Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

21 ημέρες πρακτική ρεϊκι



"Ένα ερώτημα που απασχολεί αρκετούς είναι για ποιο λόγο πρέπει μετά από κάθε σεμινάριο να κάνουμε πρακτική για 21 ημέρες. Μια από τις λιγότερο συχνές ερωτήσεις είναι για ποιο λόγο ο Mikao Usui παρέμεινε στο όρος Κουράμα της Ιαπωνίας, επίσης, για 21 ημέρες έως ότου φθάσει σε εκείνο το επίπεδο συνειδητότητας, στο οποίο του αποκαλύφθηκαν ενορατικά τα σύμβολα του Reiki, καθώς και η γνώση γύρω από τη χρήση των συμβόλων για θεραπευτικούς σκοπούς.
Είχα ακούσει, επίσης, ότι αν κάποιος έχει καιρό να ασκήσει το Reiki, χρειάζεται πρώτα να κάνει αυτοθεραπεία 21 ημέρες προτού δώσει Reiki σε κάποιον άλλο.
Κανένας όμως δεν είχε ξετυλίξει το πέπλο του μυστηρίου γύρω από τον αριθμό 21. Η μοναδική σχετική πληροφορία που μου είχε δοθεί ήταν ότι ο αριθμός 21 αποτελεί κάποιου είδους σταθμό και ορόσημο στον κόσμο της ενέργειας. Αυτό όμως μου φαινόταν πολύ γενικό ως απάντηση.
Πλέον όμως υπάρχει και επιστημονική απόδειξη ότι ο αριθμός 21 δεν είναι τυχαίος.
Πρόσφατες ανακαλύψεις στην νευροεπιστήμη δείχνουν ότι χρειάζονται 21 ημέρες για να προγραμματίσουμε τον εγκέφαλο σε μία νέα συμπεριφορά – όπως το να δίνουμε θεραπεία στον εαυτό μας με Reiki. Ο χρόνος αυτός είναι αναγκαίος για δημιουργηθούν νέες νευρικές συνδέσεις στον εγκέφαλο.
Όταν εκδηλώνουμε μια νέα συμπεριφορά, δημιουργούνται νέες νευρικές συνδέσεις στον εγκέφαλο. Εάν όμως δεν επαναλάβουμε αυτή τη συμπεριφορά, οι νέες συνδέσεις δεν έχουν διάρκεια. Για να μπορέσουμε να αλλάξουμε ένα μοτίβο ή μία συμπεριφορά και η αλλαγή αυτή να εδραιωθεί χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε το νέο μοτίβο ή τη νέα συμπεριφορά τουλάχιστον για 21 ημέρες.
Ένα αποδεικτικό στοιχείο που στηρίζει τον παραπάνω ισχυρισμό προέρχεται από τον κόσμο της … NASA! Σε μια συγκεκριμένη διαστημική αποστολή, θεωρήθηκε ότι ήταν σημαντικό οι αστροναύτες να φορέσουν ειδικά γυαλιά που αλλάζουν την όραση, ώστε να βλέπουν τα πάνω κάτω, προκειμένου να φέρουν εις πέρας κάποιες εργασίες. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι αν φορούσαν τα συγκεκριμένα γυαλιά για 21 ημέρες ή περισσότερο, η όρασή τους όντως άλλαζε, με αποτέλεσμα να βλέπουν τα πάνω κάτω! Κατόπιν, για να επαναφέρουν την όρασή τους στο κανονικό χρειάζονταν πάλι άλλες 21 μέρες!"
Σχετική πηγή: David Hamilton, How Your Mind Can Heal Your Body

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου