Τρίτη 31 Μαΐου 2011

"It is all coming up now to be healed" της ALisa Starkweather



της Alisa Starkweather, 23 Αυγούστου, 2007

Όταν νιώθεις έναν τρόμο που είχες να νιώσεις καιρό
Παρουσία μαζών που τώρα γελούν,
μέσα στον κύκλο που από τη μεταμόρφωσή μας πήρε μορφή,
Λέω πώς όλα αναδύονται για να θεραπευτούν.

Όταν το μυαλό σου αρχίσει να σου ουρλιάζει παραλογισμούς
και το σώμα σου πανικοβάλλεται και σου λέει να τρέξεις να σωθείς,
Και παρόλα αυτά προβάλλει η πρόσκληση να καταδυθείς ακόμα πιο βαθιά,
να ξεσκεπάσεις την πολλαπλότητα του λάκκου της κόλασης,
λέω, πως μέσα σε αυτήν την παράδοξη ρήξη που πάντα βαθαίνει,
ότι έχει έρθει η στιγμή που θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος της γέννησής σου
από αυτόν τον πόνο που για πολύ κράτησες μέσα σου
χωρίς αντίποινα.

Όταν διακαώς επιθυμείς να κρυφτείς
για να μην μπορέσει κανείς να καταλάβει τη ραγισμένη σου ευθραυστότητα
που προσεκτικά απέκρυπτε η σιδερένια θέλησή σου
πάνω από τον σπόρο της ισχυρής και τρωτής σου αγάπης,
Εγώ λέω ότι αυτή η ιερή στιγμή του τώρα, με εκείνους που νοιάζονται, είναι σαν τη χάραξη του βλασταριού στον σπόρο,
στην άκαμπτη φυλακή του προστατευτικού σου κελύφους
που δεν θα διακινδύνευε πάλι,
μέχρι να υπήρχε τρόπος
το νερό των ίδιων σου των δακρύων
να μαλακώσει το σθένος της επιμονής σου.
Τώρα μέσα στο χάος των συναισθημάτων, το παγωμένο τοπίο απειλεί να λιώσει αποκαλύπτοντας ό,τι από κάτω κρύβει.
Άσε το ποτάμι να κυλήσει αδερφή.
Δεν είναι αυτό που νομίζεις.
Υπάρχει ακόμη ζωή που περιμένει το θαύμα της χάριτος και το άγγιγμα μιας άνοιξης από καιρό θαμμένης, αλλά ποτέ χαμένης.

Ναι, λειαινόμαστε μέσω τριβής με ό,τι πιο ακατέργαστο,
γιατί έχουμε δεθεί σε κόμπους,
με το νευρικό μας σύστημα καλωδιωμένο στο κύκλωμα του θύτη και του θύματος.
Σαν τρωκτικό κυνηγημένο μέσα στον ατέρμονα περιστρεφόμενο τροχό του φιλοσοφικού πιστεύω του φταις εσύ, φταίω εγώ, είσαι καλός, είμαι κακός,
θέλουμε να τσακιστούμε να φύγουμε από αυτήν τη γνωστή πεπατημένη
και να βρούμε άλλο δρόμο.

Η ψυχή σου σε φέρνει τώρα εδώ, γιατί όπως κι εγώ, έτσι κι εκείνη ξέρει ότι είσαι πιο ασφαλής μαζί μας
κάτω από τούτο το φως της γυμνής αλήθειας
παρά από ό,τι ήσουν εδώ και πολύ καιρό,
ακόμα κι αν νιώθεις κίνδυνο μεγάλο
στην κόψη συναισθημάτων που απειλούν να σε καταβαραθρώσουν.

Ασφαλής καταμεσής του τρόμου, της θλίψης, της οργής. Ασφαλής να νιώσεις αυτό που ήταν ναρκωμένο και χαμένο και πνιγμένο. Το απείθαρχο μέσα σου ακούει το κάλεσμα και ωθεί το παρελθόν σαν έλικα, προς τα πάνω μέσα από σκοτεινές αναμνήσεις, για να φτάσει το φως της αγάπης που μυστικά ποθούσες ακόμα και μέσα στην απόλυτη απελπισία.

Και όλο αυτό αναδύεται τώρα για να θεραπευτεί.

Άλλαξε πορεία, γιατί οι παλιές άμυνες εδώ πια δεν δουλεύουν. Το δέρμα αλλάζει, το μπουμπούκι έχει ανοίξει από μια πιο βαθιά συναίνεση που οδηγείται από το πνεύμα σου.

Ίσως έχει έρθει η ώρα να δακρύσεις, να ιδρώσεις, να εξαναγκάσεις την όποια ελπίδα έχει απομείνει σε αυτόν τον κόσμο να γίνει βίωμα, να γίνει ορατή και να πραγματοποιηθεί.
Οι μαίες που βρίσκονται εδώ είναι έτοιμες να σε δεχτούν στην ανοιχτή, γεμάτη αγάπη αγκαλιά τους ακόμα κι αν δεν μπορείς να μας δεις με τα μάτια σου.
Είμαστε εδώ. Παραμένουμε σε ετοιμότητα για κάθε γυναίκα που γεννά τον εαυτό της.

Πήγαινε πέρα από τις αρπάγες του εφιάλτη που σε κρατάει δέσμια για πολύ περισσότερο από αυτό που μπορείς να θυμηθείς.

Μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι τόσο λάθος, τόσο ελαττωματικό, τόσο κακό, τόσο αδύναμο, τόσο αξιολύπητο, τόσο πέρα για πέρα πληγωμένο που ποτέ δε θα είσαι ανάμεσα στους αγαπημένους ζωντανούς που θυμούνται τώρα.

Ή μπορείς να κάνεις αυτό που κάνουν και εκείνοι.
Και να επιλέξεις να παρατηρείς την ουσία της ύπαρξής σου με διαπεραστική ματιά που βλέπει μέσα από το παρελθόν και τις διαστρεβλωμένες αντιλήψεις για να ανακτήσει την ψυχή σου από τις στάχτες και τα θραύσματα σκότους που έχουν αποκρύψει αυτό το καλό, ευγενικό και πολύτιμο πλασματάκι σου, που παρόλα αυτά, τα έχει όλα υπομείνει.

Έχουμε τη δύναμη να αγαπάμε εκείνο που κάποτε πιστεύαμε ότι δεν ήταν δυνατόν να αγαπηθεί.
Το άσχημο μέσα μας - το κακό, το αμείλικτο, το αδύναμο, το τσακισμένο, την τρέλα που θέλει να εκμηδενίσει και να επιτεθεί.

Έχουμε τη δύναμη να τα νιώσουμε όλα αυτά και να ανοίξουμε το διακόπτη, σαν ένα φως στο σκοτάδι και να μην χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη όπως χρησιμοποιήθηκε εναντίον μας. Ρωτάμε τι πραγματικά θέλει και χρειάζεται αυτή η ενέργεια; Ήρθε η ώρα αδερφές μου να ξυπνήσουμε στη δύναμή μας και να γίνουμε ο βρυχηθμός αυτής ακριβώς της αλλαγής, του πώς αναλαμβάνουμε την αληθινή μας δύναμη στη ζωή και την αγάπη.

Λέω ότι όλα αυτά και ακόμα περισσότερα αναδύονται για να θεραπευτούν, γιατί η ενέργεια ξέρει ότι ανοίγουμε πύλες από καιρό κλειστές και ότι αυτή είναι μια μέρα προσωπικής εκκαθάρισης και κρίσης, όπου πρέπει να αποφασίσουμε αν μπορούμε να βρούμε γαλήνη εντός μας και ότι αυτό αξίζει κάθε τίμημα.

Φίλη μου, χρειαζόμαστε όλοι χώρο για εκείνο που μέσα μας είναι τρυφερό.
Ακόμα και στον πόλεμο, στην πρώτη γραμμή και στους μόχθους της ζωής μας. Είναι δικαίωμά μας να επιλέγουμε να μην είμαστε σαν εκείνους. Να μην την συνθλίψουμε ακόμα μία φορά στην υποταγή. Τώρα γνωρίζουμε την αληθινή βία αυτών των πράξεων, ακόμα και τη στιγμή που στηρίζουν το δικό μας προσωπείο δύναμης που για κάποιο καιρό φτάσαμε να πιστεύουμε ότι είναι αληθινό.
Εδώ, σε αυτό το μέρος, η τρωτότητα είναι η μόνη δύναμή μας. Παραδώσου στην αγάπη.

Δεν μπορείς να την ακούσεις; Αυτός είναι ο μεγάλος πόνος. Δεν πιστεύει ακόμα ότι αξίζει την αγάπη σου και ότι θα την αφήσεις να κλάψει, θα ακούσεις τις ιστορίες της ή θα ικανοποιήσεις τις ανάγκες της. Ωστόσο, με αυτή τη δουλειά, είσαι τώρα η μητέρα μιας ορφανής κλαίουσας κόρης, παιδί ακουμπισμένο από την ψυχή σου στην είσοδο της επεκτεινόμενης συνειδητότητάς σου. Άνοιξε την πόρτα και άφησε την να μπει. Καλωσόρισέ την, νανούρισέ την, τάισε την πείνα της.
Αποδέξου την ίδια και το δώρο που φέρνει τώρα και στις δυο σας, το δώρο της θεραπείας. Μαζί και μόνο μαζί της μπορείς να είσαι αληθινά ολόκληρη.
Αντιμετώπισε τους ανέμους της αλλαγής και φούσκωσε τα πανιά σου με θύελλες δακρύων για τη ζωή, για αυτό που χάθηκε, για όλα όσα είναι να έρθουν. Τράβα ίσια μπροστά μέσα σε όλα όσα αναδύονται για να θεραπευτούν και όρισε πορεία προς το σπίτι. Έλα σπίτι. Έλα σπίτι. Έλα επιτέλους σπίτι. Η καρδιά σου φτιάχτηκε να τα αντέχει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Εμπιστεύσου τα δάκρυά σου. Εμπιστεύσου την κοιλιά σου. Εμπιστεύσου την πάντα πάλλουσα καρδιά σου.
Και καθώς οι λέξεις μου βυθίζονται βαθιά και δημιουργούν κυματισμούς που αγγίζουν εκεί που ακόμα δεν μπορείς να διακρίνεις τα ίδια σου τα δάκρυα, ξέρω ότι ξέρεις ότι όλα αναδύονται τώρα για να θεραπευτούν. Είσαι ασφαλής εδώ να ουρλιάξεις. Και με αυτήν την απλή πράξη, θα βρεις εκείνο που πίστευες ότι κάποτε είχες χάσει για πάντα.


Σημείωση: Το παραπάνω κείμενο είναι μία δημιουργία της ALisa Starkweather και αποτελεί μετάφραση από τα Αγγλικά προς τα Ελληνικά με την ευγενική παραχώρηση της συγγραφέως. Για το αρχικό κείμενο στα Αγγλικά κάντε κλικ στον υπερσύνδεσμο του τίτλου που οδηγεί στο website της.

Note: The above text is a creation of ALisa Starkweather and this is a translation from English into Greek with the kind authorization of the author. To see the original English version, please click the title. The link will redirect you to the original text in her website,

 


Η Alisa Starkweather είναι μία οραματίστρια που ίδρυσε το Red Tent Temple Movement (Κίνημα του Ναού της Κόκκινης Σκηνής), το Daughters of the Earth Gatherings (Σύναξη των Θυγατέρων της Γης), τα συνέδρια Women’s Belly and Womb (η Κοιλιά και η Μήτρα της Γυναίκας) και το Priestess Path (Μονοπάτι της Ιέρειας), ένα πρόγραμμα διετούς εκπαίδευσης για γυναίκες γύρω από την έμπρακτη εκδήλωση των χαρισμάτων μας χρησιμοποιώντας το αρχέτυπο του πνευματικού ηγέτη που νοιάζεται για τη ζωή. Το τελευταίο της εγχείρημα, που θα υλοποιηθεί το τρέχον έτος είναι το She Loves Life, ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με βάση το διαδίκτυο. Είναι συνιδρύτρια μίας διεθνούς πρωτοβουλίας, της Women in Power (η Δύναμη στις Γυναίκες) η οποία εξετάζει με ριζοσπαστικό τρόπο τη δύναμη που φοβόμαστε να διαχειριστούμε. Ο κ. Starkweather είναι κεντρικός ομιλητής και πιστοποιημένος εφαρμοστής της μεθόδου Shadow WorkTM. Προσφέροντας τα 25 χρόνια εμπειρίας της στην μετασχηματιστική καθοδήγηση γυναικών, υπηρετεί στις συμβουλευτικές επιτροπές των οργανώσεων Women Leading Change και NYC Reveal Conference και έχει κάνει τρεις ηχογραφήσεις δικών της ψαλμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου