Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΣΑΙ ΜΠΑΜΠΑ


ΣΡΙ ΣΑΤΥΑ ΣΑΙ ΜΠΑΜΠΑ


ΑΝΘΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΄΄ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑ ΄΄



Άσε την αγάπη να κυλήσει από την καρδιά σου μέσα στις καρδιές των άλλων.


ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ: Το πιο αξιόλογο επίτευγμα δεν είναι το να μην πέσεις ποτέ αλλά το να σηκώνεσαι ξανά κάθε φορά που πέφτεις και να συνεχίζεις το δρόμο σου.


ΑΠΛΗΣΤΙΑ: Όσο πιο πολλά υλικά μαζεύεις γύρω σου τόσο πιο πολλές έννοιες βάζεις στο κεφάλι σου και τόσο πιο μεγάλη θα είναι η λύπη που θα αισθανθείς όταν θα έρθει η ώρα να τα αποχωριστείς.


Όταν συσσωρεύει κανείς υλικά αγαθά ο φόβος και η αγωνία του συσσωρεύεται σε ανάλογο βαθμό.


Το χρήμα έχει την ίδια φύση με την κοπριά που άμα την στοιβάξεις σε ένα σωρό βρωμίζει τον αέρα αλλά όταν την σκορπάς για λίπασμα στα χωράφια σε αποζημιώνει με μια πλούσια σοδειά.


ΕΓΩΙΣΜΟΣ: Η χειρότερη ασθένεια που προσβάλλεται ο άνθρωπος είναι ο εγωισμός. Αν καθένας νοιάζεται μόνο για τη δική του καλοπέραση πως θα μπορέσει να προκόψει η κοινωνία , πως θα μπορέσουν να επιβιώσουν τα νεότερα μέλη της ;


ΑΘΑΝΑΣΙΑ: Η αθανασία δεν κερδίζεται με το χρήμα ούτε με την απόκτηση απογόνων ή την εκτέλεση μεγαλεπήβολων έργων . Κερδίζεται μόνο με την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία.


ΑΠΟΨΗ : Μη διαμορφώνεις την συμπεριφορά σου σύμφωνα με τις γνώμες των άλλων. Κάνε αυτό που σου υπαγορεύει η συνείδηση σου.


ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ: Μην απορροφάς σαν στυπόχαρτο όλες τις λύπες και τους καημούς της ζωής . Δίνε σε κάθε πρόβλημα την προσοχή που χρειάζεται , αλλά μην του επιτρέπεις να σε καταβάλει . Η ανησυχία δεν μπορεί να επιλύσει καμία δυσκολία.


ΕΠΙΡΡΟΗ ΠΛΑΝΗΤΩΝ:  Αν έχεις κερδίσει τη Χάρη του Θεού κανένας πλανήτης δεν θα μπορεί να σε βλάψει . Οι κακές επιδράσεις ακόμα και του πιο ισχυρού συνδυασμού πλανητών με τον οποίο σας τρομοκρατούν οι αστρολόγοι θα εκμηδενιστούν


ΗΓΕΤΗΣ: Ένας καλός ηγέτης θέτει τα προσωπικά του συμφέροντα ύστερα από τα συμφέροντα των άλλων Ο καλός ηγέτης πρέπει να είναι καλός υπηρέτης.


Πολιτική χωρίς αρχές,

παιδεία χωρίς ήθος,

επιστήμη χωρίς ανθρωπιά

και εμπόριο χωρίς ηθική

όχι μόνο είναι άχρηστα αλλά και επικίνδυνα.


ΑΠΕΡΓΙΕΣ: Όλες αυτές οι συγκεντρώσεις και οι πορείες διαμαρτυρίας , οι απεργίες και οι στάσεις εργασίας έχουν καταντήσει τελείως άσκοπες ενέργειες που δημιουργούν δυσκολίες και αναστάτωση στο κοινό.


ΟΡΘΟ: Το σωστό είναι σωστό έστω και αν κανένας δεν το κάνει . Το λάθος είναι λάθος έστω και αν όλοι το κάνουν.


ΟΡΘΗ ΣΚΕΨΗ : Διώξε από το νου σου κάθε σκέψη και κάθε πρόσθεση που σπιλώνει και υποβιβάζει τους άλλους.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Γέμισε τώρα την καρδιά σου με αγάπη . Τότε όλα όσα βλέπεις, όσα ακούς , όσα λες και όσα κάνεις θα είναι εμποτισμένα με αγάπη.


ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ: Αν κάποιος σε υβρίζει , διατήρησε την ψυχραιμία σου , μην αντιδράς με παρόμοιο τρόπο. Τότε οι ύβρεις θα επιστραφούν στον κατήγορο σαν μια συστημένη επιστολή που ο παραλήπτης αρνείται να παραλάβει.


ΟΜΙΛΙΑ: Η γλώσσα πρέπει να είναι το μέσο που στεριώνει τις φιλίες , που προάγει την εγκαρδιότητα , που φέρνει τον έναν άνθρωπο κοντά στον άλλον.


Ο τρόπος ομιλίας είναι ενδεικτικός του χαρακτήρα ενός ανθρώπου , αποκαλύπτει την προσωπικότητα του . Όσο απαλότερα μιλάς , όσο λιγότερο μιλάς και όσο γλυκύτερα μιλάς τόσο καλύτερα θα είναι για σένα και για τον κόσμο.


Πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς τις λέξεις χωρίς να μειώνεις ή να προσβάλεις τους άλλους . Πριν μιλήσεις να σκέπτεσαι ΄΄ είναι τα λόγια που ετοιμάζομαι να πω αληθινά , είναι γεμάτα καλοσύνη ή μήπως θα πληγώσουν κάποιον;


Να μιλάτε πάντα γλυκά . Τα γλυκά λόγια προσθέτουν γλυκύτητα στην ζωή.


Μην ξεχνάτε πως όλα τα λόγια που βγαίνουν από χείλη σας εγγράφονται στη  μαγνητοταινία της καρδιάς σας .


Η καλύτερη κουβέντα είναι αυτή που δεν προξενεί πόνο, θυμό ή λύπη στους άλλους.


Το μίσος στριγγλίζει, ο φόβος τσιρίζει, η έπαρση διατυμπανίζει. Η Αγάπη όμως τραγουδάει νανουρίσματα που φέρνουν τη γαλήνη και απλώνουν βάλσαμο στις πληγές..


ΣΙΩΠΗ: Όταν βασιλεύει η σιωπή μπορεί κανείς να αφουγκραστεί τη φωνή του Θεού.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ : Η ειρήνη του κόσμου μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αγάπη και την εξάλειψη της βίας και της απληστίας από τις καρδιές των ανθρώπων.


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ: Μη δίνεις απάντηση στα λόγια κακόβουλων ανθρώπων . Τα μάτια της αγάπης βλέπουν μέσα σε όλους το ΘΕΟ.


ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ : Οι δυσκολίες ακονίζουν το μυαλό και τελικά σε κάνουν δυνατότερο


Μη μετράς τα δάκρυα του πόνου σου , μη σκέφτεσαι αδιάκοπα πράγματα που σε θλίβουν . Άσε τις σκέψεις αυτές να περνούν φτερουγίζοντας μέσα από το νου σου σαν τα πουλιά που διαβαίνουν στον ουρανό, δίχως να αφήνουν χνάρια πίσω τους …


Όταν τα βάσανα έρχονται σαν κύματα το ένα πίσω από το άλλο μη χάνεις το κουράγιο σου . Αυτό σημαίνει ότι δεν είσαι πια μακριά από τη ΄΄ στεριά ΄΄ .


ΕΥΤΥΧΙΑ: Η  ευτυχία και η γαλήνη ενός ανθρώπου δεν εξαρτώνται από εξωγενείς παράγοντες αλλά από τα εσωτερικά του εφόδια.


ΠΛΟΥΤΟΣ : Η πιο επιθυμητή μορφή πλούτου είναι η χάρη του ΘΕΟΥ..


ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ: Για κάθε πράγμα υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος . Ο ανώριμος καρπός δεν πέφτει από το δέντρο έστω και αν ο αέρας φυσήξει με μανία.. Όταν ωριμάσει αποσπάται μόνος του από το κλαδιά ακόμα και μέσα στη άπνοια της νύχτας.


ΣΥΖΥΓΟΙ: Ο κάθε άνθρωπος είναι μια μοναδική οντότητα . Ένας άντρας και μια γυναίκα μπορεί να είναι σύζυγοι και ν κοιμούνται πάνω στο ίδιο στρώμα . Καθένας τους όμως έχει διαφορετικά όνειρα.


ΠΙΣΤΗ : Η πίστη σου στο έλεος του Θεού δεν πρέπει να είναι μόνο λόγια . Πρέπει να είναι εμφανής ακόμα και όταν σπαράζεις από πόνο.


ΑΠΑΡΝΗΣΗ : Η ζωή γίνεται πιο γλυκιά με μια στάλα απάρνησης . Όταν δεν επιθυμείς παρά μόνο αυτά που έχεις τότε έχεις όλα όσα επιθυμείς.  


ΑΥΡΑ ΑΓΑΠΗΣ: Η αύρα της αγάπης που απλώνεις γύρω σου είναι αυτή που καθορίζει πόσο έχεις πλησιάσει στο Θεό.


ΑΤΕΛΕΙΕΣ : Άνθρωποι με ατέλειες βλέπουν ατέλειες παντού. Ένας άρρωστος από ελονοσία βρίσκει και τα γλυκά ακόμα πικρά.


Να χαίρεσαι όταν βλέπεις τους άλλους γύρω σου να προκόβουν και να είναι ευτυχισμένοι. Μην φθονείς κανέναν.


ΠΡΑΞΕΙΣ : Δυο πράγματα θα πρέπει να σβήσεις για πάντα από τη μνήμη σου για να μην γίνουν εμπόδιο στην πρόοδο σου . Το ένα είναι το κακό που σου έκαναν οι άλλοι και το άλλο είναι το καλό που εσύ έκανες στους άλλους.


ΑΔΙΚΙΑ: Όταν παραμένεις σιωπηλός μάρτυς μιας άδικης πράξης ή ενός εγκλήματος γίνεσαι συνεργός και συνένοχος του δράστη.


Μην εμπλέκεσαι σε μάταιες επιχειρηματολογίες και αντιπαραθέσεις . Αυτό δεν μπορεί παρά να δημιουργήσει ένα κλίμα αντιπαλότητας και ανταγωνισμού.


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ : Τα περισσότερα προβλήματα στο σημερινό κόσμο οφείλονταν στην απουσία σύμπνοιας και συνεργασίας ανάμεσα στους ανθρώπους. Και όμως μόνο αυτά μπορούν να εξασφαλίσουν την ευημερία των λαών.


ΓΑΛΗΝΗ ΨΥΧΗΣ : Η εγκαρτέρηση και η αντιμετώπιση κάθε αντιξοότητας με στωικότητα και πνεύμα αισιοδοξίας είναι η βασιλική οδός που οδηγεί στο γαλήνεμα της ψυχής .


Προσπάθησε να μένεις πάντα ατάραχος, νηφάλιος και ανεπηρέαστος από τα γεγονότα . Έστω και αν μυριάδες απογοητεύσεις συνδυαστούν για να σε οδηγήσουν σε απόγνωση, μην πάψεις να αγαπάς.


ΥΠΟΜΟΝΗ: Η  μόνη δύναμη που χρειάζεται να έχει ο άνθρωπος είναι η υπομονή . Η υπομονή είναι του Παραδείσου το κλειδί.


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Η οικογένεια παίζει ουσιαστικό ρόλο για την άνθηση της προσωπικότητας . Μέσα στην οικογένεια ο άνθρωπος μαθαίνει να αγαπά , να συμπονά , να ανέχεται, να υπομένει , να θυσιάζεται.


Κάθε άνθρωπος που γίνεται γονιός πρέπει να νιώθει ότι έχει προοριστεί από το θεό για να φροντίζει τις ψυχούλες που ήρθαν να γεννηθούν μέσα στο σπιτικό του όπως ο κηπουρός φροντίζει τα φυτά στον κήπο του.


Δεν υπάρχει πιο ευγενικό και συνάμα πιο μεγάλο αγαθό για ένα παιδί από το να υπηρετεί τους γονείς του .


ΘΥΜΟΣ : Δεν υπάρχει πιο ύπουλος εχθρός από το θυμό . Ο θυμός φθείρει την υγεία και το χαρακτήρα του ανθρώπου και αφαιρει χρόνια από τη ζωή του. Φτάνει ένα μόνο ξέσπασμα θυμού ώστε η ενέργεια που απορρόφησε κανείς από την τροφή τους τρεις προηγούμενους μήνες να εξανεμιστεί. Και όχι μόνο αυτό. Ο θυμός θα κάνει το αίμα του να βράζει σε τέτοιο βαθμό που θα χρειαστούν σχεδόν τρεις ακόμα μήνες για να συνέλκει και  να ξαναβρεί την ηρεμία του.




Να αρχίζεις την μέρα σου με αγάπη

Να γεμίζεις τη μέρα σου με Αγάπη

Και να τελειώνεις τη μέρα σου με αγάπη

Αυτός είναι ο δρόμος του Θεού.


ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ: Τόσο το καλό όσο και το κακό είναι στη φύση αυτού του κόσμου όπως το φως και η σκιά. Ο ρόλος του κακού είναι να αναδείξει τη αξία του καλού . Όταν στέκει κανείς κάτω από τις καυτερές ακτίνες του ήλιου τότε εκτιμά περισσότερο την αξία του κλιματισμού έτσι δεν είναι ;


ΑΡΓΙΑ : Φρόντισε να είσαι συνεχώς απασχολημένος με κάποια χρήσιμα έργα και εποικοδομητικά αλλιώς ο χρόνος θα βαραίνει στα χέρια σου


ΑΠΛΟΤΗΤΑ : Η απλότητα είναι γνώρισμα των μεγάλων . Ο θεός είναι απλός .


ΣΥΜΠΟΝΙΑ: Αν δεις κάποιον να πονά ή να είναι λυπημένος μη στέκεσαι και τον κοιτάς με σταυρωμένα χέρια . Προσπάθησε όσο μπορείς να ανακουφίσεις τον πόνο και την θλίψη του. Το να παραμένει κανείς αδιάφορος ή αδρανής μπροστά στα βάσανα των άλλων είναι μεγάλο κρίμα.


Πραγματική βοήθεια είναι αυτή που δίνεται πρόθυμα, συνετά και έγκαιρα.


Αγάπη σημαίνει να νοιάζεσαι και να μοιράζεσαι


Η γενναιοδωρία είναι μια αρετή που χαρακτηρίζει όλους εκείνους που έχουν ευγένεια ψυχής . Η μεγαλύτερη χαρά βρίσκεται στο να δίνεις και όχι στο να παίρνεις.


Μην χάνεις καμιά ευκαιρία να φανείς χρήσιμος στους άλλους.


Αν σε κάποια περίσταση δε σου είναι δυνατό να εξυπηρετήσεις κάποιον μην του φέρεσαι απότομα μίλησε του τουλάχιστον με λόγια ευγενικά και εξυπηρετικά.


Δεν υπάρχει καλύτερη προσφορά από το να δώσεις τροφή σε κάποιον που πεινά . Διδάξου από τα πτηνά του ουρανού που ταΐζουν εκείνα που δεν έχουν την δύναμη να πετάξουν μακριά.


ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ : Η αυτοθυσία είναι το πιο ψηλό σκαλί της πνευματικής κλίμακας . Αυτός που διαπνέεται από το πνεύμα της αυτοθυσίας είναι πάντοτε έτοιμος να δώσει στους άλλους ακόμα και το πιο προσφιλές από τα υπάρχοντα του.


ΧΑΡΑ: Η χαρά είναι το καλύτερο φάρμακο. Η στενοχώρια σκοτώνει πιο γρήγορα και πιο καίρια και από την αρρώστια.


ΦΥΤΟΦΑΓΙΑ: Τα ζώα δεν γεννήθηκαν για να χρησιμεύουν ως τροφή για τον άνθρωπο. Ήρθαν σε αυτόν τον κόσμο για να ζήσουν την ζωή τους. Είναι αμαρτία να τα σκοτώνει κανείς για να γεμίσει το στομάχι του.


ΘΑΝΑΤΟΣ: Δεν υπάρχει τίποτε σε αυτή την ζωή που να αξίζει να το λατρέψετε σαν αιώνιο . Όποιος και αν είναι αυτός που αγαπάτε η Αγάπη αυτή θα έχει ένα τέλος.


Αυτός που γνωρίζει δεν μιλά

Αυτός  που μιλά δεν γνωρίζει.


ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ : Όλοι οι νέοι πρέπει να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Πέρα από το γεγονός ότι η συστηματική άθληση συμβάλει στην υγεία και τη ευρωστία του σώματος και του νου ο αθλητισμός παράγει επίσης την αλληλογνωριμία, την ευγενή άμιλλα και την συντροφικότητα. Μαζί με τις εικαστικές τέχνες τη μουσική και το χορό το πνεύμα του αθλητισμού φέρνει κοντά τους ανθρώπους κάθε τόπου και χώρας κα προάγει την ειρήνη και την φιλία των άλλων.


ΠΑΤΡΙΔΑ: Η λέξη πατρίδα δεν αναφέρεται εδώ απλά και μόνο σε εδαφική έκταση. Αυτοί που θέλουν να συμβάλουν στην πρόοδο της πατρίδας τους πρέπει πέρα από την περιφρούρηση της ακεραιότητας , να μοχθούν για την πρόοδο και την ευημερία του λαού που κατοικεί σε αυτήν.


Όποιος αγνοεί την ιστορική και πολιτισμική παράδοση της χώρας του μοιάζει με ένα διανοητικά καθυστερημένο άτομο που δεν γνωρίζει τους γονείς του.


ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ : Ο ενάρετος και ηθικός τρόπος ζωής έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του ανθρώπου και από το τυπικό της λατρείας που ακολουθεί.


ΗΘΙΚΗ: Η ηθική είναι μια δύναμη ζωής . Δεν υπάρχει ανώτερη ηθική από την προσήλωση στη αλήθεια ούτε πιο αποτελεσματική προσευχή από την προσφορά υπηρεσίας στον πλησίον.


Υπάρχει μόνο μια φυλή, η φυλή των ανθρώπων

Υπάρχει μόνο μια γλώσσα, η γλώσσα της καρδιάς

Υπάρχει μόνο μια Θρησκεία, η θρησκεία της Αγάπης

Υπάρχει μόνο ένας ΘΕΟΣ, και είναι Πανταχού Παρών


Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ.

(Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΥΛΑΣΣΕΣΑΙ Η ΘΕΙΚΗ ΑΥΤΗ ΟΥΣΙΑ)


Να αγαπάς ακόμα και αυτούς που θεωρείς εχθρούς σου ! Αν θες να ξέρεις , στην πραγματικότητα αυτοί σου είναι πιο χρήσιμοι από τους φίλους σου!

ΠΗΓΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου