προβλήματος.

Το μήνυμα του Βούδα παραμένει σήμερα αναλλοίωτο από τον χρόνο και την επέκταση της γνώσης,  ακριβώς όπως όταν διακηρύχτηκε για πρώτη φορά.

Όσο και αν έχει διευρυνθεί η επιστημονική γνώση εκτείνοντας τον ορίζοντα του ανθρώπου, υπάρχει ακόμη χώρος για αποδοχή και αφομοίωση και εσωτερική εξερεύνηση, μέσα στα πλαίσια της διδασκαλίας του Βούδα.

Η διδασκαλία του Βούδα παραμένει ανοιχτή, ώστε όλοι να μπορέσουν να την δουν και να την κρίνουν από μόνοι τους. Η οικουμενικότητα της διδασκαλίας του Βούδα οδήγησε έναν από τους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου, τον Αϊνστάιν, να δηλώσει πως “αν υπάρχει κάποια θρησκεία που μπορεί να ταιριάξει με τις σύγχρονες επιστημονικές ανάγκες, αυτή είναι ο Βουδισμός.”

Η διδασκαλία του Βούδα αποτέλεσε μια μεγάλη εκπολιτιστική δύναμη, όπου κι αν έφτασε. Απευθύνεται στην λογική και την ελευθερία της σκέψης, αναγνωρίζοντας την αξιοπρέπεια και το δυναμικό του ανθρώπινου νου. Επικαλείται την ισότητα, την αδελφότητα και την κατανόηση, προτρέποντας του οπαδούς της να αποφεύγουν το κακό, να πράττουν του καλό και να εξαγνίζουν τις διάνοιές τους.

Αναγνωρίζοντας την παροδική φύση της ζωής και όλων των εγκόσμιων φαινομένων, ο Βούδας μας συμβούλευσε να αναλάβουμε τη λύτρωσή μας με περισυλλογή , γιατί η ‘περισυλλογή είναι το μονοπάτι προς την αθανασία’.
Οι διαυγείς και εμβριθείς οδηγίες του για την καλλιέργεια της περισυλλογής, γνωστής και σαν Satipatthana ή σαν τα Τέσσερα Θεμέλια της Περισυλλογής, είναι η ατραπός για τον εξαγνισμό των όντων - για το ξεπέρασμα της δυστυχίας και της θλίψης, για την εξάλειψη κάθε νοητικού και φυσικού πόνου, για την απόκτηση ενόρασης και γνώσης και για την πραγμάτωση της Νιρβάνα. Αυτό έχει επαληθευτεί από τους μαθητές του. Ως εκ τούτου,  πρόκειται για ένα μονοπάτι ή μια τεχνική που μπορεί να επιβεβαιωθεί από τον καθένα,  ανεξάρτητα από κοινωνική τάξη, χρώμα ή πίστη.


Venerable Mahinda    
[http://www.buddhanet.net/vesak.htm]


Τρίτη 23 Απριλίου 2013


Τρόποι αποτοξίνωσης από τα χημικά των αεροψεκασμών (Chemtrails)


Υπάρχουν τρόποι για να προστατεύσoυμε τον εαυτό μας από τα βαρέα μέταλλα των chemtrails και να απαλλαγούμε από αυτά. Μια αρκετά καλή μέθοδος αποτοξίνωσης του οργανισμού μας ακόμη και μείωσης της αθηρωματικης πλάκας, είναι....
η χηλιωση (απομεταλλωση). Η ονομασία χηλιωση προέρχεται από τη λέξη «χηλη» που σημαίνει «νυχι ζωου».
Αυτό αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο ο χηλικος παράγων, μια συνθετική χημική ουσία, η κάποια πρωτεΐνη του σώματος, προσκολλάται σε ορισμένα μέταλλα και σχηματίζει μαζί τους μια συμπλοκή ένωση, η οποία περνώντας μέσα από τα νεφρά αποβάλλεται από το σώμα. Τοξικά μόρια μετάλλων, όπως το αλουμίνιο, το βάριο, ο μόλυβδος αλλά και τα αμέταλλα όπως το φθόριο, εισβάλλουν σε διάφορα κύτταρα του σώματος μας και δρουν με ένα «μοριακό μιμητισμό». Αυτός ο μιμητισμός εκτοπίζει σημαντικά μόρια μετάλλων στα ανθρώπινα κύτταρα και δημιουργεί τοξικά μόρια και έτσι καταστρέφουν το κύτταρο σε επίπεδο DNA.
Ένα πολύ βασικό βήμα, είναι η αφαίρεση του φθορίου από το σώμα μας.
Μια πολύ καλή και φθηνή ουσία απομετάλλωσης είναι και ο ζεόλιθος.
Ο Ζεόλιθος βρίσκεται στη γη. Είναι κατάλληλος για την αφαίρεση των τοξικών μετάλλων από τους ιστούς και το αίμα. Τα μόρια του, έχουν την ικανότητα να παγιδεύουν τα τοξικά μέταλλα όλων των τύπων και να τα φυλακίζουν μέχρι να αποβληθούν από τον οργανισμό μέσω των ούρων ή κοπράνων. Επειδή αποτελείται από σωματίδια που είναι αρνητικά φορτισμένα, προσελκύει τα στοιχεία που είναι θετικά φορτισμένα σαν μαγνήτης.
Μια άλλη ουσία που δρα παρόμοια, είναι ο άργιλος, μπετονίτης, εξ΄ου και τα λασπόλουτρα.
Ο άργιλος υπάρχει και σε μορφή δισκίων για εσωτερική χρήση, είναι δε και αυτός επίσης αρνητικά φορτισμένος. Θεωρείται τροφή θαύμα.
Επίσης γενικώς τα φύκια, αλλά ειδικά η Spirulina και η Chlorella έχοντας αλγινικο νάτριο, το οποίο και αυτό δρα σαν χηλικη ουσία, είναι από τις πλεον αποτοξινωτικές ουσίες της φύσης.
Έχει διαπιστωθεί, ότι τα ποντίκια, στα οποία χορηγήθηκε η Spirulina και η Chlorella, απόβαλλαν 7 φορές μεγαλύτερη ποσότητα από το επικινδυνο χημικό διοξίνη, απ’ ότι με την λήψη τροφής με μια ειδικά ελεγχόμενη δίαιτα.
Η chlorella και η Spirulina ενωνονται με τα τοξικα μεταλλα ακομη και με το ραδιενεργο ιωδιο και το αποβαλλουν από τον οργανισμο. Κατά το 1994, Ρώσσοι επιστήμονες παρακολουθούσαν 270 παιδιά, που πλήγηκαν από το δυστύχημα στο Τσέρνομπιλ. Σε συνέχεια 45 ημερών τα παιδιά λάμβαναν καθημερινα 5γρ. Spirulina ,η οποία ελάττωσε την ποσότητα των ραδιονουκλεϊδίων στο σώμα τους κατα 50% και σταθεροποίησε την αλλεργική τους ευαισθητοποίηση.
Εναλλακτικά για την Χλωρέλλα, μιας και μπορείτε να τη βρείτε μόνο σε δισκία και το κόστος της δεν είναι μικρό, σς προτείνουμε και το χυμό του σιταρόχορτου, που είναι πάνφθηνος και μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι σας.
Ένα άλλο βοτανο που βοηθαει στην αποτοξινωση βαρεων μεταλλων, είναι ο Kοριανδρος όπως και το γνωστοτατο Σκορδο και Λεμονι.
Προτιμήστε να τρώτε πολλές αντιοξειδωτικές τροφές, όπως πράσινο τσάι ρόδια κ.α.
Προτιμήστε βιολογικά προϊόντα ή αν δν είναι αυτό εφικτό, πλύντε τα πάντα όσο το δυνατόν καλύτερα για να μην επιβαρύνεται περαιτέρω ο οργανισμός σας.
Ένα γεύμα την ημέρα πρέπει να αποτελείται από σαλάτα με ένα τουλάχιστον μεγάλο κρεμμύδι.
Οζονοθεραπεία! Προμηθευτείτε μια καλή συσκευή και πίνετε μόνο νερό οζονισμένο. Καλό είναι να βγάλετε την μπάλα που σας δίνουν μαζί, διότι ενδέχεται να βλάψει τα νεφρά σας.
Εναλλακτικά έχετε απαραιτήτως ένα καλό φίλτρο νερού στο σπίτι σας.
Προμηθευτείτε μια ηλεκτρονική συσκευή τύπου spa detox, η οποία αφαιρεί βαρέα μέταλλα, τοξίνες, βακτηρίδια κλπ. Θα πάθετε την πλάκα της ζωής σας, όταν δείτε και μυρίσετε τι βρωμιά βγαίνει από μέσα σας.
Πίνετε αρκετό νερό και προσπαθήστε να κάνετε συχνές αποτοξινώσεις των νεφρών σας πίνοντας χυμό μαϊντανού το πρωί για να λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα.
Τέλος, πρέπει να διατηρήσετε σε ένα πολύ καλό επίπεδο το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να το ενισχύσετε είναι το Σελήνιο και η Εχινάκεια.
Πηγές:
Dr Mercola
Natural News
Εάν κάνετε τα περισσότερα από αυτά αγαπητοί φίλοι, θα εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική και νοητική υγεία η οποία βάλλεται διαρκώς από τους αεροψεκασμούς και από τον καθημερινό τρόπο ζωής. Φυσικά, πρωταρχικής σημασίας ρόλο όπως έχουμε πει παίζει η ψυχολογική μας κατάσταση η οποία όμως επηρεάζεται επίσης σε σημαντικό βαθμό από τα χημικά του περιβάλλοντος, από όπου κι αν αυτά προέρχονται.
Είναι πολύ σημαντικό να επιστρατεύσουμε κάθε φυσικό μέσο για να προστατεύσουμε εμάς και τα παιδιά μας. Η γρήγορη και ευρεία διάδωση της γνώσης είναι το δικό μας όπλο απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Γι αυτό, εάν κάποιος γνωρίζει κι άλλους τρόπους προστασίας, ας το μοιραστεί μαζί μας!

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013


γράφει η Έλενα Έρα
Μέσα σε όλη την πληροφόρηση που ενισχύει την αφύπνιση, πολλές είναι οι ματιές των ανθρώπων που αρχίζουν να βλέπουν “υψηλή” και “χαμηλή” δόνηση στους άλλους θεούς-ανθρώπους που παίζουν μαζί μας το Παιχνίδι της ελεύθερης επιλογής. Φράσεις όπως… “αρνητικά συναισθήματα σαν το μίσος, η δολιοφθορά κτλ ανήκουν στην χαμηλή ενέργεια και το φως, η αγάπη στην υψηλή ενέργεια”, ενισχύουν την διττότητα και αρχίζουν να δημιουργούν κάστες ανθρώπων. Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν, όταν όλοι είμαστε το ίδιο το Σύμπαν στην ποικιλόμορφη έκφραση της 3ης διάστασης, να βάζουμε τόσο εύκολα ταμπέλες στους άλλους προς αποφυγή ενός “κακού” παραδείγματος ανθρώπου; Δεν είπα να κάνεις παρέα με ανθρώπους που δε γουστάρεις στο κάτω-κάτω αλλά μη κρίνεις ποιος φέρνει “υψηλές” δονήσεις και ποιος “χαμηλές” δονήσεις.
Ξεκινώντας να αλλάξουμε τη Γη, το να αρχίζεις να βλέπεις τέτοιους διαχωρισμούς, μάλλον θα σε κάνει να τερματίσεις μόνος σου, περιμένοντας αιωνιότητες να έρθουν και οι άλλοι, της “χαμηλής” ενέργειας, στο κατώφλι που θα ανοίξει η πόρτα για την έξοδό μας στο Παιχνίδι. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η καταστροφή στην Ατλαντίδα, αρχίζοντας να διαχωρίσουν τους “υψηλά πνευματικούς” από εκείνους που σκέφτονται περισσότερο με το νου. Η μόνη διαφορά μεταξύ των ανθρώπων, ορίζεται από το ποσοστό που χρησιμοποιούν το νου και την καρδιά. Για σένα λοιπόν που βρίσκεσαι στις “υψηλές” δονήσεις και δεν εκφράζεις αρνητικά συναισθήματα και θεωρείς τον εαυτό σου κάπως, είναι επειδή έχεις μάθει να χρησιμοποιείς περισσότερο την καρδιά και όχι το νου. Είναι κεκτημένο σου, τίμησέ το αλλά μη το συγκρίνεις με το τί κουβαλούν άλλοι. Δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις το δικό τους ταξίδι και τί τους κάνει να ενεργοποιήσουν μια δύσκολη συμπεριφορά, και με τον όρο “δύσκολη”, αντικαθιστώ την λέξη “χαμηλή δόνηση”.
Η σύγκριση και οι ταμπέλες σε κάνουν να αποσπάσαι από την ενότητα. Είσαι όλος ο κόσμος, με τα στραβά και τα καλά του και έχεις ολάκερη την ευθύνη του. Ένα αρνητικό συναίσθημα που βλέπεις σε κάποιον άλλον, είναι και δικό σου, όπως και ένα θετικό που κάποιος άλλος φέρει, ανήκει επίσης σε σένα. Επειδή τυχαίνει να ασχολείσαι με εναλλακτικές οπτικές και τις φέρεις σε δράση, δε σημαίνει πως απολαμβάνεις προνόμιο “υψηλών” δονήσεων. Μήπως εν τέλη, καταπιέζεις δικά σου, αρνητικά συναισθήματα ενώ ένας άλλος έχει την ντομπροσύνη να τα βγάλει έξω φόρα-παρτίδα; Μήπως λοιπόν ένας άλλος θεός που παίζει μαζί σου, εκφράζει αυτό που εσύ δεν καταδέχεσαι να δείξεις;
Όσο βρισκόμαστε στη Γη, το παιχνίδι της διττότητας λαμβάνει χώρα. Αυτό σημαίνει πως αντιθέσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν για πολύ καιρό. Κάποια στιγμή, όταν το Σύμπαν γεμίσει λίγο περισσότερο τις καρδιές των ανθρώπων, θα αρχίσουν να υπάρχουν και γκρίζα τετράγωνα στη σκακιέρα. Αν το δωμάτιο που στέκεσαι γέμισε με λάσπη, μη προσπαθείς να ανέβεις σε καρέκλες και τραπέζια για να την αποφύγεις. Φόρεσε γαλότσες και ξεκίνα να καθαρίζεις, χωρίς να κρίνεις αν η λάσπη είναι “υψηλή” ή “χαμηλή” δόνηση ή αν λερώσεις το ατσαλάκωτο λευκό σου χιτώνα. Η λάσπη υπάρχει για κάποιον λόγο και αν δουλέψεις με ζήλο και χαρά, θα καταλήξεις να αλλάξεις την συμπεριφορά της, φτιάχνοντας λασπόπιτες και διασκεδάζοντας με άλλους. Οι αλλαγές στις συμπεριφορές των ανθρώπων, δεν γίνονται με την ξεκαθάριση – αυτό είναι δείγμα φόβου για κάτι που δε θέλουμε να μας αγγίζει. Ούτε με το απλά να την αποδεχόμαστε ως ύπαρξη. Οι αλλαγές γίνονται με το να βρεις τις κρυμμένες ευλογίες που έχει μια χαμηλή ενέργεια ενός ανθρώπου που παίζει το Παιχνίδι.
Για παράδειγμα, οι πολιτικοί του κόσμου που παίζουν με τη λάσπη και την απλώνουν ολόγυρα, προσπαθώντας να σε κάνουν να φοβηθείς και να μαζευτείς σε μια γωνιά ή να ανέβεις σε καρέκλες. Λες ότι έχουν “χαμηλή” ενέργεια, εγώ λέω πως σκέφτονται με το νου και όχι με την καρδιά και αυτό τους δίνει μια δύσκολη συμπεριφορά. Και θα μου πεις τώρα πως το να σκέφτεσαι με το νου, δεν χαμηλώνει την ενέργειά σου; Αυτό που θεωρείς ως “χαμηλή” ενέργεια, μοιάζει περισσότερο με μη-εκμετάλλευση των Συμπαντικών δυνατοτήτων. Όταν ο ίδιος ο νους μπορεί να εξελιχθεί σε ένα θαυμάσιο, πνευματικό εργαλείο, σημαίνει πως έχει τη Συμπαντική δυνατότητα να μετουσιωθεί. Οι πολιτικοί ή τέλος πάντων οι άνθρωποι που φέρουν “χαμηλές” ενέργειες, είναι εγώ κι εσύ, με τη διαφορά πως το δικό σου κομμάτι του παζλ, μαθαίνει να δουλεύει με το Σύμπαν. Μόνο συμπόνια μπορείς να νιώσεις για τους “χαμηλής” ενέργειας ανθρώπους, καθώς είσαι πολύ τυχερός που κατάφερες να έχεις τέτοια σκουντήματα για να μάθεις να ακούς την καρδιά σου. Και ποιος θα βοηθήσει αυτούς όταν ανεβαίνεις στην καρέκλα;
Επί του πρακτέου, άμεση βοήθεια δεν μπορείς να προσφέρεις σε έναν πολιτικό ή έναν δύσκολο άνθρωπο που απλά δε θέλει να ακούσει ή να βοηθηθεί. Αυτό που μπορείς όμως να κάνεις, είναι να αλλάξεις την οπτική σου απέναντι στους άλλους. Εκεί που πας να κρίνεις κάποιον ως “χαμηλή” ή “υψηλή” ενέργεια, να βλέπεις ένα κομμάτι του εαυτού σου που το εκφράζει κάποιος άλλος.
Έχεις την ευθύνη ολάκερης της Γης, νιώσε πως είσαι η κάθε νόηση και η κάθε καρδιά που χτυπάει στο στήθος των ανθρώπων. Η ανιδιοτελής αγάπη λαμβάνει χώρα μέσα σου όταν θεωρείς την ύπαρξη της λάσπης και δική σου έκφραση. Να νιώθεις συμπόνια αντί να απομακρύνεσαι. Να αφήσεις την αλήθειά σου να λάμψει σιωπηλά και γαλήνια, καθώς φοράς τις γαλότσες σου. Δεν χρειάζεται να κάνεις παρέα όλο τον κόσμο και είναι φυσικό να επιλέγεις πολύ προσεκτικά τους ανθρώπους με τους οποίους συνδιαλέγεσαι. Όμως, το να νιώθεις συμπόνια από το χαλάκι σου και όχι από την καρέκλα, είναι η ενέργεια που αν απλωθεί στην ανθρωπότητα, οι καρδιές θα ενεργοποιηθούν ακόμη περισσότερο. Να πρεσβεύεις την ενότητα με το να μην διαχωρίζεις… και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα περισσότερο. Βοήθησε στην δημιουργία ενός εντυπώματος που θα απλωθεί στη Γη και σταδιακά, ακόμη και μια δύσκολη συμπεριφορά, θα προτιμήσει να σωπάσει παρά να εκδηλωθεί, μη θέλοντας να σκιάσει τον γαλάζιο ουρανό που τόσοι άνθρωποι, από το χαλάκι τους, δημιούργησαν …απλά επιλέγοντας να βλέπουν όλους τους ανθρώπους ως τον ίδιο τους τον εαυτό και να δουλέψουν συνειδητά με αυτόν.
Και όλα είναι μια χαρά στον κόσμο σου…

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις “Copyright © Έλενα Έρα,LightWorker.gr“.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά



Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά

 


Η ευτυχία που οφείλουμε να προσφέρουμε στο παιδί μας δε χτίζεται μόνο με τα ωραία δώρα, τα ταξίδια, τις βόλτες Η ευτυχία ίσως να κρύβεται στο χρόνο που περνάμε με το παιδί μας, τις αγκαλιές, τα παιχνίδια μαζί του.


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το να μεγαλώνεις ένα παιδί αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για κάθε γονιό. Πρόκειται για μια δυνατή εμπειρία ζωής, τόσο μοναδική όσο το χαμόγελο ενός ευτυχισμένου παιδιού.

Το να μεγαλώνεις ένα παιδί δεν είναι πάντοτε εύκολο. Το να μεγαλώνεις ένα ευτυχισμένο παιδί είναι ακόμη δυσκολότερο.

Για έναν νέο γονιό η μεγαλύτερη πρόκληση είναι “πώς να κάνω το παιδί μου ευτυχισμένο”. Κάθε γονιός θέλει να κάνει το καλύτερο και περισσότερο δυνατό για το παιδί του, φιλοδοξώντας να γίνει ο “τέλειος γονιός”.

Μπορούμε να πάψουμε να ανησυχούμε γι’ αυτό: τα καλά νέα είναι ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τέλειος γονιός!
Ο τέλειος γονιός υπάρχει μόνο στις αμερικάνικες ταινίες!

Η ανησυχία μας ωστόσο, για το αν μεγαλώνουμε ένα ευτυχισμένο παιδί, παραμένει. Επιθυμούμε να μεγαλώσουμε ένα παιδί γεμάτο ζωή, αυτοπεποίθηση, ασφάλεια, ένα παιδί που θα ζει σε ένα ισορροπημένο περιβάλλον. Όλες μας οι προσπάθειες επικεντρώνονται σ’ αυτόν τον στόχο.

Πώς όμως θα τον κατακτήσουμε; Πώς θα μεγαλώσουμε ευτυχισμένα το παιδί μας;

Το πλέον αυτονόητο, αλλά και συνάμα το πιο σημαντικό, είναι να εξασφαλίσουμε ώστε το παιδί μας να τρέφεται σωστά, να κοιμάται αρκετά, να ασκείται συχνά, να παίζει πολύ. Τα παιδιά που έχουν καλύψει επαρκώς τις βασικές αυτές ανάγκες είναι περισσότερο υγιή και ήρεμα.

Αναλογιστείτε πόσο σημαντικό είναι να νιώθει το παιδί μας επιθυμητό κάθε φορά που περνάει το κατώφλι του σπιτιού! Ένα ζεστό χαμόγελο, ένα βλέμμα γεμάτο αγάπη και τρυφερότητα είναι τόσο σπουδαίο και και μεγάλο, μεγαλύτερο ακόμη και από το άκουσμα της λέξης “σ’ αγαπώ”.
  1. Ας αποδείξουμε στο παιδί μας ότι είναι σημαντικότερο από τη δουλειά μας. Τα παιδιά μας χρειάζονται παρόντες στη ζωή τους, κι όχι κάπου εκεί γύρω. Ας αφήσουμε τα e-mails και τα επαγγελματικά τηλεφωνήματα κι ας παίξουμε με το παιδί μας. Ας επιδιώξουμε την επαφή μαζί του, ας περάσουμε χρόνο ρωτώντας το τι του αρέσει να κάνει, ας ακούσουμε τις απαντήσεις που έχει να μας δώσει, ας το μάθουμε καλύτερα, ουσιαστικότερα.
  2. Ας φτιάξουμε τους κανόνες της οικογενειακή μας ζωής μαζί με το παιδί μας. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθει το παιδί μας ότι έχει ενεργό ρόλο στη δυναμική της οικογένειας και οι ιδέες του ακούγονται με σεβασμό. Στα παιδιά αρέσει να συμμετέχουν ενεργά στην οικογενειακή ζωή φτιάχνοντας μικρούς κανονισμούς που εμείς ως γονείς ακολουθούμε. Τα συναισθήματα της αυτοεκτίμησης και της υπευθυνότητας ενισχύονται.
  3. Ας “διδάξουμε” στο παιδί μας καινούργια πράγματα. Η μάθηση είναι η πιο σημαντική δουλειά που οφείλουμε ως γονείς να κάνουμε με τα παιδιά μας. Όσο καλή και να είναι η εκπαίδευση που λαμβάνει το παιδί μας (καλός εκπαιδευτικός, ιδιωτικά μαθήματα, κλπ), η γνώση που προσφέρει ο γονέας στο παιδί του είναι πολύτιμη. Ο χρόνος με το παιδί μας μπορεί να αποβεί πραγματικό σχολείο, ένα ταξίδι γεμάτο καινούργιες εμπειρίες, συναισθήματα, πληροφορίες. Ας μαγειρέψουμε, ας πούμε ιστορίες, τραγούδια, ας παίξουμε μαζί, ας πάμε για ψώνια. Έχουμε ποτέ αναλογιστεί πόση καινούργια γνώση είναι κρυμμένη σε απλές και καθημερινές δραστηριότητες;
  4. Ας βοηθήσουμε το παιδί μας να μάθει να επιλύει μόνο του τα προβλήματα. Κάθε νέο εμπόδιο, όσο μικρό και ασήμαντο να φαντάζει στα μάτια μας ως γονείς, είναι πηγή αναστάτωσης, άγχους, απογοήτευσης για τα περισσότερα παιδιά. Τα παιδιά γκρινιάζουν και παραπονιούνται όταν δεν γνωρίζουν τι να κάνουν. Ας ενισχύσουμε το παιδί μας ώστε να μην εγκαταλείπει τις προσπάθειές του, να δοκιμάζει νέες λύσεις, και να μην περιμένει από εμάς να το σώσουμε! Άλλωστε, εμείς δεν θα είμαστε για πάντα κοντά του!
  5. Ας μάθουμε το παιδί μας να ρισκάρει και να ακολουθεί τα όνειρά του. Κάθε παιδί δικαιούται να κάνει όνειρα για αυτά που θέλει να αποκτήσει, να ζήσει, να γίνει. Το πιο σημαντικό είναι να δυναμώσουμε το παιδί μας να προσπαθεί και να μάχεται γι’ αυτά, να τα διεκδικεί με όποια προσπάθεια και κόστος.

Το να μεγαλώνεις ένα παιδί δεν είναι πάντοτε εύκολο. Το να μεγαλώνεις ένα ευτυχισμένο παιδί είναι ακόμη δυσκολότερο.

Η ευτυχία που οφείλουμε να προσφέρουμε στο παιδί μας δε χτίζεται μόνο με τα ωραία δώρα, τα ταξίδια, τις βόλτες.

Η ευτυχία ίσως να κρύβεται στο χρόνο που περνάμε με το παιδί μας, τις αγκαλιές, τα παιχνίδια μαζί του.

Είναι η αφοσίωση που του δίνουμε, η εμπιστοσύνη που του δείχνουμε, η τρυφερότητα στο βλέμμα μας, η δυνατότητα που του προσφέρουμε να αναπτύξει τις δεξιότητές του ώστε να είναι κάθε στιγμή χαρούμενο, όταν είναι κοντά μας και όταν θα χρειαστεί να μην είναι πια.

growinghappykids psychologytoday.com zenhabits.net