Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012


Η Δύναμη Της Προσφοράς και Της Αποδοχής



Ένας τρόπος να αξιολογήσεις τους ανθρώπους είναι από το τα λόγια τους, ένας άλλος είναι από τις πράξεις τους. Καλύτερος τρόπος όμως είναι από την προσφορά τους και την αποδοχή τους.
 Ο Κόσμος σαν Ενεργειακό πεδίο, είναι απέραντος και λειτουργεί μέσα από μια διαδικασία Δυναμικής Ενεργειακής Ροής… Προσφορά και Αποδοχή σε αέναη κίνηση.

Αν Θέλεις  και έχεις πρόθεση ελευθερία ή αναζητάς αφθονία και ευτυχία, αγάπη, επιτυχία , σύντροφο, φίλους, πελάτες, ή χρήματα να έρθουν στην ζωή σου, αυτό που χρειάζεται να κάνεις, είναι να συνδεθείς με αυτή την Ενεργειακή Ροή και να προσφέρεις, αυτό που αναζητάς. Σκέψου το Σύμπαν σαν ένα Ενεργειακό πεδίο ροής που κινείται και κινείται, στο άπειρο, έτσι θα αντιληφθείς πως επιβάλλεται να προσφέρεις για να πάρεις, να σπείρεις για να θερίσεις, να είσαι Αιτία για να δημιουργείς ένα Αποτέλεσμα και τούμπαλιν. Όλο αυτό σε διαρκή κίνηση κατά το γνωστό αεί γίγνεσθαι και μεταβάλλεσθαι και μη ουδέποτε το αυτό μένειν, είπε ο Μέγας Ηράκλειτος.

Αυτό είναι ένα θεώρημα που επεκτείνεται από την αύξηση των πελατών σου, μέχρι την ελευθερία σου από τις δημιουργίες. Για να πετύχεις να ενεργοποιήσεις την Πρόθεση χρειάζεσαι ΕΝΕΡΓΕΙΑ, όταν και αν καταφέρεις να διαθέτεις Ενέργεια, πρέπει να την διοχετεύεις γιατί είναι επικίνδυνο να λιμνάζει. Ένας πολύ καλός τρόπος να ανακυκλώνεις την ενέργεια σου, είναι η προσφορά.

Το σώμα σου, οι σκέψεις σου, τα αισθήματα σου βρίσκονται σε μια συνεχή κίνηση, σε μια διαδικασία, ασταμάτητη δυναμική διαδικασία ανταλλαγής ενέργειας, μέσα στο Ενεργειακό Κοσμικό και αυτά τα ίδια είναι ενέργεια. Βρίσκεσαι σε μια συνεχή, ασταμάτητη, αμφίδρομη, δυναμική σχέση με την Ενεργειακή Δύναμη που κινεί αυτό το Σύμπαν που βρίσκεσαι.  Δες Αναξίμανδρος ο Μιλήσιος «του απείρου και αέναου σύμπαντος»

Αυτή η συνεχής και αδιάκοπη ροή –Εκροής, Εισροής- είναι που κρατάει την ενέργεια σε μόνιμη κίνηση. Να γνωρίζεις πως επειδή το Σύμπαν δεν δέχεται την στασιμότητα “Όταν κάτι δεν αυξάνεται, τότε αυτόματα μειώνεται”, σταθερό δεν μένει σε καμία περίπτωση. Αυτό να το θυμάσαι όταν ελέγχεις τα γραφήματα των στατιστικών, στις πωλήσεις σου, στις σχέσεις σου, στην ζωή σου γενικότερα, αν κάτι έχει καθοδική πορεία πρέπει να δράσεις άμεσα, να το δημιουργήσεις, για να αυξηθεί, αν δεν δράσεις, αν δεν επιφέρεις δημιουργία, θα συνεχίσει να πέφτει ο δείκτης κι αυτό γιατί η ενεργειακή ροή δεν είναι ποτέ ΠΟΤΕ ΣΤΑΤΙΚΉ ούτε σταθερή. Μια δημιουργία υπάρχει, όσο δημιουργείται -όσο την δημιουργείς- είτε εν γνώση σου, είτε εν αγνοία σου.


Προσφορά Χωρίς Αντίκρισμα: Αυτή είναι βασική προϋπόθεση για να συνδεθείς με την ροή των ενεργειακών πεδίων. Κάθε κίνηση προσφοράς, είναι μια κίνηση προς τα έξω, προς το Κοσμικόν, είναι μια εκροή. Προσφορά= Ενεργειακή Δυναμική Εκροή. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις συναλλαγές επαγγελματικές η προσωπικές του Δούναι και Λαβείν. Σε μια επαγγελματική συναλλαγή –και αυτό είναι Κοσμική Ενέργεια- όταν προσφέρεις ένα προϊόν ή υπηρεσία περιμένεις ανταπόδοση. Περιμένεις να πληρωθείς. Έτσι είναι το σωστό. Περιμένεις όταν δίνεις μια υπηρεσία ή κάποιο  προϊόν να πάρεις το κατάλληλο αντίτιμο. Όταν δίνεις αισθήματα Αγάπης, ευγνωμοσύνης, σεβασμού, περιμένεις να εισπράξεις τα ίδια και συνήθως από το ίδιο άτομο που τα προσέφερες. Όταν Αγαπάς κάποιον περιμένεις να σε αγαπάει και αυτός. Αν δεν σε αγαπάει –δικαίωμα του- τότε φωνάζεις, πληγώνεσαι, πονάς, κατηγορείς τους πάντες, πέφτεις σε κατάθλιψη, λες βαριαναστενάζοντας, το βαθυστόχαστο, “όλοι ίδιοι είναι” και παύεις να δίνεις αγάπη. Χωρίς όμως να πάψεις και να την αναζητάς.

Έχω έναν πολύ αγαπημένο φίλο ας τον πούμε Νίκο, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των οικοδομικών χρωμάτων. Κάποια στιγμή βρέθηκε σε κάποιο παραλιακό μαγαζί για διασκέδαση, ενθουσιάστηκε από τον ιδιοκτήτη του και προσφέρθηκε να βάψει τον χώρο με δικά του έξοδα και υλικά. Πραγματικά με πολύ καλή διάθεση το έκανε. Το αποτέλεσμα υπέροχο και τα αισθήματα όλων των ανθρώπων που έλαβαν μέρος πολύ ανεβασμένα. Αργότερα, μετά από μια βδομάδα περίπου ο Νίκος επανήλθε και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη, ας τον πούμε Άγγελο, του καταστήματος διασκέδασης να αναρτήσει ένα πανό με την φίρμα του Νίκου σε περίοπτη θέση.

Ο Άγγελος αρκετά απρόθυμα το έκανε. Ο Νίκος μου έλεγε, πως αρκετές μέρες αφού του είχε πάει το διαφημιστικό πανό ο Άγγελος, δεν το είχε ανεβάσει και μάλλον το σκεφτόταν. Αυτό τον είχε πειράξει και το έλεγε με πικρία, γιατί είχε κάνει ότι είχε υποσχεθεί και ένοιωθε δίκαιο να εισπράξει ανταμοιβή. Πρόσφερε με την καρδιά του και όλη την αγάπη του, ένοιωθε πως άξιζε μια ανταμοιβή. Φυσικό έτσι;  Ο Άγγελος από την άλλη, ένοιωθε εγκλωβισμένος γιατί είχε πρόθυμα δεχτεί μια παροχή που τον βόλευε επαγγελματικά και τώρα έπρεπε να πληρώσει το αντίτιμο. Τι γίνεται εδώ; Ποιός πρόσφερε και ποιός έπρεπε να δώσει; Είναι αυτό ανταλλαγή ή είναι προσφορά;

Όχι, δεν είναι προσφορά. Αυτές οι ενέργειες υπάγονται στην θεωρία της Ανταλλαγής και όχι της Προσφοράς. Δεν είναι αυτό προσφορά παρά τα πολύ αξιόλογα κίνητρα του Νίκου, ούτε το να κάνει κάτι απρόθυμα ο Άγγελος είναι αποδεκτό Ενεργειακά. Είτε το ανέβασε το πανό είτε να μην το ανέβαζε είναι το ίδιο. Όλη αυτή η Ενέργεια θα υπαγόταν στο πεδίο της προσφοράς και θα πετύχαινε τα αντίστοιχα αποτελέσματα μόνο Αν ο Νίκος Πρόσφερε χωρίς να το θυμάται και ο Άγγελος Αποδεχόταν, χωρίς να το ξεχνάει. Αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική διαφορά και να την θυμάστε πάντα.. Η προσφορά γίνεται χωρίς την προσδοκία ανταμοιβής. Το να περιμένεις ανταμοιβή απ ότι ωφελείς δεν είναι προσφορά υπάγεται στην θεωρία της ανταλλαγής. Κάτι που φυσικά δεν είναι καθόλου κακό η επιλήψιμο, απλά δεν είναι το ίδιο.

Ανταλλαγή σημαίνει δίνω κάτι και περιμένω Ανταμοιβή. Προσφορά σημαίνει δίνω κάτι Δώρο και δεν περιμένω τίποτα.

Συνώνυμο της λέξης Ανταμοιβή είναι η λέξη Ξεπληρώνω. Συνώνυμο της λέξης Προσφορά είναι η λέξη Δωρεάν. Άλλο λοιπόν Ανταλλαγή και άλλο Προσφορά. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβεις την διαφορά για να ξέρεις πότε κάνεις το ένα και πότε κάνεις το άλλο. Αν οι φίλοι της ιστορίας ήθελαν να γλυτώσουν από συναισθήματα πικρίας θα μπορούσαν πολύ απλά κατανοώντας την διαφορά –Ανταλλαγής, Προσφοράς- να ανταλλάξουν υπηρεσίες. Είναι πολύ απλό, αλλά πολύ σημαντικό να αντιληφτούμε πως μιλώντας για προσφορά δεν εννοούμε ανταλλαγή. Δύο είναι τα δεδομένα που χρειάζεται να θυμάσαι για να ξέρεις πότε κάνεις Ανταλλαγή και πότε Προσφορά. Στην Ανταλλαγή, θυμάσαι, Στην Προσφορά, ξεχνάς.Αλλά ακριβώς εκεί είναι που αρχίζει να υλοποιείται η μαγεία. ΕΣΥ Ξεχνάς αλλά το Κοσμικό, όχι. Πρόσεξε εδώ τι γίνεται.. Για να συνδεθείς με την Ενεργειακή Ροή και την Αφθονία, επιβάλλεται να ξεχάσεις όταν κάνεις Προσφορά. Το ένα είναι ενεργειακή κίνηση συνδέσμου με την αστείρευτη Κοσμική Ενέργεια της Θέλησης, το άλλο είναι μια καθαρά ανθρώπινη πράξη σε επίπεδο υλικό. Εσύ όπως πάντα διαλέγεις.

Είναι Ανταλλαγή Όχι Προσφορά: Οι εταιρίες τηλεφωνίας που δίνουν δωρεάν χρόνο ομιλίας κάνουν διαφήμιση και είναι ανταλλαγή. Οι “επώνυμες κυρίες” των διαφόρων συλλόγων που κάνουν εράνους και διάφορα γκαλά για να μαζέψουν χρήματα κάνουν προβολή του εαυτού τους – εγώ – και εισπράττουν διαφήμιση. Είναι ανταλλαγή. Ο γονιός που σπουδάζει το παιδί του και περιμένει αναγνώριση, δεν κάνει προσφορά κάνει ανταλλαγή. Όταν αγαπάς κάποιον και περιμένεις να σε αγαπάει και αυτός και μάλιστα “για πάντα”, είναι ανταλλαγή. Όταν κάνεις ένα δώρο σε ένα φίλο και αυτός δεν στο ανταποδίδει, πικραίνεσαι και θυμώνεις δεν είναι προσφορά, είναι ανταλλαγή. ‘Όταν πληρώνεις δύο και παίρνεις τρία είναι διαφήμιση δηλ. ανταλλαγή. Θυμάμαι την “Δέλτα γάλατα” που έβαλε πιο φτηνό το γάλα και το ανακοίνωσε σε όλα τα έντυπα λέγοντας πως είναι προσφορά από την εταιρία σεβόμενη τους ανθρώπους. Δεν είναι προσφορά είναι ανταλλαγή. Η διαφήμιση έμμεση η άμεση είναι ανταλλαγή. Τίποτα από τα πιο πάνω δεν είναι απαραίτητα άσχημο, πέρα από το γεγονός πως σου στερεί την χαρά και το νόημα, της πραγματικής Προσφοράς, σε παραπλανεί και σε φορτώνει προσδοκίες.



Πρόσφερε Χωρίς Να Το Θυμάσαι: Το Ενεργειακό Κοσμικό “λατρεύει” όσους προσφέρουν με προθυμία, όσους δίνουν δωρεάν. Όταν προσφέρεις χωρίς να το θυμάσαι, τότε δεν υπάρχει έλλειψη κανενός είδους. Αν κάπου έχεις κολλήσει, αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα οικονομικό, ερωτικό, επαγγελματικό αυτό σημαίνει πως κάπου έχεις κολλήσει, αν λοιπόν νοιώθεις πως έχεις κολλήσει, τότε γίνε τολμηρός και πρόσφερε απλόχερα. Ξανά επαναλαμβάνω, χωρίς να το θυμάσαι, για να θεωρείται προσφορά. Η Προσφορά είναι μια καταπληκτική Ενέργεια για να τεθεί σε κίνηση η αστείρευτη ροή του Ενεργειακού Κοσμικού. Είναι αποτελεσματική και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βγεις έξω και να το δοκιμάσεις. Η Προσφορά είπαμε μοιάζει με την σπορά. Πρώτα θα σπείρεις και μετά θα θερίσεις, και μάλιστα χωρίς να περιμένεις και χωρίς να προσδοκάς τον θερισμό.

Η Δύναμη Της Αποδοχής: Όταν Προσφέρεις χωρίς να προσδοκάς ανταμοιβή, τότε τα πάντα είναι δικά σου. Αυτή η αστείρευτη ροή ενέργειας όμως έχει δύο όψεις. Την Προσφορά και την Αποδοχή. Κακώς πιστεύουν πως το να αποδέχεσαι δεν είναι επιτρεπτό. Όταν δεν αποδέχεσαι, τότε κόβεις την ροή της Προσφοράς ενός άλλου ανθρώπου και είναι από μόνο του ένα πολύ άσχημο ενεργειακό μπλοκάρισμα. Αν είσαι δύστροπος ή αρνητικός αποδέκτης, τότε αυξάνεις τις πιθανότητες αποκοπής από την πηγή της Δύναμης. Σκέψου αυτή την Ενέργεια σαν ένα απέραντο κυκλοφοριακό σύστημα, ή θα πας με την ροή του ή θα πας ενάντια του και θα το μπλοκάρεις.

Ο Λευτέρης έχει μάθει τις κόρες του να μην δέχονται δώρα από κανένα, ούτε και ο ίδιος δέχεται δώρα, είτε στην γιορτή του, είτε έτσι για την χαρά της προσφοράς, επίσης ελάχιστα προσφέρει, συνήθως ανταλλάσει, θεωρώντας φυσικά πως προσφέρει. Είναι ένας μοχθηρός άνθρωπος και εξαιρετικά εγωιστής, όχι επειδή δεν δέχεται τίποτε, αλλά σαν αποτέλεσμα, του ότι έχει αποκοπεί από την Ενεργειακή Δύναμη. Μάλιστα θεωρεί προτέρημα να είναι κάποιος εγωιστής και υπέρ-προβάλλει το ασήμαντο εγώ του, σε κάθε ευκαιρία. Τι καταφέρνει; Να μπλοκάρει όλη την διαθέσιμη Ενέργεια του –το ΕΓΩ  καταναλώνει τεράστιες ποσότητες ενέργειας- και να είναι αποκομμένος από αυτήν. Από την μία το ασήμαντο “ΕΓΩ”, από την άλλη η διακοπή της Προσφοράς και της Αποδοχής έχουν μπλοκάρει σε άσχημο βαθμό τις σχέσεις του, τα επαγγελματικά και τα οικονομικά του. Θα είχε καλύτερα αποτελέσματα, αν κατάφερνε να καταλάβει, την ζημιά που κάνει ο εγωισμός στην ζωή του, αν αντιλαμβανόταν πως το Εγώ, σαν ένα τέρας με 5000 κεφάλια, τρέφεται από τις σάρκες του. Αν καταλάβαινε πως όλα τα άσχημα που παθαίνει στην δουλειά του, προέρχονται από το ΕΓΩ και την ικανοποίηση του και όχι από τον κακό υπουργό οικονομικών, την σκληρή Ευρωπαϊκή τράπεζα ή το ό,τι είναι Έλληνας και ως γνωστόν τους Έλληνες τους πολεμάνε (!!!) και άλλα τέτοια γραφικά.

Προσφορά = Ενεργειακή Δυναμική Εκροή.
Αποδοχή = Ενεργειακή Δυναμική Εισροή.

Χρειάζονται και τα δύο σε ισορροπία για να επιτευχθεί η Πρόθεση. Προσφορά + Αποδοχή. Το να Προσφέρεις χωρίς να Αποδέχεσαι είναι εγωιστικό. Σημαίνει πως “ ΕΓΩ” Δίνω και κανένας δεν είναι ικανός να δώσει σε μένα. Το να Δίνεις προσδοκώντας ανταμοιβή είναι Ανταλλαγή, όχι απαραίτητα άσχημη, αν γίνεται σε επαγγελματικό ή κοινωνικό επίπεδο και με επίγνωση, του τι γίνεται και του τι είναι, αυτό που γίνεται. Το να μην Αποδέχεσαι είναι εγωισμός και είναι εξαιρετικά άσχημο.  Όταν ένας άνθρωπος σου προσφέρει και δεν είναι ανταλλαγή, τότε σου Προσφέρει η Ενεργειακή Δύναμη του Κοσμικού, μέσα από την ενέργεια αυτού του ανθρώπου. Όταν το μικρό ασήμαντο “εγώ σου” το αποκόβει, αυτόματα αποκόβεται από την Πηγή. Στερεύει σταδιακά και συ μένεις να αναρωτιέσαι τι γίνεται. Διάβασε για “ το τέρας του “εγώ” τον δράκο με τα 5000 κεφάλια”.

 Μοναδική Προσφορά: Ξεκίνα να προσφέρεις και μην ξεχνάς πως όταν προσφέρεις πρέπει να έχεις τον έλεγχο αυτού που κάνεις. Αυτό σημαίνει πως προσφέρεις όταν Εσύ ΘΕΛΕΙΣ, όχι όταν μπορείς, αλλά όταν ΘΕΛΕΙΣ. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, όταν προσφέρεις σε ανθρώπους που γνωρίζεις για να μην το εκμεταλλευτούν, αλλά και να μην έχουν την δυνατότητα να στο ανταποδώσουν γιατί τότε δεν θα είναι προσφορά, αλλά ανταλλαγή, γι’ αυτό και ξεκίνα να προσφέρεις σε αγνώστους, χωρίς πολλά πολλά λόγια ή σκέψεις, εκτός κι αν ξέρεις να το ελέγχεις.




Ø     Δώσε Αγάπη, καλά λόγια, χαμογέλασε ακόμη και στους πιο στρυφνούς κακιωμένους και κακότροπους ανθρώπους. Δώσε έπαινο, χαρά, γέλιο.
Ø     Φτιάξε ένα μικρό βιβλίο με ένα θέμα που είσαι πολύ καλός –σε κάτι είσαι πολύ καλός- και χάρισε το σε ανθρώπους.
Ø     Αγόρασε μερικά βιβλία χαρούμενα και χάρισε τα σε παιδιά ή μαγειρικής και χάρισε τα σε νοικοκυρές.
Ø     Άδειασε την αποθήκη σου –ποτέ δεν κατάλαβα την χρησιμότητα μιας αποθήκης- και χάρισε τα.
Ø     Πρόσφερε θετικά λόγια με χαμόγελα, προς όλους.
Ø     Πρόσφερε ένα λουλούδι, μια αγκαλιά, μια χειρονομία, μια συμβουλή.
Ø     Κάνε διαλογισμό και πρόσφερε φώς στην ανθρωπότητα, κίτρινο φλογερό φως και φυσικά όχι λευκό.
Ø     Φτιάξε ένα blog και μοιράσου χρήσιμες συμβουλές με όλους.
Ø     Φτιάξε ένα άλμπουμ με όμορφες δικές σου φωτογραφίες, σκίτσα, ζωγραφιές, ποιήματα, σκέψεις, όμορφες θετικές λέξεις και μοίρασε το.
Ø     Πάρε την κιθάρα σου αν έχεις κι αν ξέρεις και πήγαινε να τραγουδήσεις όπου σε χρειάζονται.
Ø     Χόρεψε και προσφέρσου να μάθεις χορό σε όποιον θέλει.
Ø     Δείξε σε κάποιους να μαγειρεύουν, αν ξέρεις.
Ø     Πρόσφερε μικρές διαλέξεις σε ομάδες ανθρώπων, που έχουν διάθεση και προθυμία να μάθουν.
Ø     Προσφέρσου να κρατήσεις το κατοικίδιο του δύστροπου γείτονα…
·        Δεν έχει τέλος η λίστα. Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορείς να προσφέρεις που απορώ πως κάποιοι άνθρωποι μπορούν και λένε “βαριέμαι”.  Πως προλαβαίνουν να βαριούνται όταν υπάρχει τόση πολύ δράση και τόσος λίγος χρόνος. (!!!)

·        Πρόσφερε, Χάρισε, Δώσε …και συνέχισε να Δίνεις.. Δώρα: Τώρα Θα Πέσουμε Στα Σκληρά και είναι για όποιον έχει δυνατή Θέληση και το Εγώ του υπό έλεγχο.

·        Φτιάξε μικρούς φακέλους με 5e ή 10e ή 20e, όχι παραπάνω μαζί με μια μικρή κάρτα αγάπης ή θετικής σκέψης, βγες σε έναν πολυσύχναστο χώρο και μοίρασε τις, χωρίς να περιμένεις ευχαριστώ ή οποιοδήποτε καλό σχόλιο.

·        >Άδειασε την ντουλάπα σου και τα συρτάρια σου από όσα ρούχα, τσάντες, παπούτσια, δεν έχεις χρησιμοποιήσει τα τελευταία 2 χρόνια και δώστα σε ανθρώπους που ΔΕΝ ξέρεις, ανεξαρτήτως κόστους αγοράς ή μάρκας του ρούχου.

·        Μην αγοράζεις τίποτε νέο, αν πρώτα δεν δώσεις κάτι, από αυτά που ήδη έχεις. Τις ίδιας τιμής και αξίας και φυσικά πάντα σε “αγνώστους” .

·        Πάρε ένα βιβλίο ποίησης η λογοτεχνίας και πήγαινε σε ένα δάσος και απήγγειλε ποίηση σε ένα δέντρο. ΤΙ γελάς; Πιστεύεις πως είσαι πιο σημαντικός από ένα δέντρο; Είδες τι σου κάνει το εγώ σου;

·        Μπες σε κατάσταση διαλογισμού και στείλε Κίτρινο Φως από την Καρδιά δηλ. Αγάπη σε αυτούς που σε πόνεσαν, στους εχθρούς, στους ανταγωνιστές. Αυτό είναι από τα αγαπημένα μου και είναι και πολύ αστεία και διασκεδαστικά τα αποτελέσματα του.

·        Βρες κάποιον εχθρό σου και πρόσφερέ του βοήθεια, χρήματα, αγάπη, στείλε του λουλούδια στη γιορτή του, αλλά φρόντισε να τον κρατήσεις μακριά σου.

·        Αγόρασε την καταπληκτική τσάντα, παπούτσια, ρούχο, κόσμημα κλπ και αφού το χρησιμοποιήσεις μόνο ένα μήνα, Πρόσφερε το σε “Άγνωστο” άτομο. Είπαμε είμαστε στα σκληρά εδώ.

·        Μπες σε ένα μαγαζί, κέρασε τους όλους ή μια μεγάλη “άγνωστη” παρέα και φύγε πριν σε δουν και στο ανταποδώσουν.

·        Άσε την φαντασία σου ελεύθερη, πρόσφερε χωρίς να περιμένεις ανταμοιβή, γι αυτό δίνεις σε “αγνώστους” και ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ (το εγώ θυμάται) παρακολουθώντας τα Ολοφάνερα αποτελέσματα.

Αναρτήθηκε από Eos Aurora  //  23 Μαΐου 2012 

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012


ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΜΑΣ





Πόσο χαίρομαι όταν η νέα επιστημονική επανάσταση επιβεβαιώνει μερικές από τις σημαντικότερες υποθέσεις εργασίας που είχα ασπαστεί επηρεασμένος από τις διδασκαλίες της Γιόγκα.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι σκέψεις επηρεάζουν τα γονίδια
Νέες έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα γονίδια μπορούν να ενεργοποιούνται ή να απενεργοποιούνται επηρεαζόμενα από σήματα που βρίσκονται στο εξωτερικό περιβάλλον του κυττάρου, όπως σκέψεις, συναισθήματα και συγκινήσεις.
Ο κυτταρικός βιολόγος Dr. Bruce X. Lipton (παλιότερα καθηγητής ιατρικών μαθημάτων σε σχολείο και τώρα επιστημονικός ερευνητής) ήταν ένας από τους πρώτους επιστήμονες που εντόπισε το γεγονός της επίδρασης αυτής. Πραγματοποιώντας μια σειρά πειραμάτων αποκάλυψε πως η κυτταρική μεμβράνη είναι το οργανικό ανάλογο ενός κομπιούτερ-τσιπ, ενώ το κύτταρο μοιάζει αναλογικά με τον εγκέφαλο.
Αν και οι απόψεις του αυτές συγκρούονται με την κατεστημένο επιστημονικό δόγμα που θέλει τα γονίδια να είναι αυτά που ελέγχουν τη συμπεριφορά, ανάλογες δημοσιεύσεις άλλων ερευνητών, έχουν ισχυροποιήσει τη συγκεκριμένη θέαση.

Η κβαντική φυσική της κυτταρικής βιολογίας 
Ο Dr. Lipton έχει επίσης υπάρξει ένας από τους πρωτοπόρους στην εφαρμογή των αρχών της κβαντικής φυσικής στο χώρο της κυτταρικής βιολογίας. Ενώ η παραδοσιακή κυτταρική βιολογία εστιάζεται στα φυσικά κύτταρα ως παράγοντες βιολογικού ελέγχου, οι έρευνες του Lipton ασχολούνται με τους μηχανισμούς με τους οποίους η ενέργεια, με τη μορφή των πεποιθήσεών μας, μπορεί να επηρεάσει τις βιολογικές λειτουργίες, ακόμα και τον ίδιο τον γενετικό μας κώδικα.
Εφαρμόζοντας τη μοντέρνα φυσική στη βιολογία, εξετάζει τις επιπτώσεις της για τη ζωή μας. Δείχνει πως οι άνθρωποι, όχι μόνο μπορούν να ελέγξουν τη γονιδιακή τους δραστηριότητα, αλλά και να γράψουν από την αρχή το γενετικό τους κώδικα μέσω των πεποιθήσεων τους. Μέχρι προσφάτως, πιστευόταν πως τα γονίδια ενεργοποιούνταν αυτόματα & πως από μόνα τους γινόντουσαν ενεργά ή αδρανή. Αυτού του είδους η γονιδιακή συμπεριφορά μπορούσε να δικαιολογήσει ένα θεωρητικό μοντέλο, όπου τα γονίδια θα ήταν ο παράγοντας που ελέγχει τις βιολογικές λειτουργίες.
Παρόλο που η δύναμη των γονιδίων συνεχίζει να τονίζεται σε βιολογικές μελέτες και συγγράμματα, μια ριζικά καινοτόμα θεώρηση έχει έρθει να ταράξει τα ήσυχα νερά της κυτταρικής βιολογίας. Μπορεί πλέον να αναγνωριστεί πως το περιβάλλον και ειδικότερα η κοσμοαντίληψή μας, ελέγχει άμεσα τη γονιδιακή μας δραστηριότητα. Η διαδικασία του ελέγχου αυτού λέγεται επιγονιδιακός έλεγχος.
Κατά τη διάρκεια των πρώτων 6 ετών της ανθρώπινης ζωής, το παιδί αποκτά το ρεπερτόριο συμπεριφοράς που του χρειάζεται για να αποτελέσει ένα λειτουργικό μέλος της κοινωνικής ζωής. Επιπρόσθετα, στο υποσυνείδητό του αποθηκεύει πεποιθήσεις που έχουν σχέση με το άτομό του. Όταν ένας γονιός λέει στο μικρό του παιδί πως είναι ανόητο, προβληματικό ή του αποδίδει οποιοδήποτε άλλο αρνητικό γνώρισμα, αυτή η πληροφορία εισπράττεται ως γεγονός στο παιδικό υποσυνείδητο.
Αυτού του είδους οι επίκτητες πεποιθήσεις αποτελούν την «κεντρική φωνή» που ελέγχει τη μοίρα της κυτταρικής «κοινότητας» του σώματος. Ενώ συνειδητά μπορεί κάποιος να έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, το πολύ δυνατότερο υποσυνείδητό του, μπορεί να τον οδηγεί σε αυτοκαταστροφική συμπεριφορά.

Πως αλληλοσχετίζονται το συνειδητό με το υποσυνείδητο 
Η πιο επικίνδυνη πλευρά των αυτοματοποιημένων λειτουργιών μας είναι πως ελέγχονται από το υποσυνείδητο, χωρίς να υπάρχει έλεγχος ή ακόμα και παρατήρηση από τη συνείδηση. Εφόσον σχεδόν οι περισσότερες από τις συμπεριφορές μας βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο του υποσυνειδήτου, σπανίως τις αντιλαμβανόμαστε, ενώ δεν ξέρουμε καν πόσο συνδεδεμένες είναι με το υποσυνείδητο.
Έχουμε πιστέψει, πως με τη δύναμη της θέλησης μπορούμε να αλλάξουμε τον αρνητικό προγραμματισμό του υποσυνειδήτου μας. Δυστυχώς, αυτό όσο και να ακούγεται απλό είναι στην πραγματικότητα πολύ δύσκολο: σημαίνει πως πρέπει κάποιος να έχει τέτοια δύναμη, που να είναι ο ίδιος παρατηρητής και ελεγκτής του εαυτού του. Τη στιγμή που η συνείδηση θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα, το υποσυνείδητο θα πάρει αυτόματα τον έλεγχο για να παίξει τον γνώριμο και πολύ γερά εγκατεστημένο της ρόλο.

Το υποσυνείδητο μοιάζει με ένα κασετόφωνο 
Στο υποσυνείδητό μας δεν υπάρχει κανένας παρατηρητής για να ελέγξει τι έχει καταγραφεί. Συνεπώς, δεν υπάρχει εκεί η διάκριση που θα επέτρεπε να αξιολογηθεί ένα υποσυνείδητο πρόγραμμα συμπεριφοράς ως καλό ή κακό. Είναι απλά καταγραφές, που ανεξάρτητα από την ποιότητά τους, υπάρχουν. Υπό αυτή τη σκοπιά το υποσυνείδητο μοιάζει με ένα κασετόφωνο, το οποίο παίζει συγκεκριμένα προγράμματα συμπεριφοράς, που ενεργοποιούνται από συγκεκριμένα ερεθίσματα. Μας θυμίζει το γεγονός αυτό η κοινότυπη φράση «βρήκε το κουμπί μου», που υποδηλώνει ακριβώς αυτό το αυτοματοποιημένο φαινόμενο.
Σε αντίθεση με το συνειδητό, το υποσυνείδητο είναι κατά πολύ ισχυρότερο στη δυνατότητα επεξεργασίας πληροφοριών. Όπως αναφέρουν πολλοί νεύρο - επιστήμονες, ο συνειδητός νους αντιστοιχεί μόλις στο 5% της συνολικής διανοητικής μας δραστηριότητας. Το υπόλοιπο, είναι σκέψεις που περνούν συνεχώς από το μυαλό μας και συμπεριφορές που υιοθετούμε, χωρίς καν να τις αντιληφθούμε ή να μπορούμε να τις ελέγξουμε. Είναι λοιπόν εμφανές, πως το συνειδητό χρειάζεται μία απίστευτα ισχυρή βουλητική δύναμη, ακόμα και για να παρατηρήσει και να ταυτοποιήσει τη συμπεριφορά που προέρχεται από το υποσυνείδητο. Η θετική σκέψη μπορεί να βοηθήσει, αλλά πρέπει να εγκαθιδρυθεί ενός είδους συνεργασία με το υποσυνείδητο.

Γνωρίζοντας πια, πως αυτό που είμαστε και αυτό που μπορούμε να γίνουμε, είναι μια κατάσταση που - αν και με μεγάλη προσπάθεια - μπορούμε να πάρουμε στα χέρια μας, είναι αναγκαίο να στραφούμε μέσα μας, να εμπιστευτούμε τον εσωτερικό μας παρατηρητή και ακούραστα να τον βάλουμε να δουλέψει για εμάς. Εάν καταφέρουμε και γνωρίσουμε τους κινητήρες της συμπεριφοράς μας, θα καταφέρουμε να τους βελτιώσουμε και έτσι θα βελτιώσουμε και τη βιολογική μας κατάσταση.

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012


Η ώρα των πολεμιστών



Η μοναδική μου μάχη είναι με το Μάτριξ και αυτούς που το υπηρετούν. Η μόνη μου ανάγκη είναι η πλήρης αποσύνδεση από αυτό και η ελευθερία. Ο αποπρογραμματισμός του νου είναι η μοναδική δουλειά μου. 

Δεν έχω ακόμα γνωρίσει κανέναν που να το έχει επιτύχει αυτό. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν αποδεσμευτεί, όταν απλά αντικαθιστούν τον έναν κανόνα με άλλον, μια πεποίθηση με άλλη και μια αντίδραση με μια άλλη. Πόσο αξιολύπητα αδαείς είναι! Απλά κοροϊδεύουν τον εαυτό τους μεταθέτοντας πράγματα επιφανειακά, βλέποντας διαφορετικές οπτικές του ίδιου έξυπνου, πολυδιάστατου συστήματος, με τα άπειρα ολογράμματα του.

Μπορείς να το αντιληφθείς αυτό, μόνο αν είσαι αρκετά θαρραλέος να μετακινείσαι, να αλλάζεις οπτικές, να εξερευνάς χωρίς την ανάγκη να υπερασπίζεσαι ή να κρατιέσαι από οτιδήποτε νομίζεις ότι ξέρεις. 

Τότε έρχεται η κατακλυσμιαία συνειδητοποίηση ότι τα πάντα είναι αντιλήψεις, ότι ποτέ δεν έχεις βρεθεί ουσιαστικά «έξω» από τη μηχανή, απλά έχεις δει και έχεις βιώσει πολλά κομμάτια προγραμματισμού, μέσαστο ίδιο το πρόγραμμα. Ευρύτερες αντιλήψεις ίσως, αλλά παρ’ όλα αυτά, αντιλήψεις.

Όλα όσα αντιλαμβάνεσαι, νομίζεις ότι γνωρίζεις και βιώνεις, είναι μέρος του Μάτριξ. Το Μάτριξ βρίσκεται στο νου σου. Δεν μπορείς να δραπετεύσεις από αυτά που βιώνεις και αντιλαμβάνεσαι. Είσαι συν-δημιουργός και παράλληλα προστάτης του προγράμματος.


Όλα όσα θεωρείς «φυσιολογικά» σε σκλαβώνουν. Το σύστημα στο κεφάλι σου σε υπνωτίζει με συνήθειες: χιλιάδες λεπτομέρειες της καθημερινότητας σου που έχεις εκπαιδευτεί να αγνοείς. Κανόνες επί κανόνων που νομίζεις ότι είναι φυσιολογικό να υπακούς. Δεν έχει σημασία πόσο «θετικά» είναι όλα αυτά που υπηρετείς. Στην πραγματικότητα, το «θετικό» σε κρατάει ακόμα πιο υπνωτισμένο παρά το «αρνητικό». Το πρόγραμμα θρέφεται από τους θετικούς, καλούς, ηθικούς ανθρώπους-μηχανές, οι οποίοι είναι εντελώς τυφλοί στη συνεισφορά τους στο διπολισμό. 

Δεν «μαθαίνεις» τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να μάθεις αυτό που ήδη γνωρίζεις. Αποκαλύπτεις τον Εαυτό σου, όταν έχεις αποκηρύξει και απαλλαγεί από τη μηχανή που λανθασμένα πάντα πίστευες ότι ήσουν εσύ. Αλλά αυτό είναι καθολικός πόλεμος, ένας πόλεμος που δεν είσαι προετοιμασμένος ούτε εξοπλισμένος να αναλάβεις. Πολλοί έχουν προσπαθήσει, πολλοί ακόμα θα το επιχειρήσουν, αλλά είναι λίγοι, ελάχιστοι, αυτοί που το έχουν καταφέρει, να κερδίσουν τον πόλεμο – όχι μόνο μερικές μάχες (μόνο και μόνο για να συμμορφωθούν πάλι, με μια αξιολύπητη στάση ανωτερότητας). 

Μη ζητάς αυτό που δεν είσαι έτοιμος να αναλάβεις. Και μη ζητάς από τυφλούς να σε οδηγήσουν σε αυτό που δεν έχουν οι ίδιοι δει. Κανείς δεν αναλαμβάνει αυτόν τον πόλεμο χωρίς προετοιμασία ή χωρίς ένα πραγματικό οδηγό που θα συμμετέχει μαζί του στις μάχες, αντί να κάθεται απ’ έξω ως θεατής. 

Η προετοιμασία είναι και η μύηση σου, η περίοδος δοκιμασίας για τις πιο δύσκολες μάχες που βρίσκονται μπροστά σου, τις οποίες πρέπει να παλέψεις με τον εαυτό (εγώ) σου, για τον Εαυτό σου, για κανέναν άλλον και για κανένα άλλο λόγο.

Αν είσαι δειλός, κάνε πίσω και παράκμασε με τους αδύναμους (στην καρδιά). Σου αξίζει αυτό που επιλέγεις. Η ελευθερία προσφέρεται μόνο σε όσους την αξίζουν, όχι στις μηχανές που θέλουν να παρουσιάζονται ως άνθρωποι.

Μόνο η αλήθεια μπορεί να σε ελευθερώσει. Αλλά η «αλήθεια» είναι μια λέξη που το Μάτριξ δεν σε αφήνει να καταλάβεις. Δεν υπάρχουν πολλές αλήθειες, δεν υπάρχει αυτό που λένε, «η αλήθεια μου». Το Μάτριξ κρύβεται πίσω από λέξεις που χρησιμοποιεί για το δικό του συμφέρον. «Η αλήθεια μου», σημαίνει στην ουσία «η αντίληψη μου, οι πεποιθήσεις μου, οι ανάγκες μου» και πολλά άλλα πράγματα. Όμως δεν σημαίνει Αλήθεια, Πραγματικότητα, Γνώση, τα οποία δεν μπορούν να υποβιβαστούν σε υποκειμενικότητες. Κάθε φορά που εσφαλμένα θεωρείς την αντίληψη ως αλήθεια, θα ανακαλύπτεις – αν είσαι αρκετά θαρραλέος ώστε να παρατηρείς – ότι έχεις παγιδευτεί σε ακόμα ένα πρόγραμμα του Προγράμματος, από το οποίο πρέπει να παλέψεις για να αποδεσμευτείς.

Ο δρόμος προς την Αλήθεια είναι στρωμένος με αμφισβητήσεις. Η πραγματική αμφισβήτηση χρειάζεται τόλμη, επιμονή, και ολοκληρωτική, αφοσιωμένη εγρήγορση. Να είσαι έτοιμος να σταθείς μόνος. Τα χειρότερα τέρατα, εφιάλτες, κολάσεις είναι δημιουργήματα δικά σου. Να είσαι έτοιμος να καταστρέψεις, να γκρεμίσεις ΟΛΑ όσα ξέρεις και στα οποία έχεις βασιστεί για την άνεσή σου, για τόσο καιρό. Ποτέ δεν θα έχεις μια «ασφαλή» και συνηθισμένη μέρα στη ζωή σου ξανά.

Σε αντίθεση με αυτά που ξέρεις, είναι η ενοχή αυτή που σε κρατάει φυλακισμένο και είναι ο φόβος που θα σε οδηγήσει έξω από το Μάτριξ – αν δεν φοβηθείς το φόβο. Αν δεν φοβάσαι να παραμένεις στο πρόγραμμα, περισσότερο από όσο φοβάσαι να επιχειρήσεις να βγεις από αυτό, δεν θα μετακινηθείς από τη ζώνη άνεσης σου, ό,τι και αν ισχυρίζεσαι ή κάνεις. Το Μάτριξ έχει τρισεκατομμύρια τρόπους να σε πείθει με ολογράμματα αντιλήψεων ότι «βρίσκεσαι έξω από αυτό και ασφαλής». Τέτοιοι παραπληροφορημένοι άνθρωποι-μηχανές είναι οι καλύτεροι υποστηρικτές και το δυναμικό του. Αυτοί γίνονται οι τυφλοί ηγέτες που χιλιάδες άνθρωποι ακολουθούν, σε φανταστικούς κόσμους αντίληψης και λιγότερο εμφανή υποδούλωση. Τελικά, θα ανακαλύψεις, ότι βρίσκεσαι σε ακόμα ένα μονοπάτι προς μια ακόμα ουτοπία. 

Μόνο όταν έχεις δει αρκετά – επιλέγοντας το μονοπάτι προς την Αλήθεια, που είναι μονοπάτι άβολο και ανασφάλειας – όταν έχεις αποκαλύψει αρκετά, μπορείς να απελευθερωθείς τελειωτικά από το φόβο. Τότε, αναπόφευκτα, σε καταβάλλει η θλίψη, η αηδία και ο θυμός, που θα σε αναγκάσουν να δράσεις. Τότε είναι που ξεκινάς τον πραγματικό πόλεμο, τον ΔΙΚΟ ΣΟΥ πραγματικό πόλεμο, από όπου δεν υπάρχει επιστροφή. Γιατί όταν έχεις ρίξει έστω μια ματιά στις αληθινές σου δυνάμεις, αυτά που είσαι πραγματικά ικανός να κάνεις, δεν μπορείς ποτέ ξανά να συμβιβαστείς παραμένοντας μηχανή. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ πολεμιστής. Γιατί, μπορείς είτε να υπηρετείς το πρόγραμμα και τους πολλούς αντιπροσώπους του είτε να υπηρετείς την Αλήθεια και την Ανθρωπότητα. Δεν μπορείς να υπηρετείς ταυτόχρονα και τα δυο, παρ’ όλο που αρχικά θα το επιχειρήσεις. 

Τότε, και μόνο με αυτή τη συνειδητοποίηση, δίνεις μια υπόσχεση στον Εαυτό σου, μέσα από την οποία ζεις, αναπνέεις, ξυπνάς με αυτήν, και υπερασπίζεσαι, με το νου, την καρδιά και τη ζωή σου καθημερινά, με όποιο κόστος. 

«Υπόσχομαι να είμαι αγαθός και καλός προσφέροντας στα παιδιά, γιατί αυτά αποτελούν το μέλλον της Ανθρωπότητας. 

Υπόσχομαι να είμαι υπεύθυνος με τους υπεύθυνους και να σέβομαι αυτούς που σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους.

Υπόσχομαι να κατανοώ και να βοηθάω τους πραγματικούς (γενναίους) αναζητητές της Αλήθειας, ως αληθινό σκοπό της ζωής μου.

Υπόσχομαι να ξεσκεπάζω και να καταστρέφω όσους αποπλανούν, τους απατεώνες και αυτούς που απομυζούν ενέργεια, γιατί δεν θα τρέφονται από την ενέργεια μου. 

Υπόσχομαι να εξολοθρεύω κάθε πρόγραμμα, τελετουργικό, κανόνα, πεποίθηση που εμποδίζει το δρόμο Μου, καθώς και τους αντιπροσώπους αυτών που θέλουν να με σκλαβώνουν.»

Ένας πολεμιστής δεν μπορεί να ελέγχεται ή να υπνωτίζεται πλέον. Η πλάνη του γραμμικού χρόνου πείθει ότι οι μάχες χάνονται, ότι ο περιορισμός είναι υπαρκτός και ότι η ελευθερία είναι ακόμα ένα όνειρο θερινής νυκτός. Αλλά μόνο ένας πολεμιστής γνωρίζει ότι οι μάχες είναι οι εμπειρίες μάθησής του για να ξεσκεπάσει το Μάτριξ, είναι τα διδακτικά εργαλεία που τον κάνουν δυνατότερο, άφθαρτο, ισχυρότερο για την τελική του μάχη.

Μόνο ένας αληθινός πολεμιστής μπορεί να αναγνωρίσει τις μηχανές, κάτω από τις ανθρωπόμορφες προσποιήσεις τους. Γιατί μόνο ένας πολεμιστής έχει το θάρρος να συνθλίβει κάθε παραπλανητικό πρόγραμμα στον ίδιο του το νου, επομένως γίνεται ατρόμητος, καθαρίζοντας τη δική του Όραση. Οι πολεμιστές αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον, αλλά δεν αλληλοεξαρτώνται για την ατομική τους ελευθερία. Γνωρίζουν ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη δική του υποδούλωση καθώς και να κάνει τη δική του επιλογή να ελευθερωθεί – ή όχι. Οι μόνοι εχθροί τους οποίους αναγνωρίζουν έξω από την προγενέστερη ασυνείδητη ύπνωση τους, είναι αυτοί που θέλουν να παραμένουν μηχανές (είτε πιστεύοντας ότι είναι ελεύθεροι, είτε νομίζοντας ότι η σκλαβιά είναι το πεπρωμένο τους). Η συγκάλυψή τους είναι άκρως πειστική, αλλά μόνο για όσους βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο συνειδητότητας από αυτό των πολεμιστών.

Πάνω από όλα και περισσότερο από όλα, ένας αληθινός πολεμιστής στέκεται ενάντια στους αποκαλούμενους αρχηγούς, οδηγούς, δασκάλους, γκουρού που παραπλανούν τους αδαείς, οι οποίοι ψάχνουν απαντήσεις και λύτρωση έξω από τον Εαυτό τους. Αυτοί οι εκμεταλλευτές τρέφονται από τους υπνωτισμένους, με ψέματα, πρακτικές και πεποιθήσεις που προσφέρουν ψεύτικες υποσχέσεις και αδιέξοδα. Αποτελούν κύρια πηγή ενέργειας για το Μάτριξ –εν αγνοία τους. 

Έφτασε η ώρα. Ας αρχίσει ο πόλεμος, ο μεγαλύτερος πόλεμος που έχει διεξαχθεί! 

Ένας πόλεμος για την Ανθρώπινη Συνειδητότητα.

Για την Αλήθεια.

Για την Ελευθερία.

Μην νομίζεις ότι γνωρίζεις την έννοια αυτών των λέξεων. Δεν γνωρίζεις! Το Μάτριξ έχει διαστρεβλώσει όλες τις έννοιες, όλες τις γλώσσες, όλα τα μυαλά. Μπορείς είτε να επιστρέψεις στην ύπνωσή σου (ανεξάρτητα από ό,τι έχεις διαβάσει εδώ), νομίζοντας ότι βρίσκεσαι στο «σωστό δρόμο» ή μπορείς να αμφισβητήσεις ΟΛΑ όσα νομίζεις ότι ξέρεις – κάτι που είναι εντελώς τρομακτικό και αδιανόητο για τους περισσότερους.

Η πραγματική σου πρόκληση αυτή τη στιγμή δεν είναι αν έχεις θεωρητικά καταλάβει τις λέξεις, αλλά αν μπορείς να αποκωδικοποιήσεις το νόημα τους στην καθημερινότητά σου. Μην παρασυρθείς από τον προγραμματισμό σου σπεύδοντας, είτε να συμφωνήσεις είτε να διαφωνήσεις με όσα διάβασες, δεν με ενδιαφέρει η άποψη σου. Αν είσαι περαστικός, προσπέρασε. Αν είσαι απάτη, θα σε ξεσκεπάσω. Αν είσαι πραγματικός αναζητητής, ψάξε. 

Άρθρο από Εναλλακτική Μάθηση

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

NADIS



“Από το βιβλίο ‘ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΜΟΣ ΙI’ ΣΕΛ. 603 – 605″
Τα νάντις είναι το αιθερικό αντίστοιχο ολόκληρου του νευρικού συστήματος και βρίσκονται κάτω από κάθε νεύρο σε ολόκληρο το φυσικό σώμα.

Είναι οι κατεξοχήν παράγοντες των κατευθυντήριων παρωθήσεων της ψυχής, η οποία αντιδρά στην κραδασμική δραστηριότητα που εκπορεύεται απ’ το αιθερικό αντίστοιχο του εγκεφάλου.

Ένας κραδασμός διατρέχει τα νάντις.
Ανταποκρίνονται στον κατευθύνοντα Λόγο,
αντιδρούν στην “έλξη” της ψυχής και έπειτα
οργανώνονται για την αφαίρεση.
……………………………………………………………………………………………………
H Eπιστήμη της Aναπνοής, που είναι η επιστήμη της λάγια-γιόγκα ή η επιστήμη των κέντρων, έχει βαθιά σημασία και ταυτόχρονα πραγματικό κίνδυνο.

Σε τελευταία ανάλυση είναι η Eπιστήμη της Eνέργειας και διδάσκει τη μέθοδο με την οποία η ενέργεια μπορεί
να ελεγχθεί,
να διευθυνθεί και
να χρησιμοποιηθεί
για τη διεύρυνση της συνείδησης,
για την εδραίωση ορθών σχέσεων ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον του και πάνω απ’ όλα, στην περίπτωση όσων συνδέονται με τηMεγάλη Λευκή Στοά, για την πρόκληση λευκής μαγείας.

H πρανική ενέργεια
εργάζεται μέσω του ζωτικού σώματος και
διατρέχει τα πολλά “νάντις” που υπάρχουν σ’ αυτό.
Tα νάντις” αυτά υπάρχουν κατά εκατομμύρια και είναι απειροελάχιστοι αγωγοί δύναμης που υπόκεινται σε ολόκληρο το νευρικό σύστημα του ανθρώπου.
 “νάντις” είναι το αντίστοιχο του νευρικού συστήματος και ο ζωοποιόςπαράγοντας,
καθιστώντας δυνατή την ευαισθησία και
επιφέροντας εκείνη τη δράση και αντίδραση που μετατρέπει το μηχανισμό του ανθρώπου σε περίπλοκο
δέκτη” ενέργειας και
πομπό” δύναμης.
Kαθεμιά από τις μικροσκοπικές αυτές γραμμές ενέργειας
έχει φύση πενταπλή και
μοιάζει με πέντε νήματα ή ίνες δύναμης, που είναι στενά συνυφασμένες σε ένα περίβλημα διαφορετικής δύναμης.
Oι δυνάμεις αυτές συνδέονται με μια διασταυρούμενη σχέση.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι πέντε αυτοί τύποι ενέργειας απαρτίζουνμια στενά υφασμένη μονάδα και οι μονάδες αυτές σχηματίζουν στην ολότητά τους το καθαυτό αιθερικό περίβλημα.
Mέσω των πέντε αυτών αγωγών ρέουν οι πέντε κύριες πράνα,
ενεργοποιώντας,
ηλεκτρίζοντας και
ελέγχοντας
ολόκληρο τον ανθρώπινο οργανισμό.
Δεν υπάρχει μέρος του φυσικού σώματος στο οποίο να μην υποκρύπτεται αυτό το δίχτυ ενεργειών ή το οποίο να μην “υπόκειται”.

Aυτή είναι η αληθινή μορφή ή ουσία.
Εκεί όπου αυτές οι γραμμές δύναμης διασταυρώνονται και επαναδιασταυρώνονται, καθώς επαναλαμβάνουν μέσα στο μικρόκοσμο τοενελικτικό και το ανελικτικό τόξο του μακρόκοσμου, σχηματίζονται
πέντε περιοχές κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και
δύο μέσα στο κεφάλι
όπου οι ενέργειες είναι ισχυρότερες από αλλού, επειδή είναι πιο συμπυκνωμένες.
Έτσι έχετε την εμφάνιση των βασικών κέντρων.
Σ’ ολόκληρο το σώμα παρατηρούνται αυτές οι διασταυρώσεις και επαναδιασταυρώσεις και έτσι έρχεται σε ύπαρξη ο μηχανισμός των ενεργειακών κέντρων:
1. Όπου οι γραμμές δύναμης διασταυρώνονται 21 φορές, συναντάται ένα μεγάλο κέντρο. Tέτοια υπάρχουν επτά.
2. Όπου διασταυρώνονται 14 φορές, έχετε την εμφάνιση των μικρότερων κέντρων στα οποία αναφέρθηκα νωρίτερα.
3. Όπου διασταυρώνονται 7 φορές, έχετε μικροσκοπικά κέντρα και τέτοια μικρά κέντρα υπάρχουν σε πολλές εκατοντάδες.
nadis 284x300 Nadis, los canales de conexión de los chakras
“Από το βιβλίο ‘ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΜΟΣ ΙI’ ΣΕΛ. 606 – 607″
Kαθώς προχωρεί η εξέλιξη και οι ζωικές δυνάμεις ρέουν όλο και περισσότερο ελεύθερα κατά μήκος των “νάντις” και δια των κέντρων – μεγάλων, μικρών και μικροσκοπικών – η ταχύτητα της διανομής και της ροής και η επακόλουθη ακτινοβολία του σώματος αυξάνουν σταθερά.

Oι διαχωριστικοί τοίχοι μέσα στο περικαλύπτον περίβλημα των μικροσκοπικών αγωγών δύναμης τελικά διαλύονται, κάτω από την κρούση της ψυχικής δύναμης, και έτσι εξαφανίζονται και
έτσι τα “νάντις” του προχωρημένου μαθητή παίρνουν μια νέαμορφή που υποδεικνύει ότι είναι πλέον ουσιαστικά καισυνακόλουθα διπλός και για αυτό είναι ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Eίναι ψυχή και προσωπικότητα.

H δύναμη της ψυχής μπορεί πλέον
να ρέει ανεμπόδιστη δια του κεντρικού αγωγού των “νάντις” και
όλες οι άλλες δυνάμεις μπορούν να ρέουν ανεμπόδιστες γύρω του.

Ενόσω η διαδικασία αυτή προχωρεί και οι δυνάμεις μέσα στα “νάντις” σμίγουν, σχηματίζοντας έτσι μία ενέργεια, κάνουν την εμφάνισή τους οι περισσότερες ασθένειες των μυστικιστών, ιδιαίτερα όσες σχετίζονται με την καρδιά.
Tαυτόχρονα με αυτή την εμφάνιση της δυαδικότητας μέσα στα “νάντις” ο μαθητής διαπιστώνει πως είναι ικανός να χρησιμοποιεί τους δύο αγωγούς – ίντα και πίγκαλα – που βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, από τη μια και την άλλη πλευρά του κεντρικού αγωγού.

Μπορεί πλέον να υπάρχει μια ελεύθερη ροή δύναμης προς τα πάνω και προς τα κάτω σ’ αυτές τις δύο “οδούς των ενεργειών” και συνεπώς προς τα έξω μέσα στα “νάντις”, χρησιμοποιώντας την περιοχή γύρω από τα κύρια κέντρα σαν περιοχή διανομής και έτσι ηλεκτρίζοντας κατά βούληση κάθε τμήμα του μηχανισμού σε δραστηριότητα ή ολόκληρο το μηχανισμό σεσυντονισμένη δράση.

O μαθητής έχει πια φτάσει σε εκείνο το σημείο της ανάπτυξής του όπου ο αιθερικός ιστός που χωρίζει μεταξύ τους όλα τα κέντρα κατά μήκος της σπονδυλικής στήληςέχει καεί και διαλυθεί από τα πυρά της ζωής.

H “σουσούμνα” ή κεντρικός αγωγός μπορεί να χρησιμοποηθεί βραδέως.

Aυτό γίνεται παράλληλα με την περίοδο κατά την οποία υπάρχει ελεύθερη ροή ψυχικής δύναμης δια του κεντρικού αγωγού των “νάντις”.
Με το χρόνο ο κεντρικός αυτός αγωγός έρχεται σε πλήρη δραστηριότητα.
Όλα αυτά μπορεί να τα δει ο ψυχορατικός οφθαλμός του Διδασκάλου.


“Από το βιβλίο ‘ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ’ ΣΕΛ. 200 – 204″
Η εισερχόμενη ενέργεια μέσα στα κέντρα,
θεωρούμενα αυτά σαν εστιακά σημεία για την είσοδο ενεργειών από τη μια ή την άλλη πηγή,
μετουσιώνεται σε δυνάμεις.

Αυτό συνεπάγεται μια διαδικασία διαφοροποίησης της αρχικήςενέργειας σε δευτερεύουσες ενέργειες και είναι ένα αυτόματοσυμβάν.
Ο βαθμός της διαδικασίας μετουσίωσης,
η ισχύς του προκύπτοντος αθροίσματος δυνάμεων και
η επακόλουθη ακτινοβόλος δραστηριότητα, που παράγειρυθμιστικά αποτελέσματα στο πυκνό φυσικό σώμα,
εξαρτώνται από την έκταση της ανάπτυξης του κέντρου και την αφυπνισμένη ή όχι κατάστασή του.
Οι εξερχόμενες δυνάμεις από ένα κέντρο δρουν στο αιθερικό αντίστοιχο ολόκληρου του πολύπλοκου δικτύου των νεύρων που συνιστούν το νευρικό σύστημα.

Στην Ινδική φιλοσοφία αυτά τα αντίστοιχα των ταυτόσημων υποκειμενικών αντιστοιχιών ονομάζονται “νάντις”.

Τα νάντις αποτελούν ένα περίπλοκο και πολύ εκτεταμένο δίκτυο ρευστών ενεργειών που είναι ένα
άψαυστο,
ενδότερο,
παράλληλο σύστημα μ’ εκείνο το σύστημα των νεύρων του σώματος,
το οποίο είναι στην πραγματικότητα μια εξωτερίκευση του εσωτερικού προτύπου των ενεργειών.
Δεν υπάρχει ακόμη λέξη στην Αγγλική ή σε άλλη Ευρωπαϊκή γλώσσα για την αρχαία λέξη “νάντις”, γιατί η ύπαρξη του υποκειμενικού αυτού συστήματος δεν αναγνωρίζεται προς το παρόν και
μόνο η υλιστική αντίληψη των νεύρων, σαν ένα σύστημα που δομήθηκε για να ανταποκρίνεται σε ένα χειροπιαστό περιβάλλον, επικρατεί ακόμη στη Δύση.
Η ιδέα ότι αυτά τα νεύρα αποτελούν το πυκνό φυσικό αποτέλεσμα ενός εσωτερικού ευαίσθητου οργάνου ανταπόκρισης, είναι ακόμη άγνωστη και απροσδιόριστη από τη σύγχρονη Δυτική επιστήμη.
Όταν τελικά αναγνωρισθεί η λεπτοφυής αυτή ουσία που αποτελείται από νήματα ενέργειας, τα οποία βρίσκονται κάτω από τα πιο ψηλαφητά νεύρα,
τότε θα έχουμε προωθήσει την προσέγγιση στο όλο πρόβλημα της υγείας και της ασθένειας και ο κόσμος των αιτίων θα είναι πολύ εγγύτερα.

Αυτό το δίκτυο των νάντις σχηματίζει ένα συγκεκριμένο υπόδειγμα ζωής που ποικίλλει ανάλογα με την ακτίνα της προσωπικότητας.
Τα νάντις καθορίζουν συνεπώς τη φύση και την ποιότητα του νευρικού συστήματος με το εκτεταμένο του δίκτυο νεύρων καιπλεγμάτων που καλύπτουν ολόκληρο το φυσικό σώμα.
Τα νάντις και επομένως το δίκτυο των νεύρων συνδέονται κυρίως μεδύο όψεις του φυσικού εξοπλισμού του ανθρώπου
τα επτά κύρια κέντρα στο αιθερικό σώμα, το ουσιώδες σώμα που υπόκειται του πυκνού φυσικού σώματος και
τη σπονδυλική στήλη με το κεφάλι.

Πρέπει πάντα να θυμάστε ότι το αιθερικό σώμα είναι ένα φυσικό σώμα, αν και αποτελείται από λεπτοφυέστερο υλικό απ’ αυτό που μπορεί να ιδωθεί και να ψαυσθεί.

Έχει φτιαχτεί από ουσία ή από εκείνο που “υποστηρίζει” ήυπόκειται κάθε τμήματος και σωματιδίου του πυκνού φυσικού φορέα.

Αυτό είναι ένα σημείο που αργότερα θα προσελκύσει την προσοχή των θεραπευτών και των φωτισμένων ιατρών της Νέας Εποχής.

Όταν αυτή η συνάφεια που υπάρχει μεταξύ των νάντις και των νεύρων και
η συνδυασμένη σχέση τους με τα κέντρα και τη σπονδυλική στήλη αναγνωρισθεί,
θα δούμε μια μεγάλη επανάσταση στις ιατρικές και ψυχιατρικές μεθόδους.
Η εμπειρία θα δείξει ότι
όσο στενότερη αλληλεπίδραση μπορεί
να επιτευχθεί μεταξύ αυτών των δύο – των νάντις και των νεύρων –
τόσο ταχύτερα θα επιτελεσθεί ο έλεγχος της ασθένειας.

Τα νάντις στο φυσικό σώμα αντιστοιχούν στην όψη ζωή ή πνεύμα.
Τα νεύρα είναι η αντιστοιχία στην όψη ψυχή ή ποιότητα.
Εκείνο που εκδηλώνεται σαν η ενωμένη εξωτερίκευσή τους είναι
το ενδοκρινικό σύστημα που αντιστοιχεί στην όψη της μορφής ή ύλης .
Αυτά τα τρία – νάντις, νευρικό σύστημα και αδένες – είναι οιυλικές αντιστοιχίες των τριών Θείων όψεων, εσωτερικάανταποκρίνονται στις τρεις αυτές όψεις και καθιστούν τον άνθρωπο στο φυσικό πεδίο ό,τι είναι.

Οι τρεις αυτές ομάδες διέπονται, μέσω των επτά κέντρων, όπως είδαμε νωρίτερα,
ή από τον αστρικό φορέα
ή από το νοητικό φορέα
ή από την ολοκληρωμένη προσωπικότητα
ή από την ψυχή που αρχίζει να χρησιμοποιεί την προσωπικότητα σαν μέσο διαβίβασης και μετουσίωσης
και – στο τέλος της Ατραπού της Μαθητείας –
από την ενάδαμέσω της ανταχκάρανα,
χρησιμοποιώντας την αυτοδημιούργητη αυτή ατραπό σαν έναν άμεσο αγωγό επικοινωνίας με τα επτά κέντρα και από εκεί στο τριπλό σύστημα των νάντις, νεύρων και αδένων.

Τα τρία αυτά κύρια συστήματα μέσα στο ανθρώπινο ονεκφράζουν μέσω του φυσικού σώματος τις συνθήκες ή την κατάσταση ανάπτυξης των κέντρων.

Η ζωή,
η ποιότητα και
η ενέργεια που αντιπροσωπεύουν,
μεταφέρονται σε κάθε μέρος του φυσικού φορέα δια της κυκλοφορίας του αίματος.
Η σύγχρονη επιστήμη το αναγνωρίζει ήδη σαν γεγονός, διαπιστώνοντας ότι
η ροή του αίματος μεταφέρει ορισμένα στοιχεία που εκχύνονται από τους αδένες. Δεν αναγνωρίζει ακόμη το γεγονός της σχέσης των αδένων
με τα κέντρα,
με τα ενδιάμεσα συστήματα των νάντις και των νεύρων.

Το επόμενο μεγάλο βήμα της ιατρικής θα είναι η αναγνώριση του γεγονότος του αιθερικού σώματος, της φυσικής ουσίας που υπόκειται της πυκνής ύλης.

Όταν τα κέντρα αφυπνισθούν
σ’ ολόκληρο το σώμα θα υπάρξει ένα ισχυρά ηλεκτρικό νευρικό σύστημα που
θα ανταποκρίνεται ακαριαία στην ενέργεια που μεταφέρεται δια των νάντις.

Το αποτέλεσμα θα είναι ένα καλά ισορροπημένο ενδοκρινές σύστημα.
Η ζωτικότητα και η ζωή
που θα διαχύνεται σ’ ολόκληρο το σώμα
θα είναι τότε τόσο μεγάλης δυναμικότητας,
ώστε το φυσικό σώμα θα ανθίσταται αυτόματα
στις ασθένειες, έμφυτες, κληρονομικές ή ομαδικής προέλευσης.

Με τα λόγια αυτά σας εκφράζω μια μελλοντική πιθανότητα αλλά όχι μια άμεση δυνατότητα.
Ο άνθρωπος κάποια μέρα
θα έχει τα τρία συστήματα τελείως συντονισμένα, που θ’ ανταποκρίνονται ψυχικά στο εσωτερικό πρότυπο των νάντις και των κέντρων και
θα είναι συνειδητά ολοκληρωμένος
με την ψυχή και αργότερα
με το στοιχείο της Ζωής, μέσω της ανταχκαράνα.

Σήμερα καθώς υπάρχει μια ανώμαλη ανάπτυξη,
με κάποια κέντρα μη αφυπνισμένα, άλλα σε υπερδιέγερση και
με τα κέντρα κάτω από το διάφραγμα υπερδραστήρια,
έχουμε κατά συνέπεια
ολόκληρες περιοχές του σώματος όπου τα νάντις είναι σε εμβρυώδη κατάσταση, άλλες περιοχές όπου τα νάντις είναι πολύ ενεργοποιημένα, αλλά η ροή τους αναχαιτίζεται γιατί κάποιο κέντρο πάνω στη γραμμή της δραστηριότητάς τους δεν έχει ακόμη αφυπνισθεί ή αν έχει αφυπνισθεί, δεν είναι ακόμη ακτινοβόλο.
Οι ανώμαλες αυτές συνθήκες παράγουν δυναμικά αποτελέσματα στο νευρικό σύστημα και τους αδένες, που οδηγούν
μερικές φορές σε υπερδιέγερση,
άλλες φορές σε ανώμαλες συνθήκες,
έλλειψη ζωτικότητας,
υπερδραστηριότητα και
άλλες ανεπιθύμητες αντιδράσεις που αναπόφευκτα προκαλούν ασθένεια.
Οι ασθένειες αυτού του είδους
είτε ανακύπτουν μέσα από αυτό το ίδιο το σώμα σαν αποτέλεσμαενδόμυχων ή θα μπορούσα να πω ενδογενών ή κληρονομικώντάσεων ή προδιαθέσεων που βρίσκονται στους ιστούς του σώματος,
ή ανακύπτουν σαν αποτέλεσμα της ακτινοβολίας ή μη των κέντρων που λειτουργούν μέσω των νάντις.

Μπορεί επίσης οι ασθένειες αυτού του είδους ν’ ανακύψουν σαν αποτέλεσμα εξωτερικών επιδράσεων ή επαφής, όπως μολυσματικές και μεταδοτικές ασθένειες και επιδημίες.

Σ’ αυτές τις ασθένειες το άτομο δεν μπορεί να αντισταθεί επειδή τα κέντρα του δεν είναι αναπτυγμένα.
Για να συνοψίσω:
Κάθε είδους ασθένεια και φυσική ανικανότητα,
εκτός βέβαια όσων οφείλονται σε δυστυχήματα και σε κάποιο βαθμό σε πλανητικές συνθήκες που προκαλούν επιδημίες ιδιαίτερα λοιμώδους φύσης, όπως συχνά προκαλεί ο πόλεμος και
οι πολλές διαφορετικές όψεις της κακής υγείας
μπορεί να αποδοθούν ευθέως στην κατάσταση των κέντρων, γιατί αυτά καθορίζουν τη δραστηριότητα ή μη των νάντις.

Τα νάντις με τη σειρά τους
επηρεάζουν το νευρικό σύστημα και
προσδίδουν στο ενδοκρινές σύστημα τον ατομικό του χαρακτήρα για κάθε άνθρωπο και
η ροή του αίματος ευθύνεται για την κατάσταση αυτή, που φτάνει σε κάθε τμήμα του σώματος.